CORONA-REVISIONISM: försöken att ÄNDRA beskrivningen av STRATEGIN

Publicerades den 22 jan 2021
Alla skyllde på varandra i SVT:s stora coronautfrågning häromdagen - och de ansvariga försökte dessutom nu framställa den svenska coronastrategin på ett helt annat sätt än vad man gjorde i våras.
Den havererade svenska coronastrategin utsätts nu för skoningslöskritik från alla håll, och benägenheten att ta ansvar för den är obefintlig.
Varför valde Sverige en så radikalt annorlunda strategi? Hur kommer det sig att den nu påstås vara samma som alla andra länders - och vad händer när ett samhälle ägnar sig åt politisk historierevisionism?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video!

KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
01:53 - Corona-revisionism
05:40 - Förnekelsens anatomi
08:10 - Politisk historierevisionism
12:23 - Att göra en dygd av nödvändigheten
17:15 - Virtual Insanity
20:45 - Dömen icke

Kommentarer

 • Jag förstår inte, skall ämbetsmännen som STYR hela vårt samhälle (politiker) och den (som t.ex.) politiker lyssnar på behöva stå still svars för att 1000-tals dör i onödan? Det är som att mördare (av EN person) skulle behöva stå till svars för sina handlingar? Så är det ju inte i Sverige. Alla brottslingar får gå fria, även de på toppen, det är just "demokrati" - dvs att alla skall behandlas lika ;) I övrigt - Sverige har INTE agerat i likhet med Australien. Jämför gärna siffrorna och titta på deras agerande sedan TAG LÄRDOM TEGNELL OCH LÖFVEN!

 • Jag är lite förvånad att du som libertarian tycks förespråka att staten skall ha rätt att inkräkta på individuella rättigheten att ta ansvar för sig själv. Kan du se hur denna rätt lätt kan komma att missbrukas? Har du kollat på de lyckade exemplen South Dakota och Florida? Inga totalitära restriktioner där. De höga dödstalen i Sverige var väl förövrigt mest inom äldrevården? Där kan det verkligen behövas översikt och ändring. Men att krossa småföretagande för att få bukt med virus som aldrig kommer att försvinna??? Nja...

 • Jag gillar svensk strategien

 • Att prata om immunitet och att det har viktiga bromsande effekter på smittspridning ju fler i samhället som är immuna är ju dock inte samma sak som att ha herd immunity som officiell strategi. Man kan såklart beskylla dem för att deras prognoser var fel i sina prognoser om när vi kunde tänkas vara immuna, men det är inte ett argument för att de hade just immuniteten som huvudsaklig officiell strategi.

 • Tegnell massmördare, och helt utan någon som helst självkritik!!

 • www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/_H7022198 Angående tjänstemannaansvar. Beslut finns ju, men regeringen gör...ingenting.

 • Kanske inte direkt har med Covid19 att göra men titta gärna på Samtiden.nu dokumentären "Ett Folk - Ett Parti" om Socialdemokraternas historia.

 • Alltid lika bra! Ibland t.o.m. bättre! 😉

 • Aha... Så politiker fulla av skit, vem kunde ana ... Det här är min "shocked face" 😒

 • Otroligt bra, viktigt, och, så mycket större än blott kinaviruset. Ett lackmustest av en totalt genomröten statsapparat.

 • "Panikslagna opportunister" :-D

 • Återinför tjänstemanna ansvaret ett måste

 • En mycket bra analys av svenskt offentligt ledarskap. Men vem ska ta över för att rätta upp all dessa fre och problem? Skulle ens en borgerlig regering ha den kraft som krävs för att rensa ut aktivismen, ideologiseringen av svensk statsapparat? Skulle de ens få mer än en mandatperiod till att göra en "återstart" av svenska staten? Alla de som trots allt tjänar på dagens ordning inom Media, välavlönade ledare inom offentlig sektor, hela den politisks Vänstern skulle gå hårt åt en regering som rensade ut alla de fel som du nämner. Vem kan orka med allt detta? Risken är överhängande att vi får en svensk Berlusconi, Trump eller för att nämna mer lyckade politiska omvälvningar partiet "Lag och rättvisa" i Polen som gjord allt det som endast medborgarna tjänar på, men inte etablerade ledarskapet i staten och kommunernas tjänst. Vem kommer kunna rensa ut S partibok som främsta merit i offentliga chefsjobb? Vilka skulle kunna axla den rollen? Det ser tomt ut just nu...

