COVID-ANSVAR: Sanningen om den svenska pandemistrategin

Publicerades den 11 dec 2020
Katastrofsiffor ansätter Sveriges corona-strategi på allt fler flanker - men vems ÄR egentligen ansvaret? Meningarna går isär, som ett smältande isflak!
Hur ser ansvarfördelningen för sveriges strategi och genomförande egentligen ut? Prioriterar Sverige verkligen medborgarnas frihet - och hur skiljer sig krisledarskap från ledarskap i fredstid?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
01:45 - Covid & Ansvar
03:15 - Makt, frihet & ansvar
06:33 - Ledarskap i krig & fred
08:00 - Selektivt ansvar
12:30 - Separation av makt & ansvar
18:30 - Stockholmssyndromet
KÄLL-LÄNKAR:
-------------
Finska YLE jämför hur corona drabbar:
svenska.yle.fi/artikel/2020/04/19/vi-har-jamfort-hur-coronan-drabbat-norden-har-ar-statistik-pa-dodsfall-tester?fbclid=IwAR1Bxpv0gzjPBVEl6o8JZSZl3c7yCC6yQ_gpOfbxbX_58lNd-cIENSVNjQ0
FHM:s pessimism rörande vaccinet:
www.svd.se/nar-andra-jublar-sa-deppar-man-pa-folkhalsomyndigheten
Obligatoriska pappadagar:
www.svd.se/pappor-maste-ges-halften-av-dagarna?fbclid=IwAR1_M2oA8POS3nT32mQyT2nXRsR01FiJCDAVRqTGoj3m0o2egGTFbbARYHc
Länsstyrelsen kräver närvarande personal vid leverans av alkohol:
www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lanstyrelsen-personal-maste-vara-kvar-medan-mat-och-alkohol-fortars

Kommentarer

 • Har du vaknat äntligen?

 • Bra video men kanske något från ett tyskt perspektiv (är tysk och bor där): Här vill regeringen bara vara ansvarig när något går bra just nu: minskar antalet infektioner -> här ser ni att reglerna funkar ökar antalet infektioner -> reglerna funkar men folket följer inte dem Jag skulle faktiskt föredrar hur det är i Sverige. Sidoskadan av reglerna (fattigdom bland ekonomiskt svaga familjer, mer våld inom familjen, depression, våld mot barn, alkoholism, anorexi, ...) är häfigt här i Tyskland. Viruset är farligt och vi behöver regler, men sidoskadan måste spelar en roll. Var glada att ni inte har sidoskadan på samma nivå men stannar kritiska! Heja Sverige! :)

 • maskeringsförbud 😀 Digging the new soundtrack/music production style.

 • Henrik, jag älskar dig och vad du gör...men ojj vad jag önskar att du inte hade den där dialekten.

 • Vem vet om siffrorna stämmer , när det ej är så många mer än 95.000 människor har dött år 2020.. och samma mängd människor dog år 2002 , du kan själv läsa i SCB fakta texter

 • Lite över 8000 döda på ett år i Sverige? Vi har ingen pandemi, det är en plandemi.

 • Henrik, du är ett ljus i det politiska mörker som hänger över Sverige.

 • Jag hoppas verkligen att folk vaknar efter detta, folk på jobbet försvarar fortfarande Tegnell och strategin. Inte för att jag kan och vet allt men det känns mycket som folk är hjärntvättade! Tack för en bra video, saklig och grundlig men också underhållande.

 • Fantastiskt avsnitt! Keep up the good work!

 • Varför behöver man en strategi över huvud taget för något som dödar mindre än en tiondel av en procent (0.078%) av befolkningen?

  • texten inormous.net/dosc/get_busy_living_II.pdf

 • Mycket skarp analys. Stort tack!

 • “Coronastrategin” är bara ett i en lång rad av exempel på ett dysfunktionellt och korrupt samhälle.

 • Mycket givande!!!!

 • Sverige "leds" av ett knippe naiva barnungar, och svenskarna låter dem hållas. Sorgligt!

 • Lived in Sweden for 16 years. Speak fluently in Swedish. Took 3 years to learn and 10 to learn it well. All I can hear is brrrr guuurrrr herrrrr roooorreeeesse. Stupid Skåne...can't they at least try to make themselves understandable!!! When I speak English I don't do it with my natural rough Scottish accent because only people in Scotland maybe even just Glasgow can/would understand. No..instead I pronounce the words and use the English that is appropriate for my audience be it in Sweden or in Aisa or anywhere else. Advice: Speak Swedish that is understandable outside Skåne. Or English if you can't manage that! You will reach a far larger audience. I had to turn the sound off to write this because it is just noise to me. For someone who seems so smartly dressed and well educated one would think this was obvious but people from Skåne are stubborn and refuse to try for the rest of us claiming that it is natural and they can't help it. Funny I can help it in Scottish then. Och ja..jag pratar Svenska, bara tycker inte om det. Nej jag pratar inte Skånska alls efter sexton år.

