ÅRSKRÖNIKA 2020

Publicerades den 25 dec 2020
Ett historiskt turbulent år närmar sig sitt slut, och det har blivit dags att göra bokslut. 2020 har mer än någonting annat präglats av pandemins konsekvenser - men också av de brister den påvisat i den svenska förvaltningen.
I veckans videokrönika gör jag en återblick över året som gått.
KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
01:15 - Årskrönika
01:43 - Förträngning
06:40 - Försvar
10:38 - Förskjutning
14:35 - Emo-Henriks apell
KÄLL-LÄNKAR:
-------------
Schrödinger budget:
senewss.info/slow/naS0d8SCndisoZE/video
Den andra vågen:
senewss.info/slow/hs-ZgZufr8qkjq4/video
Hybris & Förfall i Sverige:
senewss.info/slow/faWYgpqjacaSjtg/video

Kommentarer

 • Det är inte så kul att jobba inom vården nu. Man får förvänta sig att bli smittad eftersom det inte finns ett fungerande system att hantera smittade. Personalen blir smittade lika fort som patienterna eftersom den patetiska utrustning man får stoppar inte covid alls på något vis. Plast för ansiktet stoppar inte smitta genom luften.. kanske vore bättre med effektivt filter som skyddar arbetarna?

 • En av dina få videos då jag håller med dig och det inte är 90 % filip o fredrik... sossarna e sämst. Nu kändes det som det faktiskt fanns mer kött på benen.

 • Sverige er egentlig ett u-land.. litt som USA.. gir seg ut som om dem er større og bedre enn dem egentlig er..😂 jaja..

 • 2020 sammanfattade - Alla har glömt om explosionen i Lebanon!

 • Fantastisk bra sammanfattning känns skönt att man inte är ensam. Jag har hela tiden fattat 0 och intet angående Sverige strategin. Min slutsats var från början att man ville hålla ekonomin igång och att det inte gjorde så mycket att det spreds virus i den friska befolkningen för att få immunitet. Det vill säga att de menade vi kan egentligen inte skydda oss på lång sikt. Jag kallade det en hårdför vikinga - strategi. Klart innerst inne fattar jag ju att så kan de inte tänka men det var min egen rationalisering för att få ihop det. Nu känner jag att det är endast dåligt skött från början och senfärdigt handlande från början till slut som te x. Införandet av pandemilag först nu. Vad hände med ordspråket ta det säkra före det osäkra?

 • Jag börjar bli mer och mer skeptisk över hur farligt det här coronaviruset egentligen är. Allar pratar om hur smittotalen stiger, men hör aldrig hur många som faktiskt dör av det sen i April. De allra flesta får milda förkylningsproblem, en del får feber och ledvärk ett par dagar. Jag tar hellre chansen med viruset än ett rushat vaccin. Undantagen är dom som har underliggande sjukdomar eller är gamla. Är du 80+ är du väldigt känslig för alla typer av virus oavsett, men det hindrar inte dig från att träffa dina mor- och farföräldrar i vanliga fall, så länge du inte känner dig sjuk förstås. Att hela samhället ska behöva låsas ned bara för att det finns risk att en sjuksköterska, på väg till ett äldreboende, kan bli smittat är för mig helt absurt. Ge sjuksköterskan ordentlig skyddsutrustning och se till att tvätta händerna istället. Vad jag vet så har de här nedstägningarna världen över inte haft någon effekt ändå. Det har bara blivit värre. Sen litar jag inte på statistik och mainstream media heller. Medan Corona dödsfall stiger, sjunker alla andra sjukdomsdödsfall. I England påstås det vara helt kris nu med det nya muterade versionen av covid-19. Men när folk går in och filmar på sjukhus är dom nästan tomma. Här nedanför är ett par källor. Jag vet att detta kan anses som anekdotiska bevis, men det finns fler eksempel där ute. Intervju med 2 tyska epedimieologer. Har köpt boken av dom men inte fått den på posten ännu: steigan.no/2020/12/den-fortsatte-falske-alarmen/ Omcertifiertifiering av dödsorsaker i USA. Jag har själv försökt återskapa statistiken. Även om jag inte fick helt exakt samma resultat som i den videon, så visade det tydligt att många andra dödsorsaker, speciellt hjärtfel, gått ner kraftigt under de värsta pandemivågerna. steigan.no/2020/12/triksing-med-statistikk-og-omsertifisering-av-dodsarsak/ Video med spökhus, jag menar sjukhus, i England. Kvinnan som filmar blev arresterad efteråt. parler.com/post/dfee081c09a843fcb3ca04f8263c9704

 • Little did you know what the Swedish politicians did during and after Christmas. They sprinted in the last days of the 2020 arrogance and ignorance race, to really flaunt how little they respected and bothered with the care and caution of us citizens.

