CORONA-KOMMISSIONEN: Förnekelse & förfall

Publicerades den 18 dec 2020
Corona-kommissionen riktar i sitt första betänkande skoningslös kritik mot den svenska pandemihanteringen, och nu skyller alla ifrån sig. Allt från strukturella brister till ren senfärdighet anses ha orsakat den situation som av allt fler nu betraktas som ett historiskt svenskt haveri.
Hur hanterar regeringen och dess myndigheter kritiken? Hur hamnade Sverige i denna extrema situation - och vad säger kritiken om den svenska förvaltningen på ett rent generellt plan?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:15 - Coronakommissionen
06:00 - Kommissionens (och världens) kritik
09:35 - Symptom & sjukdom
12:05 - Exceptionalism & förfall
KÄLL-LÄNKAR:
-------------
Coronakommissionen presenterar sin första delredovisning:
senewss.info/slow/epbPp7mHeqfYaK4/video
SvD:s snabbguide till kommissionens kritik:
www.svd.se/snabbguide-har-ar-kommissionens-kritik
Internationell media om det svenska haveriet:
www.svd.se/utlandska-medier-sverige-har-misslyckats?fbclid=IwAR2n1KeFG9UmlsvtuSNwh2TqAbzIW69rmUSZ2BRQXuusBXNMqvfpA90A1-s

Kommentarer

 • Litet kulturhistorisk undervisning är alltid bra! ❤

 • Har en fråga om du har tid och lust att svara! Vad kostar den dyraste respektivaste billigaste kostymen du använder? Tack för ännu en fantastisk analys!

 • TILL SYVENDE OCH SIST ÄR DET ÄNDÅ VÅRA POLITIKER SOM ÄR EN BUNT OOOAR SOM I ÅRATAL HAR MISSJÖT SINA JOBB.TILL RIKSDAGENS DISKUSSIONER GAPA DET TOMT I RADERNA.VAR ÄR DE ALLA?SKÖTER DE SINA PRIVATA AFFÄRERNA ELLER ÄR DE ALLA SAMTIDIGT SJUKA?

 • No shit att problemet med höga dötstal hör samman men höga antal smittade ganska logiskt. Den som kom på flockimunitets strategin gjorde ett bra jobb. Hoppas vi möter nästa pandemi på samma sätt ^^

 • Henrik! Hoppas du och din familj får en underbar JUL! Och att alla andra här också får det fint och trevligt under helgdagarna, önskar er allt gott!

 • eländet! Tack!!🙏

 • Det är du och Marcus Oscarsson på TV4 som pratar som om folk är korkade och behöver förklara vad ord betyder. Jag tror dock att det är ni själva som inte kan något så ni behöver påminnas om vad ordet 'kommission' betyder. Sedan är du helt fel ute gällande vilken strategi som funkar o ej funkar, du har bara anammat mediadrevet..

 • Missing the english version on the other channel!

  • Varför Ingen talar om, Ivermectin, hydroxychloroquine vitamin D, Fuck the Swedish politic! Corrupt!

 • När man tittar kan man tro att Sverige "leder", vad gäller dödlighet per capita. Så är inte fallet, men det förtigs av någon anledning. Kanske vi kan få någon analys om varför Spanien har tre gånger högre dödlighet än grannlandet Portugal? Citerar Agnes Wold och kan rekommendera läsning av hela artikeln. "- Det här att hålla på att tjata om svenska modellen och debattera det tycker jag är egendomligt. För det här handlar om biologi, medicin, sociologi… alltså extremt komplexa grejer. Du har ett nytt virus du inte känner till, du har smittvägar som är outforskade, du har människor som beter sig på ett sätt du inte riktigt kan kontrollera och du har samhället. Det är ju liksom ett forskningsfält som kan ta fem år att gräva i. - Jag har faktiskt helt ärligt ingen aning och om jag inte har någon aning som ändå är läkare, biolog, mikrobiolog och har läst in mig relativt mycket jämfört med många andra och tänkt på dessa frågor flera timmar om dagen, hur kan då folk vara så säkra på vad som är rätt och fel att göra? Jag kan bara säga att det är otroligt svårt och komplext och ingen har något facit. Men det är väl lättare för någon som inte drabbats hårt av coronaviruset att säga att diskussionen om Sveriges dödstal är ointressant? - Grundbiologin är ju som den är, anser jag som naturvetare. Det är klart att politiken och tidningar drivs av människor som läst statsvetenskap men aldrig biologi. Så man har grundinställningen att allting kan göras med politiska åtgärder och då är det klart att man blir jättearg när man ser att det dör 7.000 i Sverige och mycket färre i ett annat land och då måste ju någon ha gjort något fel." www.dn.se/sverige/darfor-vill-agnes-wold-inte-jamfora-sveriges-dodstal-med-grannlandernas/

  • ​​@oiuet souiu, ifrågasätter du den naturvetenskapliga kompetensen hos Agnes Wold får du gärna vara lite mer konkret än att börja snacka om värdegrund och brist på moral.

  • annat än att ni säger en sak o sen gör tvärtom. Alltid. Vi kan er o ni är verkligen inte diskreta med er totala brist på moral o heder. Är det värdegrunden man önskar förmedla?

 • Hej och tack för ytterligare en upplysande och insiktsfull video. Här har du ett läckert exempel på social ingenjörskonst bulletin.nu/fokus/all/malmos-nya-bostadspolicy-byggare-tvingas-kvotera-in-ekonomiskt-svaga-grupper

 • I swear hes the cutest thing ever

 • Hendrick til these videos I was a big fan You are sadly completely wrong my friend, Sweden was right, go and look at the massive deaths tolls all across the rest of Europe...many far worse than Sweden but all far far worse economically

  • @Daniel Sundstrom yes sadly most people don’t realise it’s not high at all The lockdown fanatics claimed Sweden would have 10x as many deaths...but now they try and say ‘but but but’...meantime Germany is actually having more deaths per million right now and many EU nations have (sadly) raced past Sweden They should not be allowed to forget their false claims now

  • Yes. But its popular to blame our high death toll (it isnt that exceptionally high relative to many other countries) to our strategy. And the solution is of course to do a lockdown that isnt even proven to work or desirable for all the mayhem it causes. This SEnewssr isnt as clever as he think he is. For example, he thinks Sweden is authoritative when we havent even lockdowned while other countries has gone far further.