 • Henrik, jag är inte bög och hoppas inte detta låter fel, men jag älskar hur du pratar och ditt ordval. Har du jobbat på din svenska eller är detta talesätt du blivit uppväxt i?

 • Henrik Du är superb. Kanske är det viktigaste nu att få resten av den svenska befolkningen att förstå att klockan 24.00 närmar sig snabbt. Om Sverige inte skall falla i total misär i framtiden måste någon ändring omedelbart göras. Svenska folket måste begripa att dom är inte längre det bäst styrda landet i världen! Det kommer att ta många år att återställa Sverige till någonting som liknar det som Sverige en gång var. Därför måste alla vakna och uttrycka sitt missnöje på gator och torg med fredliga demonstrationer mot en regering som styrt Sverige ner i en dy som det blir svårt att kravla sig upp ur!

 • Grymt bra video!!! Gärna fler sammanfattningar av politikernas covid uttalanden.

 • Strålande, Henrik !

 • Trodde du skulle ha kollat på datan och därför ha sett att Sverige inte alls, p g a regeringens svar, drabbats "så mycket hårdare än våra nordiska grannländer". Lite besviken för sist jag kollade på denna kanalen verkar du ha haft rätt bra koll men efter jag följt corona-19 som en hög i snart ett år så är det övertydligt att åtgärder som masker, lockdowns osv inte påverkat dödstalet någonstans. En svensk studie visade också att det gick att förutspå dödstalen i länderna (Sverige och resten av Norden inkluderat) till största del av hur mild vår tidigare influensasäsonger har varit och den vanliga variansen i dödstal i landet, historiskt sett. Hur är vårt svar extremt när det är vad vi alltid gjort, vad som rekommenderats av WHO och när hårdare åtgärder inte visats ha haft positiv påverkan?

 • Under tiden, www.aftonbladet.se/minekonomi/a/41Lb5o/stefan-lofven-och-hans-ministrar-far-hogre-lon

 • Tänk om vaccinen visar sig inte hålla måtten.... då blir det roligt att se hysterin sprida bland gökregeringens vansinniga ljugare

 • media har påpekat Trumps lögner men de verkar gång på gång missa alla ifrån regeringen och FHM? Tror media och våra poilitiker att vi är så dumma?, vi är tydligen oförmögna att använda munskydd enligt Tegnell men han har ändå stort förtroende att alla följer hans förrvirande råd....? corona kommissionens 2á utlåtande ser jag fram emot

 • Du brukar ju vara bra men denna gången var du förbannat bra.

 • Kejsaren är naken!

 • Never seen such a bulls ...

 • Att statsministern står och blåljuger svenska folket rakt upp i ansiktet så fort han öppnar mun har ju varit uppenbart sedan länge och ju längre tiden går blir det uppenbart att även han medarbetare hellre ljuger och skyller sin inkompetens på allt och alla än att verkligen göra något åt problemen, tyvärr så verkar det även gälla deras väljare

 • Så grymt! Härligt att vi har i alla fall en sanningssägare här i landet!