 • Tack för 2020! Fenomenalt bra! Fortsätt så.

 • Corona tog död på min flickvän så Tegnell hade fel.

 • Du har övertygat mig. Vilket parti ska jag rösta på?

 • Citerat från en arg blatte: "Jag noterar att Henrik Jönsson inte sagt ett enda ord om SwebbTV. Det krävs noll ansträngning att re-upload någon annans film, som jag gjorde, eller dela artiklar. Men så pass lite kan man förvänta sig av liberaler. De försvarar bara andra liberaler. Det är endast då “yttrandefriheten är hotad”. Han är lika tyst nu som när min egen kanal höll på att ryka. Däremot kan du hitta 3 videor på hans kanal om hotet mot demokratin när någon journalist snackar skit om Hanif Bali. Det säger väl rätt mycket om vad man kan förvänta sig när Henrik får större inflytande. Det är lustigt, jag har sett folk spekulera om hur nu när SwebbTV rykt så är Henrik härnäst. Men då har man helt missat att hans videor tillåts trenda, mainstream-medier är glada att låta han skriva debattare, och det finns inget med hans kanal som gör någon obekväm på riktigt. Det troligaste är att han behålls på plattformen som kontrollerad opposition. I alternativmediernas öppna brev kan man läsa: “Inför valrörelsen finns nu för första gången tecken på att regeringen helt kommer att försöka stänga flera alternativmedier. Risken består inte i ny lagstiftning som förbjuder oss, utan att regeringen använder statsunderstödda företag såsom IT-jättar och banker för att stänga av oss från tjänster som är nödvändiga för att bedriva vår verksamhet.” Det vi möter nu är ett större hot mot demokratin än något karaktärsmord som gjorts av journalister över åren. Och inte ett ord från liberalen."

 • Bara förbudskavalkaden i sig, är ju värd en tumme upp.

 • Skulle kunna se dig som julvärd Henrik

 • Du är verkligen toppen i allt Du sänder Henrik. Önskar Dig ett Gott Nytt Åt och hoppas få höra mer från Dig på det nya året.

 • Skippa televinken han är inte rolig! Vill du ha roliga dockor så kopiera konceptet med de sura gubbarna med giftiga kommentarer från balkongen i Mupparna! De kan säga saker lite bryskare än dig och kommentera! Kanske en vänstertant och hennes smygröstande SDgubbe?😎

 • swebbtv

 • Intressant video Henrik, följt dina videor ett tag. Tycker dock det är synd att du inte i alla fall kommenterar svårigheten men att ta till hårdare restriktioner, detta då man menar att det går emot vår grundlag. Det här med friheter blir ju krångligt då :)

  • Kanske något man borde varit bättre förbered på vad vet jag? Men folkhälsomyndigheten och regeringen får inte göra vad som helst vilket jag tror att många glömmer. Gott nytt år!

 • Tack för din video. Jag kan bara titta på en video i månaden. För jag tycker det är så deprimerande. Men dina videos är mycket bra. Jag har ett liknande problem där jag jobbar. Mitt fack gjorde ett nytt avtal bakom lykta dörrar. Där det slutar med att vi jobbar ungefär 40 timmar gratis om året. Men det är bara at vara glad att man har ett jobb. Jag tror att det du beskriver kontra det jag beskriver är på väg utför. 1: Facket kommer att försvinna. 1:"PGA Sossarna" etc etc. Dom gjorde allt för att stanna i makten, ett arbetarparti som tar bort las. MEN VA I HELVETTE. Fack avgiften går ju till Socialdemokraterna. Förra gången facket gjorde ett dåligt avtal fick vi ett a4 papper till lunchrummet. Där stod det att Citat" Vi har fått mycket kritik angående tidsavtalet. Vi vill bara påpeka att det finns mer jobb utanför ****. Jag vet vad som är på gång men det känns som jag är ensam. Har du sett Matrix med Keano Reevs. känns som bara jag har vaknat på nebukenessar. PS jag vet att detta inlägget passerar. Men där jag jobbar...... Hade folk fått reda på vad som hände där........ Det är som ett land i Sverige . Lite putt är jag väl men det kändes bra att få skriva av sig. Tack Henrik men det finns ett amerikanskt talesätt " Ignorence is bliss" ps vet inte om jag stavade rätt I etern som vem som helst Ztizze