 • 19:23 var kommer det här inlägget ifrån? Varför ser jag Max Gustafsons radikala penna på SVT av alla ställen?

 • Du sammanfattar helt den dialog jag fört med mina bekanta och vänner sedan februari. Strålande avsnitt.

 • Henrik, Du har mycket rätt om Sverige, men fel om Kina. den 20 jan., 2020 var topp virologerna överens om att Covid kan smitta mellan människor, (Dagar innan trodde man att den smittas från vilda djur till människor), och den 23 jan. satt man hela Wuhan i karantän, dagen innan det kinesiska nyåret. Samma dag började byggandet av 2 sjukhus för smittsamma sjukdomar, och grupper av läkare och sjuksköterskor började samlas oh skickas till Wuhan. Vem kan fatta en sådan beslut? Det högsta ledningen. En ledning i kris och frid. (Kinas meritokratiska system betyder att ledarna har erfarenheter att styra provinser innan de kan styra landet) Det fanns förutsättningar att Kina kunde göra så. 1. En välfungerande näthandels och distributionsnät, och betalnings system som kunde förse dem i karantän med livsmedel och nödvändigheter. (Indien försökte kopiera Kinas strategi, men slutade i katastrof, p.g.a., de hade inte det.) 2.En stor förtroende för regeringen av folket att regeringen gör så för individens bäst och man vill offra friheten för sin egna och ANDRAS säkerhet. 3. Människors hälsa, inte ekonomin är den största prioritet för landet ledare och alla tjänstemän. 4.En mycket väl fungerande organisation som organiserar allt. i det fallet, partiet. 5.Kollektiv tänkande, dvs., många vill offra sin hälsa, t o m sitt liv för samhällets bästa. 6.Pengar, teknik och tillverknings förmåga. Alla dessa punkter saknas i Sverige. Henrik, jag klagar dock inte dig på att inte förstår Kina. Sedan jag flyttade till Sverige för 30 år sen, har jag inte en enda gång sett någon svensk politiker som kunde bedöma situationen i Kina korrekt. hur många gånger har svenska politiker och experter sagt att Kinas ekonomikrasch? eller det kinesiska folket kommer att resa upp och vilja ha västerländsk demokratin? eller någon revolution? En kollega till mig, en SO-lärare, tappade hakan när jag berättade en sann story hänt på ett sjukhus i Wuhan. I början av pandemin var det också kaotiskt där. Sjukhuset hade en röd zon, där alla Covid -patienter fanns. Ingen läkare och sjuksköterskor visste om de går in i zonen kan de komma tillbaka. De ombeds att skriva sina testamentet först innan de går in. Sjukhusets direktör, han sa, ” Läkare som är partimedlemmar, vi går in först. Andra få vänta.” Missförstå mig inte, jag är inte kommunist, utan en moderat. Men om man inte kunde förstår det, och tycker att storyn inte är sann, kommer man inte kunna fatta vad som händer där och då kan man bete sig löjligt mot Kina, t ex, MUF, mitt partis ungdoms organisation, anklagade Kina för Covid och ville ”skadeersättning”

 • Så jäkla bra! Önskar att du kunde nå ut till flera. Jag vill tro att många av oss som tittar på dina videor redan är ganska klarsynta men tyvärr ser en stor del av befolkning inte detta. Jag tycker du ska tacka ja till eventuella inbjudningar till ”statlig media” men såklart inte bli en ”del” av dom, på så sätt kanske de som missar dina träffsäkra analyser och klarsynthet hittar dig! Jag delar din video. Tack !

  • Hellre en liten och svag ond stat än en stor och mäktig ond stat.

 • Finns ju platser på ålderdomshemmen nu iaf

 • Bla Bla Bla å blabla bla . . . . . .. WOFF WOFF WOFF . . . . . wiff wiff wiff å Bla bla bla . . . . . . ..

 • Tack Henrik för den videon, nu kan jag göra helg med nya friska funderingar, Tack!

 • varje år är det influensa. 2020 kallas influensa covid-19. och förklaras som pandemi

 • Självklart regeringens ansvar som utsett en fullkomligt oduglig myndighet att styra o ställa enbart för att ha ryggen fri, Därmed är dörren öppen för att börja skylla på varann, Sverige i ett nötskal 😵

 • 4 nyckelpunkter 1 WHO ändrar definitionen av ‘pandemi’ 2008 i samband med svininfluensan. 2 RT-PCR test (så följdriktigt antikroppstest) påvisar inte kausalitet och kan inte ens anses värdig att påvisa virusets vara eller icke vara 3 Dödstalen? Från idag 2020 och tillbaka under 2000-talet är dödligheten tämligen jämt fördelad enl SCB 4 se hela texten inormous.net/dosc/get_busy_living_II.pdf

  • Power corrupts and absolut power corrupts absolutely! Det är pengar som styr denna världen och så har det alltid varit.