 • Detta land skulle behöva en monarki vid makten, iallafall dem kan se faktan. Skit i demokratin den funkar ändå inte

 • Klockrent som vanligt. Sverige behöver en helt ny politik. De partier som försatt oss i den här situationen kan inte ta oss ur den.

  • Alla dessa experrrrrrrrter på SEnewss.

 • Men hur kan man ändra på denna utveckling och börja återbygga Sveriges förfall?

 • Bra analys. Speciellt viktigt att du påpekar att Covid-hanteringen bara är ett exempel på ett mycket större problem. Saknar dock att det uppenbart positiva i händelseförloppet lyfts fram: Det tillsattes en oberoende kommission, som oberoende granskade regering och myndigheter och avstyrde försök att låta sig styras och att gå någons ärenden. Detta är väl om något ett belägg för att det finns rester av god svensk förvaltningstradition kvar som det lönar sig att bygga upp på.

 • hur orkar folk ens bry sig om corona "Pandemin" Att folk gnäller över meningslösa regler som inte hade gjort saken ett skit bättre är för mig helt oförståeligt. Jag va i london för någon vecka sen, Reglerna är HELT meningslösa, på planet Ska alla ha mask på sig. man sitter packade, alla stolar är upptagna, Flygvärdinnorna kommer och säger till folk att masken MÅSTE täcka näsa och mun, 2 minuter senare kommer dem med dricka och snacks, och ALLA Tar av sig sina masker för att äta och dricka, Det är ingen som säger något undertiden detta sker, Så fort alla har ätit klart och flygvärdinnorna kommer och hämtar skräpet, säg c.a. 15-20minuter senare. så går dem ut igen och säger till dem som inte tagit på sig masken efter dem ätit. Är det bara jag som tycker det är HELT JÄVLA KORKAT att ens ha mask över huvud taget om man under 20 minuter Får sitta utan den ? Samma regler gäller på tunnelbanan i england, 6400PUND (asså närmre 90.000svenska) I böter om du åker utan mask. SÅLÄNGE du inte sitter med en chipspåse i handen, då är det lugnt, ingen som får en bot då för "man äter ju" Går in på en restaurang, MASKEN MÅSTE VARA PÅ!!!!! tills du sätter dig ner, då får du ta av den. du FÅR ABSOLUT INTE BESTÄLLA ALKOHOL!!! såvida du inte äter också då är det lugnt. (denna kan jag köpa till viss del då man håller sig till ett ställe istället för att springa runt) du MÅSTE Checka in på varje restaurang som du besöker Personalen släpper inte in dig om du inte checkar in. MEN det är ingen som kontrollerar att dina uppgifter är korrekta Jag åt på 5 olika restauranger med 5 olika Identiteter, Bla. Donald trump, Boris Johnson, Magic Mike, Sherlock Holmes, och sist men inte minst Steaver The Beaver. Jag personligen kommer av ren princip INTE Följa NÅGRA regler angående Pandemin SÅLÄNGE dem inte är LOGISKA! d.v.s. jag försöker efter förmåga att hålla avstånd till folk omkring mig. hostar inte ut i luften (Det gör man väl fan aldrig) och man håller väl sina händer rena så gott det går (snusar ju så vill inte ha massa annan skit i käften när jag tar en snus) Om någon inte håller med mig om detta, så kommentera gärna och förklara VARFÖR Du tycker som du tycker, Att säga att jag är dum i huvudet kommer inte hjälpa någon xD bryr mig inte ett dugg vad du tycker om mina åsikter, Vill istället höra om Dina angående ämnet

 • Vore en bra början om vi kunde lägga tillbaka de bägge lagar som togs bort i all hast utan debatt under början 1970: Att statsminister, ministrar m fl högt uppsatta samt tjänstemän kan ställas till svars när de brustit mot lagar, direktiv och förordningar; efter lagarna togs bort går dessa helt fria från att ställas till ansvar.

 • Bra idag Henrik, riktigt vasst!

 • Är vänster men jag håller ju med dig om det messa men tycker genusvetenskap och social ingenjörskonst är lite långsökt att koppla samman med

 • HÖR OCH GÖR DET MYCKET NOGA, ALLA NI SOM LEVER EFTER ERA FEM SINNEN: senewss.info/slow/h6itsNB1pdGwgrY/video

 • Prata lite om den lånemättade ekonomin, Ericsson och deras ägande av informations flödet, betalsystemet, kontokorts systemet i hela världen som ger dem oanade fördelar i "affärer" eller att ABB styr elen i hela världen för att inte tala om Atlas Copco som äger alla naturresurser i hela världen. Berätta för dina tittare om familjen bakom alla dessa bolag. Berätta om bolaget Investor som "familjen" eller ska vi säga "klanen" äger och som de förutnämnda bolagen "ligger under".... Varför inte ta och ägna ett avsnitt åt det? Lite stoff till att slänga ut, de äger HUWEI också genom Panda Electronic som de äger ihop med den kommunistiska partiet i Kina 50 - 50 är ägare förhållandet, och att HUAWEI anses som en säkerhetsrisk i Amerika pga sitt spionerande och de andra faror detta system har, som att lägga sig i andra länders val, strålning (Ambassaderna där folk blev skadade av direktriktade energivapen) mm... Wberg har en hel del att förklara i en nära framtid. Bra analys och pedagogiskt förklarat om regeringens "talking heads" ;)

 • Varför Ingen talar om, Ivermectin, hydroxychloroquine vitamin D, Fuck the Swedish politic! Corrupt!

 • Fan du har gått om Bert.K med stormsteg 👌 Hur fungerar det med ekonomin runt din kanal här på tuben? Bert har haft det kämpigt värre enligt han själv. Fick inte det att gå runt.