 • Vem i hela världen kunde veta hur man skulle hantera detta, varför var Finland bättre än de andra nordiska länderna, varför har Vietnamn lyckats bättre än Sydkorea som hanterade det bättre än många andra i världen. Ja det blev fel men ingen viste hur man skulle hantera detta.

 • Tackar detsamma!!!!

 • Sveriges kommunist totalitär DIKTATUR regering totalt svensk fientligt ABSOLUT !....

 • CORONA BLUFFEN ! Genomskådat! Från England se gärna denna för mer upplysning! Here's my speech to the crowd in attendance at Millennium Square, Leeds, on Sunday 18th October 2020. (I would have said ‘peaceful protest,’ but the masked, order-following thugs saw to it that things didn’t end up that way.) Video senewss.info/slow/n7ScmbJpaKuSqq4/video

 • det är en fake sjukdom...alla som dött är normala icke omskötta sjuka människor.

 • Snälla sluta använda dockan. Om du inte vill bli jämförd med Mupparna.

 • 'Pandemin' är planerad och genomförs för att svälta ut småföretagare så att medborgarna blir ännu mer beroende av statens allmosor

 • Ahhh du är så bra på detta, tack för detta klipp och allt hårt arbete du gjort. God fortsättning på Er och hoppas du får ett fint Nyårsfirande👑🍾🙏✌️😊

 • Sverige är ett dårhus.

 • God fortsättning! Deckarläsning; jyrilina.com/svenska/varldsbyggarnas-bedrageri-frimurarnas-dolda-historia/

 • Tillsätt en utredning och sjut upp problemet.

 • Tack för detta år Henrik, god fortsättning

 • Det ser ju ut som att fhm vill att svenska folket ska bli smittade , skrämmande.

 • Hade varit intressant att höra vad du tycker om censuren av alternativ media på youtube/facebook och andra sociala plattformar. Senaste offret blev 'Swebbtv' som fick sin youtubekanal raderad den 23.e december.

 • VÅRA POLITIKER ÄR SOM SMÅ BARN SOM VILL TRO VAD DE BLIR INTALADE ELLER SÅ GÅR DE OCH FRÅGAR HELT FEL PERSONER...

 • Det är ännu inte bevisat, med de metoder som krävs, att det finns ett virus. Det är fakta.

 • Att inte begripa att det är den stora samhällssmittan som är orsaken till katastrofen i Sverige är för mig fullständigt verklighetsfrånvänt! Jag drog den slutsatsen redan mycket tidigt i pandemin, det går INTE att släppa smittan mer eller mindre fritt som FHM och regeringen gjort och förvänta sig ett bra resultat. Hur skulle det vara möjligt?!?! Fullständigt absurt resonemang.

 • God fortsättning Henrik och vänner här i tråden! Tack för i år.

 • Tack för alla genomtänkta och djupanalytiska bidrag under året! Gott Nytt År!

 • Vaccinet hade väl mindre med marknad att göra än att det var ett exempel på kommandoekoomi. Vad gäller flockimmunitet så är det inte en strategi utan en beskrivning av det tillstånd vid vilket en populations immunförsvar blockerar vidare spridning av ett virus. Det sätt liv på jorden kollektivt hanterar sjukdomar och alltid har gjort. Apropå kritiken av regering och myndigheter: New Public Management har nått vägs ände. Det som började som ett sätt att vitalisera offentlig förvaltning, och gjorde det, har nu tagit över helt inte bara i praktiken utan även i den offentliga förvaltningens självbild och politikernas syn på sig själva och sin roll.