 • Varför jämför du bara med Norge? Sverige är mer i fas med resten av europa gällande smitta/dödsfall per capita. Om man bortser från att sveriges ledare inte tagit ansvar, så hadde jag hellre bott i sverige än i norge under corona. Jag bor i norge, och här är det lockdown titt som tätt, överbeskyddande myndigheter samtidigt som VÄLDIGT få smittotillfällen. För första gången på norsk presskonferans hörde jag i dag (!) att en journalist frågade vad ting skulle kosta samfunnsekonomiskt. Men Erna svarade att det hadde de inte sett på, det var inte relevant. Det verkar som att norska regeringen har nollvision på corona. Det tycker jag är otroligt dumt, att man inte kan ifrågasätta vad alla lockdown kommer kosta ekonomiskt. Allt annat får man diskutera pengar om (skola, vård, omsorg, invandring osv...) men inte en sjukdom som är lite värre än en säsongsinfluensa?? Antal LEVNADSÅR och skatteintäkter man har sparat på alla nedstängningar kan omöjligt vara värt det. Nej jag säger inte man bara skall se på kostnad osv, men det är BRA att tegnell inte bara ser på en "nollvision" gällande korona, men att han använder fakta, statistik som han framför när han lägger fram sina argument. Till skillnad från norge som skall skydda varje enskild individ till varje pris. Det är STOR skillnad på sättet folk beter sig på gatan i norge och i sverige nu för tiden. Jag hadde hellre bott i sverige sista året, och tagit den "risken" mot det jag får tillbaka.

 • Helt solklart. Tack för att du talar klarspråk. Rekommenderar att titta på följande video. Svenska forskare som inte lyssnats på talar klarspråk i denna video: senewss.info/slow/oK63qbmoq62Zqbo/video

 • Som vanligt skoningslöst, träffsäkert och sanningsenligt! Du är en magnifik ledargestalt Henrik!!!!

 • VAKNA! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Föreslår att WakeUpGlobe SE får i uppdrag av oss att göra ett enkelt experiment: Varje hel timme tänker, ser och hör vi: PANDEMI CV19 NO MORE. Pandemi överstruket med ett rött kryss. Under en minut. Och att WUG även kontaktar andra poddar som längtar efter en bättre värld att leva i. Med liknande uppmaning. När (obs inte Om) vi ser ett anmärkningsvärt resultat, kan vi fundera hur vi går vidare. Ev. genom att fokusera på ett visst geografiskt område.

 • Jag gillade vissa saker , men man bör tänka på: Vi vet inte hela och fulla sanningen. Viruset verkar ha en dödlighet ungefär som tidigare influensa, i världen. Jag kan bara gissa att masker och lockdown bara dämpade spridningen i vissa länder, men man kan inte se att extrema åtgärder stoppade pandemin. (Det stöds av ett militärt experiment med extrema regler för att hindra spridningen.) Jag gissar att viruset sprids även med tygmasker då man talar. (Genom eller vid sidan, kanske viruset kan nå ögonen) Det finns mängder med grafer över många länder, där man inte kan se minsta effekt av tvånget att bära masker eller hård lockdown. Jag trodde Kina lyckades med lockdown, men någon analys skall peka på att lockdown kom för sent, så jag vet inte vad sanningen är. När man skyller på varandra, så glömmer många att man kan minska dödligheten radikalt genom något så simpelt som att minska D-vitaminbristen, som majoriteten i USA har. Mer generellt: förbättra immunförsvaret, med livsnödvändiga ämnen. D-vitaminbrist är vanligt i alla riskgrupperna. I japan är det ovanligt med D-vitaminbrist och de klarade sig ovanligt bra, med lite antal döda per miljon med diagnosen, och de hade ingen hård lockdown. Extrem lockdown har skadliga bieffekter, som kan drabba barn-hälsan i fattiga länder och mycket annat. (Småföretag försvinner). Siffrorna är opålitliga. PCR-tester visar ofta falskt posetivt, som även WHO förstått. Vi vet inte om de dött av koronaviruset eller med viruset. Några menar att passiv dödshjälp för svårt sjuka gamla förekommer, och kanske ökat dödligheten? Den totala dödligheten av alla orsaker per miljon, borde vara betydligt pålitliga, de räknar säkert antalet. Den totala dödligheten kanske var aningen högre än 2018 i Sverige. Bevisproblem: Att enbart jämföra fåtal länder blir fel om det är ett önsekurval. Bäst om man jämföra med alla länder. Tyvärr: Observationsstudier kan aldrig bevisa orsak, ensamt. Det kan finnas många bakomliggande och även okända faktorer som inverkar. Randomiserade dubbel blind studier kan göras starka. (Över 25 RCT studier styrker att D-vitamin skyddar mot luftvägs infektioner.) Men RCT-studier får inte göras på pandemier, som dödar människor. (Det är mord). Sverige kan skilja sig från Norge, Danmark mfl på många faktorer som vi inte tänkt på. Sverige skiljer sig från Japan på många sätt, det bevisar inte att risätande minskar risken, men det är mycket rimligt att D-vitamin var en mycket viktig faktor. Det är ett orsakskomplex med många faktorer, även medicinsk behandling. Jag tror att många i världen förstått att makten bara gissat. Många gissningar var grovt felaktiga, men makten vill inte ändra sig. Alltså vi vet inte hela och fulla sanningen ännu, Sverige kanske får lägre total dödlighet senare, medan de med lyckad extrem lockdown kanske får högre dödlighet senare? Det är viktigt att veta att observationsstudier inte kan bevisa orsak. Exempel: Väldigt många observationsstudier visar att ovanligt få rökare hamnade på sjukhus, och ovanligt få rökare hamnade på sjukhus och dog. (Studier på över 8 miljoner individer.) Om observationstudier bevisar orsak, så är det bevisat att rökning skyddar mycket effektivt mot pandemin, men det är inget bevis för orsak. Det enda som är bevisat är en korrelation. (Vad orsakar vad?, Dolda faktorer?). Men det finns fler pusselbitar: Ett djurexperiment visade att ämnen i rök-kondensat var antiviralt på djuren. Både rök och nikotin är antimikrobiellt. Nikotin motverkar resistent TBC bättre än mediciner i cellodlingar. Vid en förkylning så kan andra infektioner förvärras. Rökelse är antimikrobiellt. Rökt mat konserveras. Virus verkar spridas lättare i ren luft? Om allt överensstämmer är det mer rimligt att det är sant. Observationsstudierna överensstämmer med att rökning motverkar virus. Paradoxer==> Något är fel. Man bör självständigt söka pålitliga fakta och pussla med hypoteserna. Jag litar inte längre på makten.