 • Väl talat Henrik, jag har i decennier efterlyst en haverikommission av vår idiotiska politik. Inga mutkolvar är välkomna i den, den ska bestå av totalt oberoende medborgare, plus att om du ska sitta o bestämma i Sverige el EU så kräver jag minst tre lögndetektortest av precis alla. O frågan ska vara om du har en dold agenda o därmed jobbar för helt andra saker än att bygga Europa starkt igen. Bidragsparasiter äter oss sakta men säkert ur huset. Lägg av el ta era rättmätiga straff. Ja vill se dom vidriga misantroperna hängas till folkets jubel. Typ som man behandlade Mussolini o hans älskarinna. Det var inte vackert, men 100% rättvist. El ni vill kanske skapa ett 3e världskrig? Vad vet jag, annat än att ni säger en sak o sen gör tvärtom. Alltid. Vi kan er o ni är verkligen inte diskreta med er totala brist på moral o heder. Är det värdegrunden man önskar förmedla? Hela väntar på er i Hel. Hopplösa stollar med en hybris ingen skådat sen Ikaros flög för nära solen med sina vingar av vax. Framtidens skolbarn kmr att få lära sej vilka stolpskott som gjorde sitt yttersta för att förinta Sverige.

 • Förbannat synd att Riksrätten avskaffades 1974. Vissa äckliga journalister/debattörer kallade de (läkare, vårdpersonal, anhöriga) som larmade, hånfullt för corona-aktivister. CORONA-AKTIVISTER!!

 • Bra talat !

 • Så jävla bra att se dig så upprörd. Love this. Fortsätt med det du gör

 • Alla dessa experrrrrrrrter på SEnewss.

 • Toppen klipp som vanligt Henrik! Tycker även att Gunnar Sandelin förklarar Sveriges nuvarande läge ganska bra i det här klippet -> senewss.info/slow/aqbdfZCng6nIn8g/video

 • Men såklart är det ju inte regeringens fel. Alla vet ju att det är SDs fel, på något sätt

 • Hur ska dina goda/bra analyser nå ut till SVT och sossar? de är ju tyvärr de som styr detta "fantastiska" land. enligt dem.

 • Oj oj oj.. den kapningen av Sveriges sk. ledare kommer bli historisk. Words my friend, words

 • För att försöka att inte bli alltför långrandig så tar jag det i stora drag. Jag gick krigshögskolan 1975. Då studerade vi bland annat B-stridsmedel dvs virus, bakterier och annat smått och gott. Då tittade speciellt på spridningen av Hongkong viruset som skedde 69-70. Detta virus tog ca 1 miljon människor och spreds med vinden från Himalaya. Sjukdomen kom från lemmar och möss. Spridningen skedde som i första hand aerosolspridning. Att komma undan sådan spridning är mycket komplicerat. I fallet med spridning på äldreboende så tar personalen med sig smittan till jobbet. Att regioner och kommuner inte vidtar adekvata vårdåtgärder kan ju bero på man från regeringen uttalat att 40-50 talisterna är köttberget som kostar pengar. Vill man då som politiker komma in riksdag och regering så gäller det att inte jobba mot regeringen. Se bara hur Leif Östling petades av Boel godner. Dessutom sparade man drygt 1 miljard på att inte göra någonting Ingemar

 • Synd du är med i corona scamen Det handlar om felaktig vård inte om en pandemi du kan leta efter bevis på om någon dött i corona, alla obduktionen visar att det inte är något virus

 • Om Sverige hade importerat en Finne till posten som" Corona chef " så hade vi sluppit snart 7500 döda ,- 500-1000 hade dött oavsett . Some finne född i sverige ... alla i chefpostion verkar tro att dom är " odödliga och har ansvarslöshet " och har dom tafflat till det , så lycka till på nästa arbetsplats . Felet är inte politisk hemvist men svensk mentalitet -typ när jag blir chef så ska jag...

 • Faktisk väldig bra beskrivning av ett av felen som begås i Sverige, dax att vakna upp till den bistra verkligheten som den vakne har sett i många decennier. En Sverige kommission av oberoende utredare vore på sin plats och införandet av tjänstemanna ansvar

 • Det här var så jävla bra att jag förlåter dig för fadäsen om att invandringskriminaliteten inte har något med invandring att göra , Henrik 🙂

 • Robert Aschberg ringde. Han vill ha sin fras tillbaka!

 • Han har en bra kanal men inte så fina tänder

 • Grundlagsberedningen SOU 1972:15 om kungens befogenheter: Han får uttala sig om situationer eller skeden så länge han "undviker sådant som uppfattas som ståndpunktstagande i omstridda samhällsproblem". Att Sveriges strategi har "misslyckats" pga att det har dött "ett stort antal" och att det är någonting "fruktansvärt" kan omöjligen vara tillräckliga grunder för att påstå att Kungen har uttalat sig politiskt.

 • Det här är ingen höger/vänster- fråga, vilket det de facto blivit. Tråkigt eftersom det visar att man från vänsterhåll inte kan tänka utanför ramarna men än värre och riktigt bekymmersamt är att man från högerhåll verkar slutat tänka över huvud taget. Det handlar inte om att få regeringen att framstå i dålig dager (det gör de alldeles utmärkt på egen hand) utan att försöka förstå varför forskare, journalister, redaktörer, ledarskribenter, krönikörer totalt har tappat koncepterna? Vad beror det på? Är man så juvenil att man tror att döden är något nytt? Ibland får jag nästan den känslan. Jämför oss gärna med våra nordiska grannländer men också med de länder som har fört just den strategi som de flesta åberopar, lockdown!! Belgien, Spanien, Frankrike, Italien, Kina, Norge. Beskriv sedan varför resultatet blivit olika i länderna. Den som gör det på ett vetenskapligt trovärdigt sätt är jag beredd att lyssna på. Resten av er pyser bara varmluft vilket är tråkigt men förståeligt då många av er är rädda utan att ha förmågan att analysera vad som händer. Men att Henrik Jönsson, som jag ju med behållning lyssnat på under flera år, också skulle falla ned i denna motbjudande pajkastning av okunskap är ytterst ledsamt.

  • Nu tycker jag inte att varken henrik eller coronakommissionen säger "Lockdown!!!Stäng hela landet". Kritiken handlar främst om att idioterna som styr det här landet har avvecklat all beredskap och ägnat sig åt att hylla sig själva och sin så kallade strategi istället för att ägna sig åt vettiga preventiva åtgärder såsom exempelvis smittspårning och snabbtester. Sverige har typ 20 gånger fler döda än Norge. Jag tycker inte att det är så särskilt bra. Att jag inte tycker att det är bra ska inte tolkas som att jag är livrädd för döden eller att jag tror att döden inte existerar. Jag är väl medveten om att döden existerar - jag tycker bara att det är jävligt onödigt att den ska existera 20 gånger mer i Sverige än i Norge.