 • Mycket ”killgissningar” har det nu varit snart ett år 👀

 • Henrik Gott Nytt År! Vilken folkbildare Du är! 60+ som tittat/lyssnat på alla Dina videos.

 • Smittspridningen beror i mångt på att de PCR-tester som används inte är avsedda för att spåra infektioner och ger ofta sk false positives. Detta har både CDC samt FHM konstaterat. Trots detta används dessa, och ju fler du testar med ett tvivelaktigt verktyg desto fler felaktiga svar får du. I bägge riktningar . Det görs heller ingen skillnad på fall vs diagnos. Ett positivt test är inte värt en femöring om patienten inte fått tala med en doktor som ställt diagnosen. Om testet räknas som diagnos är det ju horribelt. Regeringen bör i detta som ansvariga ställa sina platser till förfogan och utlysa ett extraval. Synd att vi inte har ett tjänstemannaansvar eller en riksrätt/författningsdomstol så att de som är ansvariga för att ha givit våra gamla morfin istället för syrgas kunde ställas inför rätta för anstiftan till mord.

 • Hejsan, jag stör mig lite på alla ljudeffekter. De flyttar koncentrationen från ämnet. Personligen skulle jag uppskatta om de togs bort eller sänktes. Mvh

 • Kämpar med mina godståg och hoppas verkligen att det är rätt saker som kommer fram i tid för en bättre framtid

 • Man bävar inför 2021 infall Henrik får nys om det här med Greta & koldioxiden... "Den vetenskapliga klimatexpertisen är enig, vi måste sluta utandas koldioxid i atmosfären, annars skapar vi livsluft för det förfärliga växtlivet och så är undergången ett faktum!"

 • Go Go Henrik. Gott slut å gott nytt på dig.

 • Min gode herr Jönsson, detta leder ingenvart. Du måste gå med i ett politiskt parti om dina åsikter ska ta skruv.

 • Om jag ska var ärlig Henrik borde du använt en graf på överdödlighet istället för totalt antal döda från covid. Den här vinter vågen är fortfarande inte lika hård som den första vågen. Vintern har alltid mer dödsfall än sommaren, så det är faktiskt helt rimligt att grafen borde se ut så. Övermortaliteten för influensaperioden är liknande 2017 och 2018.

 • Du är grym Henrik!

 • Budbäraren Tegnell kanske drog förhastade slutsatser. Krisberedskapen verkar sisådär. Men pandemin gör inte bokslut.

 • Du säger ”Tvärtom är det den fria marknaden vi har att tacka för att medicinföretagen i global konkurrens på rekordtid har kunnat utveckla och massproducera vaccin”. Detta är inte sant!!! Medicinföretagen verkar inte på någon fri marknad, de ingår i ett oligopol, styrt av mycket starka ekonomiska krafter. Det behöver inte stå ekonomiskt ansvariga för de skadeverkningar som ett vaccin kan ge upphov till. Det får staten göra. Det finns anda sätt att bota COVID 19, men dessa sätt kan inte tillåtas av medicinföretagen och deras vapendragare, livsmedelsverk, folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen m fl. De ekonomiska intressena har haft stora framgångar under 2020 och kommer att få än större under kommande år. Politikerna är medlöpare i systemet.

 • Samma dag som du laddar upp denna video landar ett plan från Storbritannien vilket är ett land där vi har reseförbud mot nu för att förhindra den muterade varianten av corona och 29 personer vandrar rakt ut i samhället utan att sättas i karantän. Varför tas det inga initiativ i någon instans? Polisen på Arlanda borde ha satt det planet i karantän. Resenärerna viste om förbudet, flygbolaget visste om förbudet då kan de sitta i karantän på planet i 14 dagar borde inte vara svårt att fixa dit sovsäckar istället kommer svaret tydligen så förväntar sig region Stockholm att resenärerna själva sätter sig i karantän och tar prover. Jag stör mig verkligen på tafattheten hos den svenska förvaltningen allt från sörjan som är vår regering men det sträcker sig längre än så, ingen instans verkar bry sig om något annat än att själva slippa ta tuffa beslut. Hur kan så många svenskar säga sig ha förtroende för politiker och den svenska förvaltningen när det enda de gör är att skylla ifrån sig?

 • Antalet smittade kan inte jämföras med i våras... eftersom antalet tester ökade... Fortfarande intressant analys av det politiska spelet!