 • Om det funnits journalister i Sverige hade denna nedmontering av verkligheten inte varit möjlig på samma sätt...

 • Tack för att du sätter ord på mina tankar och gör en pragmatiskt träffsäker analys!

 • För länge sedan så utsattes Ryssland för ett gisslantagande på en teater. Det slutade med att en räd med gas utfördes som ledde till att majoriteten av gisslan dog. Senare satt en rysk doktor utsatt av regeringen och sa att anledningen att så många dött i själva verket var pga av att de suttit ner för läge och det lett till nån form av blodproppar. Det känns för mig som att Tegnell i stort sätt är precis som den ryske doktorn utsatt för att försvara problematiken på samma sätt.

 • wow!

 • Manau i Brasilen ansågs ha uppnått flockímmunitet med 76% smittade. Istället är det totalt elände och fruktansvärt kaos i Manau idag. Sveriges strategi fungerar inte alls. - www.berlingske.dk/internationalt/den-blev-kaldt-verdens-foerste-by-med-flokimmunitet-nu-loeber

 • Aldrig hört the Buck stops here. Nu vet jag och förstår exakt hur det viktigta citatet saknas bland svenska politiker. Jag får gåshud. Vart hamnar vi med de politiker som bara tänker på egen makt? Hur väcker vi våra medborgare som bara engagerar sig i lördagsmys och mello? THE BUCK STOPS HERE!!!!

 • Äntligen visas vilket jag tycker du borde göra oftare.. Jämförelsen med 1984. Den mest skrämmande bok jag läst i mitt liv och som jag ser i verkligheten runt om mig mer och mer. Allt från deplattformering verklighetsförträngning och direkta hot som just hände med bensinupproret. Sen att det bara finns 2 strategier. Den som alla andra länder gjort och den som Sverige gjort. Vad finns det för andra möjligheter? Vad stämmer överens rent prioriteringsmössigt. Hur många kommer dö av de samhällskostnader som dessa strategier drar på sig i långa loppet jämfört med den förväntade dödligheten i corona? Står åtgärderna överhuvudtaget i proportion med sjukdomens allvar? Varför gör man verkningsfulla mediciner olagliga?.... 😞 Jag ser inte fram emot vad som kommer.