 • Henrik, Du har mycket rätt om Sverige, men fel om Kina. Kina kunde kontrollera covid, men inte för att det är ett "totalitärt" land. Det var inte heller att ledarna tog äran när folket hade gjort det. den 20 jan., 2020 var topp virologerna överens om att Covid kan smitta mellan människor, (Dagar innan trodde man att den smittas från vilda djur till människor), och den 23 jan. satt man hela Wuhan i karantän, dagen innan det kinesiska nyåret. Samma dag började byggandet av 2 sjukhus för smittsamma sjukdomar, och grupper av läkare och sjuksköterskor började samlas oh skickas till Wuhan. Vem kan fatta en sådan beslut? Det högsta ledningen. En ledning i kris och frid. (Kinas meritokratiska system betyder att ledarna har erfarenheter att styra provinser innan de kan styra landet) Det fanns förutsättningar att Kina kunde göra så. 1. En välfungerande näthandels och distributionsnät, och betalnings system som kunde förse dem i karantän med livsmedel och nödvändigheter. (Indien försökte kopiera Kinas strategi, men slutade i katastrof, p.g.a., de hade inte det.) 2.En stor förtroende för regeringen av folket att regeringen gör så för individens bäst och man vill offra friheten för sin egna och ANDRAS säkerhet. 3. Människors hälsa, inte ekonomin är den största prioritet för landet ledare och alla tjänstemän. 4.En mycket väl fungerande organisation som organiserar allt. i det fallet, partiet. 5.Kollektiv tänkande, dvs., många vill offra sin hälsa, t o m sitt liv för samhällets bästa. 6.Pengar, teknik och tillverknings förmåga. Alla dessa punkter saknas i Sverige. Henrik, jag klagar dock inte dig på att inte förstår Kina. Sedan jag flyttade till Sverige för 30 år sen, har jag inte en enda gång sett någon svensk politiker som kunde bedöma situationen i Kina korrekt. hur många gånger har svenska politiker och experter sagt att Kinas ekonomikrasch? eller det kinesiska folket kommer att resa upp och vilja ha västerländsk demokratin? eller någon revolution? En kollega till mig, en SO-lärare, tappade hakan när jag berättade en sann story hänt på ett sjukhus i Wuhan. I början av pandemin var det också kaotiskt där. Sjukhuset hade en röd zon, där alla Covid -patienter fanns. Ingen läkare och sjuksköterskor visste om de går in i zonen kan de komma tillbaka. De ombeds att skriva sina testamentet först innan de går in. Sjukhusets direktör, han sa, ” Läkare som är partimedlemmar, vi går in först. Andra få vänta.” Missförstå mig inte, jag är inte kommunist, utan en moderat. Men om man inte kunde förstår det, och tycker att storyn inte är sann, kommer man inte kunna fatta vad som händer där och då kan man bete sig löjligt mot Kina, t ex, MUF, mitt partis ungdoms organisation, anklagade Kina för Covid och ville ”skadeersättning”

 • Sverige gjorde faktiskt rätt från början. Vi vågade ha den korrekta strategin med ett öppet samhälle där man endast skyddar de utsatta. Det är så man alltid hanterat pandemier så varför skulle vi göra annorlunda denna gången? Pandemin var över i juni. Den pågick mellan ca vecka 11-21 då vi ser att fler dog per vecka jämfört med tidigare år. Se BILD 1 från Socialstyrelsen. ibb.co/h1pVLdz Det vi gjort sen dess är att vi skiftat fokus från antalet döda till antalet testade. Det som gör att vi bara får umgås 8 personer är baserat på människor som testat positivt med PCR-testet. Problemet är att det är falskt positiva tester. Detta testet är helt värdelöst för ändamålet och ska aldrig användas för att diagnostisera infektionssjukdom. Det säger t.o.m. skaparen av testet, Kary Mullis. Se BILD 2 (Folkhälsomyndigheten v46) där vi har en direkt korrelation mellan storskalig testning och positivt testade individer. ibb.co/SNw6gsQ Se hur veckorna i september och framåt följer varann. Ju mer vi testar desto fler kommer testa falskt positivt. Folk har inte dött av infektionssjukdomar i större utsträckning nu på hösten jämfört med tidigare år utan det som skett är att vi omdefinierar vanliga dödsfall som COVID-19 i statistiken för att de testade falskt positivt med PCR. Det är alltså många gånger människor som skulle dött i alla fall men som nu stämplas som COVID-19. Undantagen är de människor som läggs i respirator eller liknande behandling och dör av själva behandlingen som endast är genomförd för att de testade falskt positivt. Hela denna responsen som nu genomförs p.g.a PCR-testerna orsakar fler dödsfall helt i onödan. Alternativt dör fler p.g.a nekandet av annan vård som vi har sett lett till fler dödsfall i andra länder (Uteblivna hjärtoperationer mm). Just nu är det nerstängningen som folk dör av mest runt om i världen, inte viruset. De som dör i större skala nu mot tidigare år är alla 70+, absolut flest är 75+. 0-69-åringar hade en liiiiiiten höjning i dödsfall vecka 13-17 men annars har de inte dött mer alls jämfört med tidigare år. Det innebär givetvis att alla 0-69 år ska återgå till VANLIG VARDAG igen. Jag håller med 83-åriga Maureen från Barnsley, Storbritannien. www.dailymail.co.uk/news/article-8868129/Ex-housekeeper-Maureen-83-Barnsley-doesnt-sod-Tier-3-survived-Covid-herself.html Om jag själv var pensionär hade jag definitivt inte velat att mitt land stänger ner totalt och förstör ekonomin för att skydda mig. Kommer det ett virus så får jag möta det, end of story. Det är så vi alltid har gjort. Låt världen fortgå som vanligt, anpassa er inte efter 70 plussare. Det är sånt skitsnack att vi bryr oss om de äldre ändå eftersom folk runt om i världen förbjuds från att besöka sina släktingar och så dör de i total ensamhet på sjukhus eller ålderdomshem. Många har varit ensamma i snart ett år. I Sverige får vi nu inte ha en begravning med mer än 8 personer för att säga hej då till dem som vi kanske aldrig ens fick besöka eller umgås med när de tynade bort i ensamhet oavsett om de hade COVID-19 eller inte. Detta är omänskligt om något! Om vi slutar använda PCR-testet kommer vi se att svenskarna har flockimmunitet. Det finns ingen andra våg. Det är en våg av testning och responsen på dessa tester leder till fler dödsfall. De länder som stängde ner totalt, t.ex. Australien, har skjutit problemet framför sig så att dessa länder kan få en andra våg, men inte Sverige. Det är tråkigt och se att Sverige är på väg åt samma håll som andra länder med denna besattheten i PCR-resultat. Vi gjorde rätt först, nu gör vi fel. Beviset för att PCR-testet är en bluff kan ses på den här bilden: ibb.co/QHs6jFB och i relaterade videon här: www.brighteon.com/bc0300aa-50f7-4d47-a255-9d034d4b82af För er som undrar, nej SEnewss tillät INTE denna videon ibb.co/KzQF5zS så man får ta del av udda små yttrandefrihets-youtubesajter i ytterkanten av internet för att få ta del av denna information. WHO och Google/SEnewss tycker uppenbarligen inte att vi är vuxna nog att tänka själva! I videon går man igenom denna PCR-studien: link.springer.com/article/10.1007/s10096-020-03913-9 samt denna artikel www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html PCR-testet innebär att man zoomar in likt ett förstoringsglas och ju mer man zoomar in desto mer hittar man. Till slut har man zoomat in så mycket att man hittar små fragment av 1 st virus och det betyder ju absolut ingenting. PCR-testet är ungefär lika dåligt som om arkeologer hittar ett hårstrå från något som liknar en häst, men DNAn skiljer sig så slutsatsen är att det måste vara en enhörning. PCR-testet är endast pålitligt upp till 17 cykler (17 inzoomningar). Vid 33 cykler och högre är nästan 100% av alla positiva tester FALSKA. Ett genomsnittligt PCR-test designerat för COVID-19 körs 37-45 cykler