 • Förihelsike.. "Bisarr 'flockimmunitet'"? Det är vad som hållit oss vid liv över en Miljard år. Att förlita sig på dina oligarker och massinjiceras med deras substanser istället för att upprätthålla det immunförsvar Gud själv har givit oss... 🥶😱🤯 Men god fortsättning och bättre idéer 2021!

 • Regering och myndigheter har i samband med Covid-19 bara agerat som svenska myndigheter alltid agerar, nämligen med att lugna folk. Det är alltid svenska myndigheters främsta prioritet. Svenska myndigheter är alltid rädda för att folk ska bli oroliga. De är mer rädda för att folk ska bli oroliga än för att folk ska dö. Döda människor är nämligen helt ofarliga. Oroliga människor däremot kan ställa krav och ställa till problem.

 • Gpd Jul och Gott Nytt År Henrik

 • Lite rädd är man att Morgan (s) ser till att kanalen stängs även för Henrik.

 • Jag följer det viktigaste 2021 ,som förklaras av Henrik J......Tacksamt!

 • 42% av Sveriges Äckliga människor är Landsförrädare !

 • Importförbud ?? När inhyrda plan flyger hit import som aldrig förr! Hälsokontroll? Nej, nej, nej. Importen tillhör gräddan, raketforskare, hjärnkirurger blir aldrig sjuka. Hur skulle de då kunna rädda pensionerna.?

 • Det är så synd att ändå så pass nyanserade videor som denna eller dina andra ändå får hatiskt dikotomt foliehattkommentatorsfält. Antar att det inte är möjligt att undvika.

 • Bra summering av året.

 • senewss.info/slow/n6rWsNyGrpWxnaI/video VIKTIGT OCH SE!

 • Något märklig tabell som du bygger din tes på även om den är officiell. Dels så hade Sverige knappt någon testning de första månaderna av pandemin. Vidare så använder man ett test (PCR) som är vida omstridd och flera länder har förklarat för ogiltig och tolkningen av testet är också omstridd. Testet visar förekomsten av fragment som man ha tolkat tillhör virus men bara för att personen har några fragment innebär varken att den är sjuk eller smittsam. När Sverige sedan testa massvis efter sommaren så får man fler positiva ( både falska och riktiga) svar. Konstigt??? Samtidigt så gå dock inte dödstalen upp förrän mycket senare dvs nu i december. Och vad händer alltid så hör års fast ingen brukar skriva om det? Ju, den årliga influensa- förkylningssäsong har sin början och en del personer få besvär och söker sjukhusvård. Sveriges strategi dvs Tegnell har fått lovord av andra länder, kanske inte av deras regeringar som håller sina medborgare i lockdown efter lockdown utan inverkan på testresultaten och med ekonomier och demokratier som gå i krasch. De mänskliga lidandet i form av personliga konkurser, arbetslöshet, ökande självmordstal, ökande depressioner, barn som lider, åldringar lever och dö i och av ensamhet är långt värre än de låga dödstalen.

  • Konstigt att det inte är en större nyhet att sveriges äldreomsorg är vanskött i decennier. Zozzarna är ytterst ansvariga, men skandal efter skandal påverkar tydligen inte deras nyttiga idioter till väljare på något sätt.