 • Rödluvan undrar om ansiktsigenkänning kan skilja ulven från fåret? Människor verkar hjälplöst förvirrade om skillnaden. Ett knep, säg bää.

 • Detta är så jävla upprörande! Under de omständigheter vi haft så stänger man ner! Inte importerar och på olika logistiska sätt öka inflödet och ruljansen av virus. Det är faktiskt ren och skär avlivning av äldre som denna och föregående regering subventionerat genom KATASTROF-dålig beredskap!

 • Motsatsen till Extreme Ownership... Sveriges regering borde (med sina egna pengar) betala för en kurs m Jocko Willink.

 • *Stor tack från Norge för **_ännu_** en intelligent och gott produserat video Henrik!* ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💓 För dom som _inte_ sett denna norska filmen om Plandemin (innan _den_ också stängs ned utav 'Billyboy's fotsoldater!), here goes: senewss.info/slow/bqvahq6Hf9bTnpE/video

  • @Pontus Malm Yootube (gloogle) har tydligen fått nya order från sina herrar, så absolutt _alt_ ''negativt'' som ytras angåande vaccsin (ock Billy G) skal nu sencureras bort från alla platformer, så jag är inte specielt förvånat.... Öppna istället: resett.no/2021/01/26/den-norske-covidfilmen-gar-viralt-stiller-sporsmal-rundt-coronatesting-og-nedstenging-av-samfunnet/ . . . .

  • Eric , filmen har tagits bort från youtube. Finns den någon annanstans?

 • Ansvariga tjänstemän måste ställas till svars för samhällsförstörelsen.

 • Trodde inte jag skulle säga detta, men Morgan har betydligt bättre verklighetsförankring än Henrik ang. "pandemifarorna". Det får en att tänka till både en och två gånger.

 • Så otroligt knivskarpt! Det vore kul att sen en debatt med dig och nuvarande politiker ;-). Jag tror dock att dom skulle tacka nej.

 • Så sant!

 • "Corona-pendemin" är ett politiskt påhitt! Utmärkt att Sverige inte sprang med i lemmeltåget mot undergången! Den som är lurad och inte vill tro mig, här Björn Hammarskjöld senewss.info/slow/mZPLjaZxfs2YrpE/video

 • Rockefellers Lock Step Scenario plandemi planerad sedan 2010, its not about a virus its about control. NWO, agenda 2030, the great reset etc. ha med detta i din revision..

 • 15:27 Jag kan rekommendera svenska.se istället - här talas ju svenska.

 • Riktigt bra Henrik Träffsäkert och otroligt bra framlagt. Borde gå att kräva ansvar nu även retroaktivt.

 • Fruktansvärt bra. Men hur tar vi oss dit, till att tvinga fram ett ansvar när ingen politiker vill att detta ska ske?

 • har i åratal krävt tjänstemannansvaret åter. Det ligger ett förslag i regeringskansliet som aldrig aktiveras. Sådana aktivister finns inte där. Ingen lyssnar ingen handlar

 • Klockren! som klockren.nu !!!

 • Skrämmande träffsäkert ... byxorna långt nere på institutionen Sverige

 • Fan vad bra du är! Tjänstemannaansvar, ja tack!!

 • Har intelligenta och normalt funtade människor i min bekantskapskrets som utan tvekan tycker Tegnell varit kanon. Jag fattar liksom inte. Är det hans avslappnade stil som gör att han ser ut som någon från Jönssonligan som gör att folk accepterar att han haft totalt fel i princip allt han sagt och gjort under ett år?

 • Henrik - du borde genuint överväga att kandidera till statsminister. Antingen 2022 eller 2026 (gärna '22). Du hade sannolikt kunna medföra mycket gott, förutsatt att du inte blir lika korrupt som alla andra väl där.