  • @Information Warfare Argumentera är inte detsamma som att skriva långt 🙂 För tredje gången : Vi (dvs mänskligheten ) har inte alls överlåtit åt immunförsvaret att ta hand om virussjukdomar. Tvärtom har vi alltid "fuskat". Antingen genom vaccin eller medicin. En del fuskar med c vitamin och kosttillskott. Men det är ingen som bara överlåter allt till immunförsvaret. Och när det gäller c19 ; Typ 99 % av de som drabbas hårt av sjukdomen är över 70 år gamla - och det är lite sent för dom att ge sig på att stärka immunförsvaret med vitaminer och hokus pokus. Därför är vaccin en gudagåva för dom. För en kärnfrisk 30 åring som aldrig rökt en cigg och har ett bmi på 23 ?? Ja , han kan väl lika gärna stå över vaccinet.

  • @psychoweasel OK, du kan inte argumentera. Synd, jag tyckte det börja bra!

  • @Information Warfare Historiskt har vi ägnat oss åt regndans och häxbränning.

  • @psychoweasel Historiskt har vi mött virus eftersom vi levde efter den ursrungliga förståelsen att immunförsvaret är det enda som kan bjuda in virus och det enda som kan stoppa virus. På 50-talet hade Rockefeller/Carnegie fullständigt tagit över all form av sjukvård och sen dess pushar vi vaccin och kemisk medicin. Inte för att det är det bästa medicinen utan för att det sjukvårdssystemet var det mest vinstgivande. Fokusera på symtom, maskera folks symtom utan att bota folk - Få dem att komma tillbaks igen likt ”goda kunder”. Detta har i sin tur lett till att fokusen på immunförsvarets hälsa har minskat till förmån för allopatiska sjukvårdens ”quick fix”-lösningar. Huvudvärkstabletten är ett exempel då man absolut inte tittar efter grundorsaken till värken utan bara tar bort symtomet. Ej botemedel, endast behandling. Problemet kommer återuppstå då orsaken aldrig identifierades. Majoriteten av människorna i västvärlden har ett betydligt sämre och mer utsatt immunförsvar än de borde ha. Genuin brist på vitaminer och mineraler som är det som bygger upp kroppen och gör dig resillient/motståndskraftig. Motståndskraft = äkta hälsa. Om du har ett starkt immunförsvar kan inget virus rubba dig. Kroppen bjuder in virusen, kroppen replikerar virusen. När immunförsvaret är i topptrim kan detta aldrig uppstå. Så vi behöver återgå till funktionell medicin med immunförsvaret i fokus där målet ska vara att bygga upp varje människas egen motståndskraft. Om varje människa i väst hade 30% starkare immunförsvar så hade COVID-19 aldrig ens kunnat existera. Det är vårt eget fel för att vi har underminerat vårt immunförsvar i 60 år nu. 80% av COVID-19 drabbade har brist på vitamin D3 och det är bara en vitamin det. www.healthline.com/health-news/new-study-found-80-percent-of-covid-19-patients-were-vitamin-d-deficient De klassiska folksjukdomarna som vi pratar om som utrotade tillägnar vi vaccinen som ”århundradets medicinska uppfinning”. Men tittar vi på statistiken så ser vi att absoluta majoriteten av dessa sjukdomar försvann eller sjönk rejält långt innan vi påbörjade massvaccinationer. Det som utrotade sjukdomarna var en bättre livsstil, renare och mer näringsrik mat, rent vatten, kyl- och frys, avloppssystem och allt annat vi tar för givet idag. Detta är anledningarna till att dessa sjukdomar försvann i väst. whale.to/vaccine/ImmunizationGraphs-RO2009.pdf Det är också därför vi ser att barn i tredje världen som vaccineras med polio drabbas av polio direkt från vaccinen. De barnen är inte hälsosamma nog att bemästra viruset. Polio är en typisk sanitetssjukdom. Viruset kan bara existera i vidriga förhållanden och därmed i motsvarande människor med svagt immunförsvar i u-länder med sådana förhållanden. Deras immunförsvar inte är kapabelt nog att hantera situationen. apnews.com/article/d954ca949bf34124bc980d4e2f732b16 apnews.com/article/virus-outbreak-health-middle-east-africa-united-nations-619efb65b9eeec5650f011b960a152e9 apnews.com/article/7d8b0e32efd0480fbd12acf27729f6a5

  • @Information Warfare Och jag pratar om att vi inte alls alltid har överlåtit till immunförsvaret att ta hand om virus/pandemier/sjukdomar. Tvärtom har vi alltid föredragit att låta mediciner/vacciner ta hand om det. Det var det jag påpekade för dig. Att det inte är friskt eller nödvändigt eller ens konstruktivt att stänga gym, skolor och badhus behöver du inte försöka övertyga mig om - för det begriper jag redan.