 • Jesus sade till honom: "Jag är Vägen och Jag är Sanningen och Jag är Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh 14:6) Jag är Dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst. (Joh 10:9a) Jesus är Stenen som ni byggnadsarbetare (fariséera) kastade bort, men som blev en hörnsten. Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta.(Act 4:11-12) Amen, amen säger Jag (Jesus) dig: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike (anden är ju död). (Joh 3:3b) Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. Det som är fött av kött (naturligt) är kött, och det som är fött av Anden är ande. Var inte förvånad över att Jag sade att ni måste födas på nytt. (Joh 3:5c-7) Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. (Joh 3:16-18) Den som Gud har sänt talar Guds Ord. Gud ger honom sin Ande utan att mäta. Fadern älskar Sonen, och allt har han lagt i hans hand. Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom." (Joh 3:34-36) Detta är domen: Ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte Ljuset, eftersom deras gärningar var onda. Ty var och en som gör det onda hatar Ljuset och kommer inte till Ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. Men den som lyder Sanningen kommer till Ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud." (Joh 3:19-21) Jag är Ljuset som har kommit till världen, för att ingen som tror på mig skall bli kvar i mörkret. Om någon hör mina Ord och inte håller dem, så dömer inte Jag honom. Ty Jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen. Den som förkastar mig och inte tar emot mina Ord, han har en domare över sig: det Ord som Jag har talat skall döma honom på den yttersta dagen. Ty Jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig har befallt mig vad Jag skall säga och tala. Och Jag vet att hans befallning är evigt liv. Vad Jag talar, det talar Jag så som Fadern har sagt mig. (Joh 12:46-50) Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. (Rom 10:9-10) Vi lever här i tro och inte i åskådning. (2Co 5:7) Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga varar en liten tid, men det osynliga är evigt. (2Co 4:18) Vi är inte som de flesta, som för egen vinning förfalskar Guds Ord. Nej, i Kristus predikar vi med rent sinne inför Gud det Ord som kommer från Gud. (2Co 2:17) Vi har avsagt oss allt hemligt och skamligt och använder inga knep. Vi förfalskar inte Guds Ord utan lägger öppet fram Sanningen och anbefaller oss själva inför Gud åt varje människas samvete. (2Co 4:2) Är vårt evangelium dolt, så är det dolt för dem som går förlorade. Ty den här tidsålderns gud (Satan) har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet - han som är Guds avbild. Vi predikar inte oss själva, utan Jesus Kristus som Herren, och oss som era tjänare för Jesu skull. Ty Gud som sade: "Ljus skall lysa fram ur mörkret", han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt sken. (2Co 4:3-6) Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med Lögnens alla tecken och under och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot Sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på Lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på Sanningen utan njutit av orättfärdigheten. (2Th 2:9-12) Varför förstår de inte vad Jag säger? Därför att de inte kan lyssna till mitt Ord. De har djävulen till sin fader. Och vad deras fader har begär till, det vill de göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på Sanningens sida, eftersom Sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en Lögnare, ja, Lögnens fader. Men mig tror de inte, därför att Jag säger dem Sanningen. (Joh 8:43-45) De känner inte Fadern, men Jag känner honom. Om Jag sade att Jag inte kände honom, skulle Jag vara en Lögnare som de. Men Jag känner Fadern och bevarar hans Ord. (Joh 8:55) Dessa Ord, just dessa Ord, om du förkastar dem, är din domare i en snar framtid!

  • 🎯 Highly on topic...

 • Henrik Jönsson bör fundera på sin inställning till liberalismen eftersom det finns fog att anklaga densamma för ointresse att skydda ekonomiskt svagare grupper från t ex covid-19. Det ligger i liberalismens grundideologiska riktning att individualisera samhället på grundval av preferenser och ekonomi. Således blir även skyddet av individen först och främst en individuell angelägenhet och inte en samhällsangelägenhet. Vi ser t ex redan idag att det finns effektiva antikroppar mot covid-19 att tillgå för de mest bemedlade personerna i USA men där varje dos troligtvis kostar flera hundra tusen kronor. Om man inte har tillgång till sådan medicin kan man låsa in sig på sitt gods och låta särskilt utvalda personer/företag sköta inköp, städning, personvård och omsorg.. De ekonomiskt svagare grupperna har däremot inte dessa ekonomiska möjligheter att värja sig från sjukdom vilket gör dem långt mer sårbara. I motsats till pur marknadsliberalism så är det helt ideologiskt möjligt att i en konservativ samhällsinramning värna svaga grupper så långt det är möjligt eftersom konservativa grundvärderingar kan omfatta skydd för de socialt och ekonomiskt svagaste samhällsgrupperna. Bismarcks "socialstat" (ej att förväxla med socialiststat!) är en konservativ uppfinning precis som folkhemmet. Gör upp med liberalismen Henrik - det är dags, och Gott Nytt År till Dig!