 • Tack att du finns, Henrik.

 • "Oberoende" folkbildning? Du är ju själv öppen med din libertarianska övertygelse och den framkommer i hela klippet. Ytterst problematiskt och du skapar enbart politikerförakt. Dessutom anser jag att det är för tidigt att avgöra vilken strategi som har varit bäst och inte. Pandemin fortlöper ännu och bör vi endast se utfallsproblematiken utifrån ett humanitärt värde och inte ett ekonomiskt?

 • senewss.info/slow/rpqwn7V9gKq4mrI/video

 • Tack Henrik för den videon, nu kan jag göra helg med nya friska funderingar, Tack!

 • Tack för superproffsiga och upplysande videor Henrik. Du behövs. Kan inte du klippa ihop en video där du samlar de utalanden som regering och FoHM har gjort sedan start fram till dags dato. En rekapitulation som jag kan gnida in i ansiktet på folk som fortfarande är team Tegnell och Co. Jag har sett din tidigare coronavideo med tidslinjen och uttalen dittills men jag skulle vilja ha hela idiotkavalkaden i ett svep. Jag förstår om du inte pallar med men jag kunde inte släppa tanken förrän jag skrivit och önskat. Keep up the good work

 • Katastrof av regering och tegnell som snackar massa strunt hela tiden, gjorde en video om detta för ett tag sen senewss.info/slow/ltfapr2iaNqlga4/video

 • hej det är klart de är ansvariga hallerberg är ansvarig och löven avgå nu gör revolt ...skit sverige go johnb.

  • mitt tycke borde något dussin ledande befattningshavare straffas för vållande till annans död

 • Suvärent levererat Henrik. Tack.

 • Bra analys och rakt på sak vilket uppskattas mest! Sveriges politiker är inte dugliga i krishantering då det inte varit nödvändigt och är istället experter på moraliserande(som du nämner ) eller uppfinnare av nya skatter. Att det skulle finnas resurser för framtiden eller strategi av något slag passar inte Sveriges passivitet eller JIT konceptet. Det jag tycker är mest oroväckande är acceptansen hos befolkningen som inte verkar ha några gränser.

 • Hellre en liten och svag ond stat än en stor och mäktig ond stat.

 • 💐

 • Lägg sen till A-kassan som plötsligt inte ens klarar av att ta beslut.

 • Så bra sammanfattning att man blir mållös.

 • Du gör mig verkligen ledsen Henrik. Din analys är så brutalt knivskarp att den skär igenom den stolthet man har haft till det här landet sedan man var liten. Som du säger har man kunnat identifiera sig med den Svenska politiken på ett ganska perverst sätt som man har ärvt ifrån sina föräldrar. Nu är det bara skam man känner för hur inkompetent denna regering är.

 • Power corrupts and absolut power corrupts absolutely! Det är pengar som styr denna världen och så har det alltid varit.

  • Makt, sex, pengar och sist men inte minst berömmelse (fame & glory)

 • Utomordentligt !

  • Stora stat, skydda oss mot läkemedelsföretagens crispr vacciner med allt annat häx skit i det!

 • Klockrent.

 • Brukar ha skarpa analyser och denna inget undantag. Tycker att denna video var den viktigaste hitintills. Om staten konstant misslyckas och därigenom bryter samhällskontraktet, varför ska vi, individer i samhället tvingas att hålla kontraktet, med straff som konsekvens om vi behandlar staten på samma sätt som staten behandlar oss?

 • Illuminati är bakom ww1, ww2, snart ww3, 9/11, isis, och nu covid. Read page 5-7 in the book "pawns in the game pdf" from 1950 to understand whats coming.

 • English version too please! I've just seen a very skewed portrayal of Sweden in Al Jazeera today. Totally crazy and plain wrong...about Rinkeby etc.

 • Är så fett jäkla trött på dessa förbannade förbud! Det kommer bli om folk vaknar någon gång, en revolution en sådan är landet i behov av :\. tyvärr.

 • Så väldigt bra! Varje gång jag ser något av dig så tänker jag att bättre än så här kan det inte bli. Men det blir det. Statsmaktens företrädare slingrar sig som maskar. Deras vanstyre har kostat tusentals åldringar livet. Kommer vi att få se någon av dem ta ansvar för det? Kommer någon att avgå? Eller räcker det som vanligt med att någon pudlar? I mitt tycke borde något dussin ledande befattningshavare straffas för vållande till annans död

 • Tack för bra krönika!

 • Och planen att från 15/3 -21, omöjlig göra bl.a. torgmöten via en underminerad grundlag, fram till 15/3 -22, valåret. Någon fler som tänker samma sak? Vem tar ansvar? Inte regeringen. De vill endast behålla makten till vilket pris som helst!