 • Sverigekommision! I särklass det bästa förslaget 2020.

 • Henrik verkar nästan arg i denna veckans video.

 • Jag saknar alla röstande socialdemokrater som anser att detta parti är såååå lysande. Varför är dom aldrig i kommentarsfälten och lyfter upp partiet??

 • Gå in och stöd musikhjälpen!

 • Nu behöver vi samarbeta

 • En Sverigekommission från EU, och regeringen till europadomstolen!

 • Bra 👏

 • Blir så när varenda myndighet är marinerad med politiserad chefer som tillsats, inte på kunskap utan på ideologisk värdegrund. Det räcker att titta på regeringsmedlemmarnas CVn för att förstå varför det bidde som det bidde.

 • Är antal döda det ENDA man ska ta hänsyn till? DET är en fråga som ALDRIG debatteras. 11:58 Sverige: "alltid gör allting rätt" Det behövs inte för att mena att *en* sak är rätt.

 • pbs.twimg.com/media/Epr7JgFXIAE5_gs?format=jpg&name=small

 • Såg en mem häromdagen efter mass smset som regeringen skickade ut. Va ett liknande sms som skulle stoppa kriminalitet och brottsligheten. Den löd så här. Information från myndigheterna: På grund av ökad brottslighet så uppmanar alla att inte göra brott. Läs mer på webbplatsen Krisinformation. Känns nästan som de är något dom skulle kunna skicka ut när allt har gått åt helvete. 😅

 • 4:05 ETT RIKTIGT TUNGSPETS-R! Du kan ju :) Används för emfas?

 • Tack Henrik, nu måste väl dessa sk makthavare få stå till svars för det som kommit fram.

 • Tycker det är bra att Henrik här belyser att det inte är bara gällande pandemin som "det nya Sverige” krackelerar betänkligt. Bara en sån sak att vaccinet måste transporteras i poliskonvojer, i det trygga gamla Sverige, borde få vem som helst att fundera vartåt samhället är på väg.

 • Tur ändå att regeringen ändå reagerade snabbt och effektiv på ett proaktivt sätt när tsunamin slog till mot mängder av Svenskar i Thailand 2004. Så att regeringen nu i samband med coronakrisen slarvar lite får nog ses som en engångsföreteelse.

 • Snygg analys! Har du tips på hur man blir lika bra på svåra ord som du? Tycker du pratar väldigt formellt med väldigt passande ord

 • Jag tror att den Svenska exceptionalismen oftast i grunden är ett resultat av dolda fördomar, eller som många skulle kalla det rasism. Ironiskt nog så manifesteras detta allra oftast på vänsterkanten och inte sällan av dem som profilerat sig hårt som alldeles särskilt toleranta. Ett av de bästa exemplen är idén att alla som kommit hit är "svenskar". Jag känner väldigt många invandrare och de kallar sig inte svenskar. De tycker att idén att kalla dem svenskar är sktrattretande. Men ivern att kalla alla för svenskar bygger i botten på en känsla att det skulle vara "sämre" att vara Chilenare, Irakier eller Syrian. Den här idén om att det är "sämre" och att det därför skulle vara ett uttryck för tolerans eller vara inkluderande att kalla dem svenskar bygger helt på en ganska grav egen rasism man genom medveten handling försöker distansera sig ifrån och framstå som god "antirasist". Jag tror alltså att exceptionalismen du beskriver är en ren vänsteridé eller vänsterföreställning snarare.

 • Jag tycker den svenska förståndshandikappade staten skall tvångsförvaltas av de övriga nordiska länderna, regeringen och de statliga organen har förverkat sitt mandat å det grövsta!!

 • Citat "tycker du att svenska staten borde fokusera på sina kärnuppgifter, istället för att försumma dessa för att istället ägna sig åt social ingengörsskap" Avd. Social Ingengörsskap är väl statens huvudsyssla som det läggs mest tid fokus och engangemang för? indoktrination, hjärntvätt i en fin upplaga propaganda aka nyheter e väl kärnuppgifterna om man ser på det stora hela.. alla ska indoktrineras efter mallen alt kastas ur den. men de kanske bara var jag som "reagerade" på det vaga påståendet med underliggande mening av att staten va schysst, förr, nu e de social engineering som e på modet? :D any who.. were all lost slaves at sea with benefits and privileges afforded of the state because they love us so much. now repeat after me, freedom is the absence of a tyrannical evil ruling class deciding what is what or not... "The characteristics of Cults" senewss.info/slow/qri-gad6qt-Skq4/video

 • Oavsett karaktär så kommer präst-looken ständigt fram, kan det vara så att Henrik har bytt ut totem sen förra livet, samtidigt som han får oss att tro att det alltid var marknaden?

 • Helt fantastiskt lysande återigen. Femstjärnig samhällsanalys.

 • Du må ha rätt, Henrik. Men med din ekonomi och din inkomst är det skrattretande hur du kan tigga pengar av andra för att finansiera spridandet av dina egna åsikter - eller ditt champagnedrickande med åsiktsfränder. Fortsätt gärna med dina videos, men bekosta dem själv. Du har råd.

 • Tack för ännu en tydliggörande analys! :-)

 • xxx

 • Saft & Bulle -regering ... 🥴🔨

 • Finns det någon dummare regeringen än den svenska

 • La oss støtte deg slik at du kan kjøpe mer Champagne .