 • Folkhälsomyndigheten: PCR tekniken som används i test för att påvisa virus kan inte skilja på virus med förmåga att infektera celler & virus som oskadliggjorts av immunförsvaret & därför kan man inte använda dessa test för att avgöra om någon är smittsam eller inte. RNA från virus kan oftast påvisas i veckor efter insjuknandet men innebär inte att man fortfarande är smittsam! www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/v/vagledning-om-kriterier-for-bedomning-av-smittfrihet-vid-covid-19/ Fhm smittar ej igenom cash: www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-sjukdomen-och-smittspridning/smittspridning/smitta-fran-foremal-mat-sedlar-paket/?fbclid=IwAR1T5JcMxd2sJkKFaCcJRvhApDXdtDFH9FXqWFOhhOT9xFSUbaX_Lx32jRs Covid är det största brott emot mänskligheten & mänskliga rättigheter & Pcr testen funkar inte & det sa även mannen som uppfann Pcr testen kary mullis men detta tas inte upp

 • Vi har sett det komma, med start under kriget, när samlingsregeringen uppvisade samma beslutsångest, inkompetens och brist på självkritik som vi senare fick erfara efter Palmemordet, Tsunamin och Transportstyrelsen skandalen. För att nämna några exempel. Sverige har nog alltid varit en hönsgård, sen vikingatiden tog slut 🙂

 • Hånfullt,undra när ska folket vakna och ställa regeringen mot väggen, Avgå!!!

 • Hej Henrik, det hade varit intressant om du hade tagit upp censuren på SEnewss... och få din syn på detta nu när Swebbtv raderades. Ha en riktigt god fortsättning 🎄🎅

 • Och nu ser man att förtroendesiffrorna för Löfven går... Uppåt? Ursäkta språket, men hur FAN är det möjligt?

 • Bra video. Emo-Henrik är bara avis på att han inte har en så snygg väst.

 • Läs på om CoronaVaccin Jönsson! Du vill inte bidra till att folk blir kronsikt skadade!

 • Tycker det är fantastiskt att Aftonbladet och Expressen tyckte förhalningen till efter nästa val så att dom kunde bli valda igen var helt okej.... Hade varit intressant o se reaktionen om det var ett annat parti som satt o styrde. :DD Hallengren är ju helt jävla priceless !!! "INTE MITT MÅL INTE MITT ANSVAR INTE MITT INTE MITT INTE MITT INTE MITT " gapande med händerna för ögonen som ETT LITET BARN PÅ DAGIS!!!! För helvete visa lite stake och ta ert jävla ansvar lata jävla sosse svin! Fan folk hade åtminstone respekterat er men nej istället ska ni tramsa som småbarn och göra politiker föraktet ännu starkare!

 • Du är ett fullständigt geni. Tack för att du gör dessa videor! De är höjdpunkten på mina veckor :)

 • Ökad smitta är en sak då vi testar en massa personer ... 90% av alla som avlider är över 70 år. 80% av alla är över 80 år. 73% av alla bodde på äldreboende eller hade hemtjänst Ta bort slakten av makten på äldreboende så är siffrorna mycket bättre. Nu vill de bakom ryggen gå förbi grundlagen genom pandemilagen- initierat av centern vars partiledare är medlem i Trilatera Kommissionen

 • Vaccin 😑👎

 • "Bra rutet"

 • PCR metoden är oduglig, statistiken är missvisande.

 • Stefan Löfven hävdar att den svenska strategin är att få ned antalet smittade. Finns det något land i hela världen som INTE vill få ned antalet smittade? Både regeringen och FHM är fulla av skit, men den kritiska granskningen kommer från en skånepåg och inte från media. En person med vad jag antar är ett litet team gör alltså ett bättre jobb än public service som får 8 700 000 000 kr varje år just för att granska makt och myndigheter. Och här kommer reaktionen från medel-Svensson: "................... Jag ska rösta på Socialdemokraterna!"

 • SCB ingen överdödlighet 2020 🤔

 • Ush. Blir inte superlycklig när du säger att man ska göra bokslut för 2020. Inga vackra siffror... 🥲