 • Vi har en ordning i Sverige där regeringen, Riksdagen har sett till att ansvar för beslut förläggs neråt till myndigheter därifrån neråt till utövare och därifrån ner till befolkningen. Vi ser det i coronasituationen. Regeringen hänvisar till regionsmyndigheter f.d., landstingen, till sjukvården till medborgarna. Detta i allt ökande utsträckning. Dvs ingen ovanför medborgaren är egentligen ansvarig. Detta är ett system där de som borde erkänna ansvar kan svära sig fria och hänvisa ansvaret neråt. Om coronasituationen utvecklas negativt kan man i slutänden skylla på medborgaren.

 • Vårdpersonal vittnar nu om att det är fr a människor från Somalia som insjuknar, blir mkt sjuka och dör. Brist på D3-vitamin stor orsak. Utöver fetma. Ev. också genetiska faktorer.

 • Klockren jämförelse mellan medborgarnas "eget ansvar" kontra förbud, förbud, förbud pga att var och en inte är betrodd exempelvis gällande vad som ska ätas och drickas.

 • Super bra med engelsk text!

 • Ja du Henrik. Vad tror du om hybris- hybris att vi kan kontrollera skeenden, , hybris att allt som sker beror på vad vi gör? Det finns inte särskilt starka kopplingar mellan Sveriges inte så annorlunda strategi och utfall. Däremot finns en stark koppling mellan Sveriges vägval och libertarianska värderingar (oavsett vem som stod bakom dem). Vart tog du vägen Henrik?

 • Henrik, Jag är inte heller nöjd med regeringens agerande under pandemin. Men du nämner i förbifarten av din kritik av regeringens frånskyllande att "regionerna har naturligtvis också ett ansvar" för att sedan dra en parallell till "lokalkontor" och "huvudkontor". Den liknelsen haltar betänkligt om man betänker att det kommunala självstyret är inskrivet i regeringsformen. Du som åberopar individuell frihet och autonomi för medborgaren gör dig själv skyldig till samma inskränkande förhållningssätt i ditt organisatoriska resonemang. En region är på intet sätt ett lokalkontor i förhållande till ett huvudkontor. Autonomin är större än så i lagstiftningen. Det råder ju en proportionalitetsprincip alla regeringar måste förhålla sig till: "En inskränkning i den kommunala självstyrelsen bör inte gå utöver vad som är nödvändigt med hänsyn till de ändamål som har föranlett den." står det i regeringsformen. Grundlagsutredningen kompletterade med följande: "Innebörden av en sådan princip är att ett förslag som griper in i den kommunala självstyrelsen är godtagbart endast om inskränkningen är proportionerlig mot lagstiftningens innehåll." Om det inte finns tillräcklig lagstiftning på plats blir det svårt för vilken regering som helst att agera mer kraftfullt, även om man så skulle önska. Tack för en intressant video oavsett.

 • Stora stat, skydda oss mot läkemedelsföretagens crispr vacciner med allt annat häx skit i det!

 • Sverige regeras av män som agerar som kvinnor. - Danmark regeras av kvinnor som agerar som män. Hade gärna sett en engelsk version av denna fantatiska video. - Henrik Jönsson hade fått miljoner views och större genomslagskraft här hemma.

 • Sverige kanske helt enkelt inte har världens bästa regering, byråkrati och styrelseskick.

 • "Människor kvävs av vården - gammelmedia mörkar" senewss.info/slow/mtmme9xojNC5gaI/video

 • Vi behöver en corona-tribunal.

 • En av de klokaste debattörer som finns i nutida Sverige. Tack för dina briljanta kommentarer, Henrik! Jag rekommenderar alla mina studenter i kursen om Nordiska studier vid universitetet i Messina att se dina videor, med din finfina skånska accent!

 • Bästa delen "16 Vidare såg jag under solen: På domarsätet rådde ogudaktighet, på rättfärdighetens plats den ogudaktige. 17 Då tänkte jag: Både den rättfärdige och den ogudaktige skall Gud döma. Det finns en tid för allt som sker och allt som görs. 18 Jag tänkte: För människornas skull sker detta, för att Gud skall pröva dem och för att de skall se att de i sig själva är som djuren. 19 Ty det går människors barn som det går djuren, det går dem alla lika. Den enes död är som den andres. Alla har de samma livsande. Ja, människorna har inget att komma med framför djuren. Allt är förgängligt. 20 Alla går till en och samma plats. Alla har blivit till av stoft, alla vänder åter till stoft. 21 Vem vet om människornas ande stiger uppåt eller om djurens ande far ner under jorden?"

 • Pumpa politiker och journalister fulla med vaccinet innan någon annan

 • CORONABLUFFEN

 • Mupp tv

 • Vikingar😄....

 • Henrik. Sluta kalla dig för libertarian! Ett ord som du tom envisas med att lägga emfas vid varje gång du uttalar det. Du vet uppenbarligen inte vad det betyder.

 • Fullkomligt fantastisk video! Stort tack!