 • FY fan va bra

 • Håller med om bristerna i förvaltning. Men samtidigt skulle jag absolut inte velat att vi stängt ned som tex Spanien eller usa. Med tanke på att de flesta i arbetsför ålder ej är i riskgrupp. Dessutom visste man ju vilka grupper som oftast drabbas hårt av denna typ av virusinfektion. Så där borde det satts in resurser för att skydda dem omedelbart. Det är ju ett enkelt tanke experiment, vilka blir mest utsatta av x o vad kan vi göra för att skydda dem mot x. Och sedan agera. Sedan göra sådant som inte dödar hela branscher. Som tex jobba hemifrån om du kan. Men att rycka bort inkomsterna för tex resturang näringen när det är enligt de uppgifter jag läst. Endast några få % som smittas den vägen och nästan alla de är i lågriskgrupper. Sedan kan man tycka att folk borde ha självbevarelsedrift nog att inte gå på de folktätaste ställer för att äta eller dricka och välja tider med lägre folktryck.

 • Bravo!!!👏🏻👏🏻👏🏻

 • England är inne på sin 5te totala lock down av landet så frågan är hur tog sig smittan där i från och hur kommer det sig att dom har en högre döds siffra en andra ex usa ? dom får inte bort smittan trots att dom max får gå ut en timme om dagen max 3 kilometer hemifrån och munskydd är ett måste där detta är saker som du kan ta och fundera på och hur tog den så kallade muterade versionen där i från när landet är stängt dom har utreseförbud ! ? tänk på att frihet är lätt att förlora! men svår att få tbx ! ett klipp från Tyskland som kan så en tanke hos dig senewss.info/slow/e7zVath9d7aUfJU/video så frågan är handlar detta om ett så kallat virus eller är det ngt annat ? sedan kan du ju ta och kolla på vad som händer i andra länder hur totalitärt det blivit och hur dom gömmer sig bakom dessa påhittade lagar är det en värld av våld vi ska ha ? är det hälso pass som Danmark och England vill genomföra och dom vill ha läger där dom kan låsa in folk i Tyskland ja du frågar du mig luktar det myg lång väg !

 • .. de är bara svenskar - det är ingen haveri -Jag visste det här från början för allt som hände med coronan hände för utbrottet på all platser i samhället ,banker ,förtag ,skolor etc lokala icahandlare som säljer återmalet kött , försvaret -

 • Tack Henrik ! Objektivt, ärligt och alltid lika intressant. Fy f#n vad bra du gör det !

 • Din sprätt vem tror du att du är ??

 • "Öppna era hjärtan" kommer ni ihåg den 🤡 som sa det !?!? Vi betalar flera 100-tals miljarder mer i skatt varje år på grund av det.

 • Men hur fan klär du dig människa du ser ju ut som willy wonka !! och såvitt jag vet är det inte Hallowen !!är du full/drogpåverkad eller ??

 • Frågan är Henrik.. Har du kommit till nivån där du blivit shadowbannad av SEnewss? Ses du som ett hot?

 • JA HENRIK DU SKULLE HA EN TIMME I AKTUELLT PÅ PK KANALERNA DET HADE VARIT DEMOKRATISKT

 • Bästa hittills!

 • Dina inlägg är att likna vid högaktiva antikroppar mot svensk orwellianism. Tack!

 • Jag arbetar på en statlig förvaltning och tyvärr kan jag inte dementera din analys........