 • Hur ska jag se på Corona? Vad kan man lära av misstagen? Vad är mitt och vad är myndigheter ansvar. Vad har man försummat? Myndigheterna har rekommenderat mask, avstånd, isolering och vaccinering. Undvikit att rekommendera livsstil, vitaminer, medicinering och syrgas och tryckkammare. Ej kollat hur andra framgångsrika har agerat, mentalt fastnat i sin spridningsmodell. 0) Ha en livsstil som gör mig mindre känslig. Leva sunt, inte bli fet, måttlig med sprit och socker Äta grönsaker o fibrer och allsidigt. Motionera och vara utomhus. Äta vitaminer periodvis. 1) Kolla hur andra gör, speciellt länder med låg smitta, som Indien, Taiwan, Madagaskar o delar av Afrika. Inte drabbas av svenska sjukan ¨vi vet alltid bäst''. 2) Undvika smitta, avstånd o ev mask. Ta D-vitamin och zink. Eventuellt ta Ivermectin en dos i månaden för att inte bli sjuk eller bara bli lindrigt sjuk. Vaccin. 3) När man är smittad: Ivermectin, D-vitamin, Zink som dämpar virusinfektionen. Salicylsyra och Ivermectin som i viss mån hindrar röda blodkroppar att klibba ihop. På sjukhus Syrgas, tryckkammare, Ivermectin o salicylsyra och i nödfall intensivvård. 4) Undvik att smitta andra, isolera dig några veckor.

 • Henrik, mycket bra presentation. Du får akta dig så att inte Google stänger ner din kanal. Att säga sanningar på SEnewss är inte så populärt i dessa tider. Återigen tack för ett bra år och fantastisk bra "lördagsunderhållning"

 • Tack Henrik! Gott Nytt o god fortsättning

 • BLOCKERA TOMAS HÖRZ!

 • Hoppas du är försiktig nu Jönsson framöver. Swebbtv blev nyss fullständigt borttagna från youtube med sannolik koppling från regeringen. Oppositionella kanaler försvinner en efter en i våran "demokrati".

  • @WHITE POWDER Utveckla gärna.

 • Sverige behöver ett förbudförbud.

 • Tack för upplysningen!

 • Kort sagt ,vi behöver en ny regering.

  • Så länge gök-ungarna är i boet och mamma ser till att de matas med tillräckliga pengar sitter de kvar.

 • Han balanserar dig väl, nu kan vanligt folk hänga med i noterna. #NoVaseline

 • Tack Henrik för en bra analys av läget detta år! Du har alldeles rätt men när jag ser dessa politiker, blir jag mjuk i magen, de är så totalt tappade, att jag inte fattar hur någon som är vid sina sinnens fulla bruk, kan rösta på skräpet. De är ju som småbarn som ertappats med något ofog "det var inte jag", jag vet inte hur dessa alls röstats fram inom respektive parti men någon satt väl och sov på stämman som vanligt.

 • En Exemplarisk, tydlig, väldigt viktig och kan inte nog repeteras summering av Regeringen och Folkhälsomyndighetens totala inkompetens och faktaresistens.

  • Saknade dock (eller missade) att Henrik påpekade att man begår samma misstag nu som i våras under/efter sportlovet, att inte införa karantänzoner på Flygplatser för inresande där de testas och hålls i minst 2 veckors tid. Särskilt med tanke på den nya variant som är upp till 70% mer smittsam.

 • såhär det går när all stamkänsla försvinner. ingen bryr sig om varandra, så varför följa råden? Säg vad du vill om mig och mina åsikter men jag skiter fullständigt i alla som inte är i min personliga närhet, familj, vänner etc. Och alla dem är friska. så jag bryr mig inte om någon annan. det är deras problem.

 • Ha ha, kom på att du är Sveriges von Stauffenberg som vi kan peka på att vi visst gjorde motstånd mot etablissemanget när de ruinerade vårt land.

 • Gott Nytt År Henrik! Lämpligt att du kliver in i statsmannarollen - frånsett kungens insats så är jobbet vakant.

 • Grafen i början ser precis ut som migrations strömmen till Sverige! En som är förvånad....... som ser en likhet. Ta väl hand om er 🇸🇪vänner

 • Waow är du buktalare Henrik?

 • Förträngning, är en del av den svenska kulturen. Särskilt hos dem, som hävdar att den svenska kulturen inte existerar.

 • Prydlig klädsel på karl'n. Tänk om språkdräkten vore lika oklanderlig. Ordet appell stavas just så.

 • Som kvinna ber jag att få rikta ett TACK TILL ALLA MÄN som är platina- och guldsupporters åt Henriks arbete här. TACK till alla er, Martin, Tommy, Magnus m fl.