 • Du har möjligen inte någon produktion på gång där det diskuteras kring mer generell filosofi och hur en fungerande sådan skall nås? För jag hade gärna sett ett större genomslag i denna annars så korrekta analys kring; Oavsett storlek på stat, frihetlighet eller kollektivism, munskydd eller inte så är samtliga varianter helt beroende av att mandatet som givits utnyttjas på ett "gott" sätt. Det måste vara klarlagt, eller vilka fungerande countermeasures mot missbruk som finns i ett system, innan man diskuterar ansvarsfördelningen som sådan, eller?

 • Så otroligt bra framlagt

 • Synd att du inte är statsministern 🌹

 • Grym du är, har fan tänkt på det du säger sen i somras

 • Inte ett av dina mer lyckade inlägg. Du duckar helt frågan om vilket mandat en regering har att behandla medborgarna som undersåtar och genomföra drakoniska åtgärder. I detta fall i samband med en mer än normalt elak influensa ( dock inte allvarligare än vad vi haft några gånger de senaste 3-4 decennierna - VI kommer t.ex. inte nå 1993 år siffror.) Sätta folk i husarrest, införa näringförbud, införa tvingande ansiktsbeklädnad. Inte särskilt libetarianskt

 • Thanks for talking common sense !

 • Klok man som läser Bibeln 👍

 • Hoppas det inte blir krig

 • Fantastiskt bra! va reklamförbud med? mvh amp.se

 • Bra analys sv dig Henrik på hur den sociala ingenjörskonsten i decennier manipulerat mången vänsterhjärna till att blint tro på att allt Sveriges godhetsministrar gör och säger alltid är rätt ...., trots att siffror och verklig sann historia talar ett helt annat språk. Svensken måste vara världens mest manipulerade folk.

 • En klarsynt analys utan politiskt färgade glasögon. Landets styrande har förlorat orienteringen och ägnar sig inte åt sådant de blev valda för. Man kan fråga sig av vilken anledning de skall lyfta stora löner som vi dessutom betalar ? Att inte sköta sin arbetsuppgift skall innebära avsked !

 • Regeringen bestämmer inte över Sverige. Det gör oligarkerna.

 • Du är ju så klok i ditt tänkande, vi alla skulle lyssna och ta till sig.

 • Vilken kamera/objektiv använder du? Ser väldigt skarpt ut (inte på ett negativt sätt), har du lagt på mer skärpa i post?

 • Svenska politiker styr Sverige med Järnhand. Stort sätt 80% av den Svenska befolkningen är trygghetsnarkomaner. En trygghetsnarkoman är ett Norsk ord för att vara en person som alltid förlitar sig på att vara trygg, kännslan av att allt är som förut, och intet ändras. Att inte ha egna åsikter så får man inga fiender. Att inte väcka uppsikt och ställa till det för andras trygga vardag och tro. Att forlita sig på staten och att tryggt veta att nån annan tar dom hårda besluten, vare sig om det är dåliga beslut eller så, bara "jag" inte behöver. Folk vill inte prata om dessa saker på arbetet, hade jag visat EN av Jönssons videos på arbetet eller min auktoritärstrogna chef, så hade jag varit utan arbete nu. Det är därför du inte sprids så snabbt Herr Jönsson, men jag är tacksam för att du kämpar för friheten - och emot tyssnadskulturen i Sverige, men det är en otacksam kamp. Visst - 80K prenumeranter är en jätteseger för ett enskild individ, och även om dina videos är i topp-kvalité, ja - jag skulle gå så långt att säga dubbelt så hög kvalité som dom bästa inför mediabranchen (SVT, Tv4 etc.) - finns det stärka kräfter som bekämpar din satsning och allt du gör, och dom är inte att leka med, så jag är - igen - tacksam för att du VÅGAR, men PsyOP's finns överallt, intet är tillfälligt - dom är 100% medveten om at om du väcker NOG Svenskar (altså, ses av så många Svenskar som möjligt) så är staten och politikernas behagliga oligark liv i livsfara. Och dom kommer att bekämpa dig med allt dom har! Och det är färligt, mycket mycket färligt! Svensken kommer inte att sprida dina videos snabbt, for dom är för fega, för rädda för andras åsikter och eget arbete.

 • Lysande Henrik, Som vanligt ! rak och on point !