 • Märkligt fick notis idag för en timme sen men såg videon igår strax efter du lagt upp den 🤔. Svårt att veta SEnewsss algoritmer

 • Två saker Henrik... 1. Riktigt bra videor om den Svenska Pandemihanteringen (eller snarare Pandemimisslyckandet). Dom har inte ens börjat vaccinplaneringen förrän nu 😳! 2. Jag vet inte om du har gjort en video om hur invandrare / flyktingar som gör rätt för sig (jobbar, betalar skatt, självförsörjande, etc.) blir utvisade, medan dom som begår brott skall tyckas synd om och får stanna kvar. Vi hade en hårt arbetande flykting nu på arbetet som har bott i Sverige i cirka 6 år och aldrig fick ett leg ens en gång. Igen, bra jobbat!

 • Men kära nån. Titta på statistiken från SCB. Trots att det påstås vara en andra våg värre än något, men ändå dör det inte fler nu än det gjort samma tid de senaste åren. Om vi haft en dödlig pandemi, borde inte folk dö som flugor då?! Men det gör dom inte. IVA vården går på 2/3 av NORMAL toppkapacitet. Inte utbyggd toppkapacitet. Nu får ni väl för fan skaffa er lite jävla perspektiv, och sluta bara bli matade med larm-siffror från media. Fattar ni inte att om man upprepar något tillräckligt många gånger, oavsett om det inte är hela sanningen, så blir det sant för en människa därför att det är så hjärnan funkar?! Ta reda på lite faktiskt fakta själva, och sluta vara så paniskt rädda. Rädslan gör dessutom att du blir sjukare om du skulle råka bli sjuk. Vakna!

  • Du får dock tänka på att åtgärderna mot Corona får alla andra smittsamma sjukdomar att minska kraftigt. Man såg liknande effekter vid svininfluensan, då mag-tarminfektioner försvann. Uppenbarligen är det många som missköter handtvätt före matlagning och efter toalettbesök om de inte har ett pandemihot över sig.

 • En marxistisk regering som är för upptagen med att upprätthålla sin eget upplevda ideologiska ofelbarhet och ditto ofelbara samhällsinsikt över pöbeln såväl som fortsatt järngrepp maktpositioner för att faktiskt effektivt hålla landet flytande så folket självständigt kan frodas i sitt eget anletes svett? Nämen, har väl aldrig hört på maken!

 • detta gränsar till forna DDR ...... Sverige är nu mera DDR 2.0

 • Mycket intressant, håller helt med i denna analys.

 • Är på resande fot mellan Visby och Nynäshamn. I rådande stund är antalet passagerare begränsat men ändå sitter vi på rad. Det vill säga med mindre än en meter mellan oss. Detta innebär att delar av passagerarutrymmet står öde. Här frodas smittan med all sannolikhet.

 • Låt oss sammanfatta det med vad vår egen doktor Krall aka Anders Tegnell ,brukar upprepa som ett mantra i ett buddistkloster:Hade vi vetat nu vad vi visste då,hade vi agerat annorlunda.

 • Hej Henrik. Tack för dina videos. Jag och många andra uppskattar dessa. Det jag skulle vilja veta mer om är diskussionen om PCR testernas funktion och tillförlitlighet, diskussionen om dödsfall MED och AV Corona, som isåfall påverkar statistiken på flera plan, och statistiken i sin tur utgör grunden för olika beslut/åtgärder. Du kanske har videos angående detta som jag missat? Annars är det ett önskemål 😊 Återigen, tack. Keep up the good work.

 • Enkelt sagt: Sverige har inget Ministerstyre eller ett dedikerat tjänstemannaansvar. Därav kan ingen specifik Myndighet eller, person tvingas vid ett enskilt ansvar. Och EXAKT så är Sverige organiserat.

 • 🌟 Henrik Jönsson 🌟 👌💐🌺💐🌺💐👍 SANNING =SANNINGEN Du är en verbal och tydlig person Som företräder allmänheten på ett BRA SÄTT 🌟🌟🌟🌟🌟 SVERIGE 🇸🇪 🌟🇸🇪🌟🇸🇪

 • Helt rätt som vanligt. Nu måste Sverige skutan få en ny kapten som sätter kurs mot ordning och trygghet samt lättar på barlasten för vatten börjar komma in över relingen!

 • Dom "rätta" värderingarnas, idealismens och utopins högborg på jorden med dess förespråkare och predikanter anser sig inte behöva svara eller stå för konsekvenserna av sina krav och utopier. Ty de följer en etik där ansvar inte anses nödvändig. Den etiken är bra exemplifierad av den gamle historiken Max Webers sinneslagsetik: ”Den kristne handlar rätt och överlämnar följderna i Guds händer”. Bara vi agerar etiskt- idealiskt, utopiskt rätt och följer den rätta värdegrundens vilja, så kommer allt ordna sig och bli bra. Att tro(på värdegrunden eller gud) är heligt. Sakargument emot, är ett tecken på tvivel. Ända in i kaklet håller de således fast vid den rätta trosbekännelsen, ända tills verkligheten slår dem i huvudet med en annalkande "systemkollaps" som hotar runt hörnet, eller inför att kanske tiotusentals för många ur egen befolkning har fått sätta livet till i pandemin, eller inför att skjutningar och sprängningar når rekordnivåer i fredstid, kan de troende förmå att åtminstone tillfälligt göra avsteg från bekännelsen. Men någon skuld eller ansvar för de konsekvenser som åsamkats äger de inte. De har alltid handlat rätt. Att följa den rätta värdegrundens, idealismens, etikens och utopins väg äger ingen skuld, anser de. Endast stolthet inför att så länge har stått upp för bekännelsen...

 • Allt som Sverige agerar i verkar haverera. Corona, narkotikapolitik, invandringspolitik, välfärden, myndighets hemligheter osv osv. Jag är extremt rädd för vart vårt land är påväg. I alla viktiga frågor så fuckar tydligen myndigheterna upp saker å ting. Något som skulle vara intressant är om du och Alexander Bard skulle sätta sig i ett samtal om vad som kommer hända i vår framtid. Mvh Johan. Uppskattar det du gör

 • Bravo!! 👏👏👏👏

 • Jag tycker den svenska staten bör störtas, bättre att göra sig av med något ruttet än att försöka skära bort de infekterade områdena, finns ändå inget kvar i slutändan.