 • Fadern talar. Orden Jag talar är från Fadern som bor i mig och han gör sina gärningar genom mig. Detta är Faderns eget verk, han som gör alltsammans. Mina Ord är Faderns gärningar. Faderns Ord i min mun är Sanning. Sanningens Ord är Andens kraft! Faderns hand är med mig, med Fadern är allting möjligt. Fadern är Anden, Sanningens Ande med Sanningens Ord som är Andens kraft. Ingen vishet, inget förstånd, inget råd förmår något mot Fadern. Faderns hand är med mig, med Fadern är allting möjligt. I hans hand är kraft och makt, och det finns ingen som kan stå honom emot. Fadern gör allt vad han vill, i himlen och på jorden, i haven och i alla djup, ingen kan stå emot hans hand eller säga till honom: 'Vad är det du gör?' 'Vem är som jag? Låt honom ta till Orda'. (Jes44:7a) Jag förkunnar SLUTET från BÖRJAN, och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad Jag vill kommer Jag att göra. (Jes46:10) Vad Jag har talat, det låter Jag ske, vad Jag har beslutat, det sätter Jag i verket. (Jes46:11) Så säger han som är Amen, det trovärdiga och Sannfärdiga vittnet, upphovet till Faderns skapelse. (Rev 3:14) Är Fadern för oss, Vem kan då vara emot oss? Ingen kan stå emot den Vishet och den Ande som här talar. Sanningens Ande med Sanningens Ord är Andens kraft. Han som verkar allt i alla. Han som är över alla, genom alla och i alla. Han verkar ju allt i alla! Faderns hand är med mig, med Fadern är allting möjligt. Jag är ju Faderns Ord. Fadern är trofast, Han kan inte förneka sig själv. Ordet verkar vad Jag vill och utför det vartill Jag har sänt ut det. Andliga ting med Andliga Ord. Faderns Ande talar genom mig, hans Ord är på min tunga, min Faderns Ande talar genom mig. Faderns hand är med mig, med Fadern är allting möjligt. Allt det Fadern gör består för evigt, till det kan inget läggas och från det kan inget dras, så har Fadern gjort. Sonen uppehåller allt genom sitt Ord av makt. Han är begynnelsen, och han är även Amen! Om någon inte talar i enlighet med dessa Ord från evighet, han/hon är en lögnare som ingen borde lyssna, oavsett om han/hon är en Doktor i Filosofi eller en Atomforskare, eller en Svetsare, eller en Statsminister ! 'En och samma Lag skall gälla för den infödde som för främlingen som bor mitt ibland er'.(Exo 12:49) Guds Ord är en Lag som ingen överträder. Sanna Ord består för evigt. Det är ju Skrivet. Mina Ord skall aldrig förgå. Skriften kan inte göras om intet! Hans händers verk är Sanning och Rätt, alla hans befallningar är fast grundade. För alltid och för evigt står de fasta, de fullbordas med Sanning och Rättvisa. Han har sänt sitt folk förlossning och grundat sitt Förbund för evig tid. Fadern är trofast, han kan inte förneka sig själv. Ordet verkar vad Jag vill och utför det vartill Jag har sänt ut det. Andliga ting med Andliga Ord. Faderns härlighet skall uppen-baras, alla människor skall tillsammans se den, Faderns mun har talat! Ingen Artificiell Intelligens (AI), inga Bankirer, ingen Microsoft, ingen Google, ingen FaceBook, ingen Twitter, ingen SEnewss, inga Företagsledare, inga Politiker, inga Militärer, inga Vapen som helst, ingen Censur, inga Lögner, ingenting förmår något mot Fadern. Om någon hör dessa mina Ord och inte håller dem, så dömer inte Jag honom. Ty Jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen. Den som förkastar mig och inte tar emot mina Ord, han har en domare över sig: det Ord som Jag har talat skall döma honom på den yttersta dagen. Ty Jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig har befallt mig vad Jag skall säga och tala. Och Jag vet att hans befallning är Evigt Liv. Vad Jag talar, det talar Jag så som Fadern har sagt mig. (Joh 12:47-50)

 • Tack.

 • Emma Spak som citeras i filmen företräder inte staten. Borde har klargjorts. Hon är på SKR.

 • Jag kan verkligen känna igen mig i den existensiella krisen som Henrik tar upp. Det är inte lätt att tappa förtroendet för samhället, men det är ta mig faan nyktrare än att fortsätta sova eller låtsas som ingenting. Det är bara skyddsmekanismer som gör uppvaknandet ännu värre när det väl sker.

 • Med respiratormasker, ögonskydd och en utbildad befolkning så blir det svårt för COVID att sprida sig och det blir aldrig någon pandemi. n95 duger för att skydda mot droppsmitta. Den typen av mask går att köpa styckepris för runt 100:- i dagsläget. Jag undrar vad det hade kostat att köpa på bulk innan det blev pandemi-priser. Jag undrar också vad det hade kostat att utbilda svensken i "hur man använder munskydd" som tydligen är lite svårt för ett folk som svensken att lära sig enligt FHM. Hur det går ihop med att vi ska kunna delta i en demokrati, samtidigt som vi är för puckade för att ta på oss ett munskydd tänker jag inte spekulera i. Här är min lista för att undvika framtida pandemier som dropp-sprids: n95 respiratorer med fodral så inte filter slits mellan användningarna. Tvättbara munskydd(att användas om n95 brist uppstår). Ögonskydd. Utbildning i hur munskydd/respirator används. Om jag tar i från tårna, och förutsätter att det behöver fyllas på med n95 masker några gånger så uppskattar jag prislappen till 50 Miljarder (överdrivet som tusan). Det är inte ens 1/4 av vad COVID kostat hittills i Sverige www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/statens-budget/ekonomiska-atgarder-med-anledning-av-covid-19/ Det är absurt på alla nivåer. Jag tror en 15 åring som spelat strategispel hade fattat bättre beslut med befintlig information än experterna vid FHM och våra ledande politiker har gjort.