 • Grava systemfel i huvudet på alla ansvariga. Ni har lyckats med att orsaka ett ofattbart lidande samt förkortat livet på snart ÅTTATUSEN människor, avgå och försvinn för alltid ifrån någon som helst form av maktposition!! Finns det ingen form av heder kvar?? Självbelåtna mördare är vad ni är.

 • Detta insåg de insatta redan i mars. Under april var det uppenbart. Men skönmålningen och korruptionen är nu tyvärr så utbredd att många även befarade att kommissionen skulle vara partisk. Det hade varit grädden på moset. Så det är åtminstone positivt att det finns lite ryggrad kvar i det svenska samhället och att det inte är helt uppslukat av åsiktskorridoren. Men vad hjälper det Coronans offer? Må folket vakna och riva ner woke-kulturen. Låt yttrandefrihet råda igen. Henrik är en viktig röst i dessa tider, men alla kan bidra genom att våga kritisera där de anser det befogat. Man ska inte riskera att tappa sin tjänst för att man står upp för sin åsikt eller råkar vara obekväm. Det är ett tystat och totalitärt samhälle. Ett förgiftat samhälle.

  • Skickade mail till foHm i Februari och berätta dom om mitt förtroende. Räckte med att se den svamlande runkpellen Tegnell 1-2 gånger så fatta man ju.

 • Högmod går före fall. Regeringen drivs av så stark hybris att synas och verka utanför nationen att de borde avsättas enbart för den sakens skull. Heja Henrik!

 • Alternativmedia har under en längre tid haft fokus på Sveriges prekära läge. Kejsarens nya kläder är satt under lupp nu. Tack för en välbehövlig sammanfattning Henrik 💕

 • Herr Jönsson tar bladet från munnen :-) 15:02

 • Äntligen!! Klarsynta konstateranden, tack. Vrf kan inte en ny lag införas att ALLA riksdagsanställda har det yttersta ansvaret MED allvarliga straffsatser? Inte bara böter utan fängelse. Då skulle regeringen bli mer försiktig i sina beslut automatiskt. Vi, folket måste kräva detta nu tillsammans med alla tänkbara medier en rättsstat och demokratis styrkor innehar

  • Förstår inte vad du menar eller syftar på. Jag tycker att folket behöver kräva att det skapas ett nytt system som faktiskt kan ta fram en giltig ansvarig som får stå till svars. Viktigt att denne inte bara är en "utpekad" syndabock. Men utan en ytterst ansvarig kommer alla politiker för ALL framtid skylla ifrån sig. Precis som en VD ställs till svars på ett företag och får ta konsekvenserna. Det ska inte gå att skylla på andra jämt. Exakt hur detta ska utformas juridiskt är jag inte tillräckligt kunnig inom juridiska system för att säga. Utan det borde en eller flera utredningar kunna ta fram. Vi kan inte ha ett politiskt system längre där politiker kan komma undan med precis vad som helst.

  • Men då måste du först sanera det juridiska systemet och sedan bilda ett executiv organ som verkställer domen för den fattas i Sverige som enda europeisk land, smart eller hur och det utan att befolkningen har märkt det.

 • Trodde att du kallade dig för Libertarian herr Jönsson? Hyckleri

 • Tack Henrik. En kommission för Sverige!!! Är det bästa jag har hört på många år! Tack

 • Det enda som saknas är ett krig. Finns det någon här som tror att vi har ett dugligt krigsberedskap? Det blir en darrig och vettskrämd statsminister som kommer att stå där och kläcka ur sig sin famösa ”vi såg det inte komma” för det svenska folket. Jag tycker det är bra att riksdagen och regeringen är jämställda men jag minns en tid när det var mest gubbar och alla feminister och mansfeminister bedyrade hur mycket bättre allting skulle bli om bara kvinnor var med i matchen. Nå? Det verkar som att kvinnor är människor precis som män och kan fucka upp det precis lika bra.

 • Det enda som fattades på den pressträffen för att uppnå perfekt tilrättalagd sovjetstil är att hela kommissionen helt plötsligt råkar gå på klubb och få i sig novitjock.

 • Sveriges lever i en bubbla 🧟‍♂️😷☠️🤦‍♂️

 • Överdödligheten i Sverige 2020 är ca 700 personer... ungefär 60 personer mer per månad....ÄR DETTA EN PANDEMI? NEJ DET ÄR NEDMONTERAD SJUKVÅRD SOM ÄR PROBLEMET... VAKNA SVERIGE

  • Om du kan hålla 2 tankar i luften samtidigt,,,, Det där är skitsnack, otroligt många i riskzonen har isolerat sig frivilligt i 8-9 månader vilket också har medfört att färre insjuknat/dött av andra smittbärande sjukdomar. Hur tror du utvecklingen sett ut om alla levt på som vanligt? Jag tippar på 50 000 döda. Sluta läs DN och Aftonbladet.

 • Ensak till det HAR INTE DÖTT FLER än ett vanligt år

  • @steven mattisson Det beror på hur känslig/mottaglig du är vid smittotillfället. Återigen trots att oändligt många frivilligt isolerat sig sedan i Mars är det hög dödlighet. Ett normalt influensa-år isolerar sig inte människor på samma sätt. Jag hörde att det var totalt folktomt på ett stort köpcentra nära mig igår och vid denna tid innan Jul brukar det vara smockfullt med folk normalt. Ändå smittas och dör folk dagligen. Så covid är definitivt farligare än en vanlig influensa.

  • @Kvicksilverpuman jovisst verkar mer som puman svenska media som bas, träffarna inga folk åker ej kommunalt fick influensan, mina vänner åker kommunalt varje dag inge influensa hmm märkligt pandemin är så smittsam å dödlig, på riktigt tucker du inte att det är någonting fel som är trasigt

  • Om du kan hålla 2 tankar i luften samtidigt,,,, Det där är skitsnack, otroligt många i riskzonen har isolerat sig frivilligt i 8-9 månader vilket också har medfört att färre insjuknat/dött av andra smittbärande sjukdomar. Hur tror du utvecklingen sett ut om alla levt på som vanligt? Jag tippar på 50 000 döda. Sluta läs DN och Aftonbladet.