 • FHM ansåg att vaccinet är "flera år bort" och vaccinationplanen skulle bli klar 2022. (Guiscki och Tegnell utbildades på 80-talet) Regeringen har ändå gett FHM uppdraget. FHM har INTE skaffat in den torris som behövs till transporterna av vaccinet i -70 celsius. Vi har inga sprutor. Vi har inte transportlådorna. Vi har inga Cryofrysar - Om vaccinet levereras vid gränsen i tunnor så kan Sverige inte fördela det bla pga av vi inte kan dosera det i 5-10 dos flaskor själva. Andra länder ex Danmark, Tyskland, England har redan skaffat de maskinerna. De står redan i startgroparna och väntar bara på grönst ljus. - Vi har inte sett över torristillgången - Sverige kan få en tunna med vaccin men klarar inte av att fördela/dosera det själva pga av FHMs systematiska desinformation. Uppdraget måste gå till militären. De flyger och hämtar maskiner, transportlådor etc på en vecka. Sverige blir sist i vaccinationskön eftersom vi måste vänta på att medicinföretagen levrerar det i 5-10 dos flaskor. - Ingen tar initiativ. Regeringkansliet beställer inte ens personlig skyddsutrusning till regionerna på alibaba och de går hem kl 16.00 och är lediga på helgerna.

 • Belgien har ungefär lika många invånare som Sverige - och de har 15000 döda. Trots hård lockdown. Trots obligatoriska mundskydd.

  • @Jonas Edholm Nja, de har ju färre döda, men livet har definitivt inte återgott till det normala: senewss.info/slow/mLSWiquYqZeybao/video Ifall sambandet mundskydd = få döda hade kunnat reproduceras världen över så hade du haft en poäng. Men något sådant givet samband står ej att finna. Och den svenska rörelsefriheten - att slippa bli bötfälld för att man sticker ut näsan i något annat ärende än jobb, mataffär och apotek - har inte den varit värd någonting alls för dig?

  • Hong Kong ligger 5 timmar med tåg från Wuhan och stoppade Corona. - I Hong Kong bor ca 10 miljoner på en yta som Stockholm. Många bor i sk "coffinhomes" dvs burar runt en säng. 300 000 - 400 000 bor så - Ofta 10 st i samma rum. I Hong Kong gick sjukvårdspersonalen ut redan i januari och demonstrerade på gatorna och krävde att alla skulle ha munskydd. Detta i kombination med effektiv smittspårning, medvetande om att viruset överlever i dagar på tex en bordsyta. Hygien och ingen Lockdown. Sverige vill gärna påpeka att vi inte hade lockdown. Det hade inte asien heller. I år har Hong Kong haft 117 döda i Corona. Det är vad FHM klipper på ett dygn. - Men Tegnell och regeringen anser att de inget har att lära av Hong Kongs epedimiologer. Hong Kong www.worldometers.info/coronavirus/country/china-hong-kong-sar/

 • Det behövs flera som du, Henrik. Tack för dina inlägg! Sverige är verkligen extremt. Se www.vgframtid.se. Svensken måste vakna och agera.

 • Vaccin, nej tack!

 • Tack Henrik för en mycket klarsynt analys av vårt Svenska samhälle. Jesper Rönndahl myntade uttrycker "Låginformationsväljare", i Programmet Svenska Nyheter, och jag har fortsatt att använda ett något modifierat uttryck i debattartiklar jag skrivit, "Låginformationsmänniska". Det är naturligtvis inte lätt att inse att allt man trott på var en synvilla och uppvaknandet gör ont. Jag har själv genomgått processen. Min utvandring i ett antal år gjorde också att jag såg Sverige med andra ögon när jag återvände.

 • Kolla bara hur Boris Johnson använder befolkningen som försökskaniner istället för att ta vaccinet själv. Kommer vara samma i sverige.

 • Vaccination är ju bra, men hjälper inte de som blir sjuka. Jag antar att vaccination gör att färre drabbas av coronaviruset och spridningen minskar. Jag har sett att viss typ av medicin är ytterst effektiv mot corona. Det bästa verkar vara Ivermectin. Ett billigt medel mot mask o skabb som används i drabbade länder. WHO delar ut det gratis mot flodblindhet och det är en väl prövad harmlös produkt. Av en tillfällighet har ett dubbelblint försök genomförts på ett ålderssjukhem i Toronto 2020-04, som i en av 4 våningar drabbades av skabb. Alla fick Ivermectin mot skabben, skabbvåningen full dos, de andra halv dos. Totalt 170 sjuka åldringar, många mycket gamla och med många ålderssjukdomar. Strax efter drabbades dom av corona. Personalen blev sjuka, medan patienterna klarade sig mycket bra! De som fick full dos Ivermectin klarade sig helt utan corona! De andra klarade sig också bra, ett 10-tal fick corona med feber nån dag ock blev sen bra. Några dog av andra orsaker, som andra rutiner på hemmet och uppskrämd personal. Medicinen Ivermectin är ytterst billig och ingen kan tjäna pengar på den, i motsats till Vaccinerna. Jag tycker att Ivermectin bör användas i åldringsvården och även gess till andra nysmittade och där det finns risk för spridning av smitta. Lägger upp en video om corona på sjukhemmet i Toronto. Tomas Tymark COVID19 Ivermectin-Saved lives in Toronto Nursing Home. Pandemic Protection-Turning Point?

 • 9:35 Herregud, det varade lite längre än väntat hahaha

 • Briljant och tydlig analys! Stort tack för ditt idoga arbete! :-)

 • Riktigt bra!

 • Sverige gjorde faktiskt rätt från början. Vi vågade ha den korrekta strategin med ett öppet samhälle där man endast skyddar de utsatta. Det är så man alltid hanterat pandemier så varför skulle vi göra annorlunda denna gången? Pandemin var över i juni. Den pågick mellan ca vecka 11-21 då vi ser att fler dog per vecka jämfört med tidigare år. Se BILD 1 från Socialstyrelsen. ibb.co/h1pVLdz Det vi gjort sen dess är att vi skiftat fokus från antalet döda till antalet testade. Det som gör att vi bara får umgås 8 personer är baserat på människor som testat positivt med PCR-testet. Problemet är att det är falskt positiva tester. Detta testet är helt värdelöst för ändamålet och ska aldrig användas för att diagnostisera infektionssjukdom. Det säger t.o.m. skaparen av testet, Kary Mullis. Se BILD 2 (Folkhälsomyndigheten v46) där vi har en direkt korrelation mellan storskalig testning och positivt testade individer. ibb.co/SNw6gsQ Se hur veckorna i september och framåt följer varann. Ju mer vi testar desto fler kommer testa falskt positivt. Folk har inte dött av infektionssjukdomar i större utsträckning nu på hösten jämfört med tidigare år utan det som skett är att vi omdefinierar alla vanliga dödsfall som COVID-19 i statistiken för att de testade falskt positivt med PCR. Det är alltså människor som skulle dött i alla fall men som nu stämplas som COVID-19. Undantagen är de människor som läggs i respirator eller liknande behandling och dör av själva behandlingen som endast är genomförd för att de testade falskt positivt. Alternativt dör fler p.g.a nekandet av annan vård som vi har sett lett till fler dödsfall i andra länder (Uteblivna hjärtoperationer mm). Just nu är det nerstängningen som folk dör av runt om i världen, inte viruset www.revolver.news/2020/08/study-covid-19-lockdowns-deadlier-than-pandemic-itself/ Om vi slutar använda PCR-testet kommer vi se att svenskarna har flockimmunitet. Det finns ingen andra våg. Det är en våg av testning. De länder som stängde ner totalt, t.ex. Australien, har skjutit problemet framför sig så att dessa länder kan få en andra våg, men inte Sverige. Det är tråkigt och se att Sverige är på väg åt samma håll som andra länder med denna besattheten i PCR-resultat. Vi gjorde rätt först, nu gör vi fel. Beviset för att PCR-testet är en bluff kan ses på den här bilden: ibb.co/QHs6jFB och i relaterade videon här: www.brighteon.com/bc0300aa-50f7-4d47-a255-9d034d4b82af För er som undrar, nej SEnewss tillät INTE denna videon ibb.co/KzQF5zS så man får ta del av udda små yttrandefrihets-youtubesajter i ytterkanten av internet för att få ta del av denna information. WHO och Google/SEnewss tycker uppenbarligen inte att vi är vuxna nog att tänka själva! I videon går man igenom denna PCR-studien: link.springer.com/article/10.1007/s10096-020-03913-9 samt denna artikel www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html PCR-testet innebär att man zoomar in likt ett förstoringsglas och ju mer man zoomar in desto mer hittar man. Till slut har man zoomat in så mycket att man hittar små fragment av 1 st virus och det betyder ju absolut ingenting. PCR-testet är ungefär lika dåligt som om arkeologer hittar ett hårstrå från något som liknar en häst, men DNAn skiljer sig så slutsatsen är att det måste vara en enhörning. PCR-testet är endast pålitligt upp till 17 cykler (17 inzoomningar). Vid 33 cykler och högre är nästan 100% av alla positiva tester FALSKA. Ett genomsnittligt PCR-test designerat för COVID-19 körs 37-45 cykler