 • Corona kommisjonen

 • senewss.info/slow/oK63qbmoq62Zqbo/video

 • Bra där Henrik. Du sätter fingret på det jag har påstått i många år. Regeringen och dess knähundspartier samt en majoritet av riksdagen lider svårt av VERKLIGHETSFOBI, och precis som du säger så görs nu allt för att försöka revidera uttalanden etc för att dessa skall passa in i den verkliga verkligheten. Dessa politiker är så fruktansvärt rädda för att bli av med sina riksdagsplatser, sina dyrbara förmåner och en riksdagspension som vi vanliga dödliga möjligen kan ana i en amorös semierotisk dröm. När det nu är som det är och i stort sett ingen inom åsiktsmedia ställer de tunga frågorna så måste folket ta tag i detta. "All offentlig makt utgår ifrån folket, och riksdagen är folket främsta företrädare." Det klingar så falskt när politikerna, dvs folkets tjänare inte varken lever eller umgås i samma veklighet som folket. Är det inte snart dags för folket att utkräva ansvar, att samlas under gemensamt banér i Mora, och likt Gustav Wasa och hans män, tåga mot Stockholm för att störta tyranniet. Hade politikerna insett någonting då?

 • Intelligent och strukturerat. Men vi får ingenting som liknar tjänsteansvaret förrän vi inför republik. Maktfördelning och konstitutionell rätt i egen domstol. I nuvarande statsskick vore tjänstemannen utlämnad till politiska vindflöjlar.

 • Folke Rydéns rullande av R lives!

 • om tjänstemanna-ansvaret återinförs är det viktigt att repressalierna är balanserade. Att myndighets personer tar sina beslut på allvar men att straffet inte är så hårt att folk inte törs fatta några alls. Att canselera alla möjligheter till nya ministerposter och bekväma pensioner skulle nog vara en effektiv motiverare.

 • Ytlig kommentar men måste bara säga att kavajen är riktigt stilig.

 • Det dom inte nämner är ju att den tidigare regeringen var Stefan Löfvens den med då han kom till diktaturen 2014. 😉 6 år av vanskötsel!

 • wow... how... could... anyone... have... PREDICTED THIS! -.- yeah well, it was obvious to everyone but the leadership in a few nations and that only to their detriment

 • PCR-testerna ger på tok för många positiva svar så länge man kör så många sekvenser man gjort. Följ Kary Mullis (uppfinnare av PCR-testen och Nobelpristagare) instruktioner, så sjunker covid19-statistiken.

  • @S. I. O:son Tack.

  • @Kvicksilverpuman Döda med Covid eller av covid?

  • Det är inte de positiva testerna i sig som är problemet, det är att vi misslyckats med 11000 döda vilket är 8-10 ggr fler än grannländerna.

  • Kary Mullis.

 • Sig velkommen corona communisme, hilsen Georg Orwell

 • Jag har önskemål om tema för ett kommande avsnitt. Mailar jag dig direkt eller vill du att man skriver någon annanstans?

 • Det som är märkligt är hur Henrik som kallar sig libertarian och således borde vilja att myndigheter ska lägga sig i så lite som möjligt, tydligen verkar önskat att åtgärderna skulle varit kraftfullare från desamma. Det enda och grundläggande felet som myndigheterna gjort är att ha ljugit och hävdat att det finns en pandemi öht! Det är myndigheternas åtgärder, inte frånvaro av dessa som dödat människor på våra äldreboenden. I Norge tar man hand om sina gamla istället för att svälta ihjäl dem med palliativ "vård".

 • Woooh

 • Vad du missar här är att politisk historierevisionism inte är ett nytt påfund för vare sig Sverige eller sossarna. Ännu en fotnot i landets förfall, påbörjad för 100 år sedan.

 • Sjukt bra *host host*!

 • Svenskar glömmer tyvärr fort, så ingen jävel kommer hållas ansvarig för alla misslyckanden. Väldigt få verkar t.ex. komma ihåg att vi tog emot hjälp ifrån Polen som annars kritiseras stup i kvarten för att släcka våra skogsbränder.

 • #1 Det är ingen pandemi i egentlig mening inte mer än isf den årliga influensan "pandemin" om man nu ska kalla det detta , men som i detta fallet har man utnyttjat situationen för sitt globalist projekt " Great Reset" Henrik glömmer att nämna att den verkliga dödligheten från detta specifika cvid är inte så drastisk som tas fram av media och i denna video , samt PCR testerna som används i stora mängder är inte alls avsett för att testa virus (det är en amplifiernings metod, som kan förstora vilken cell som helst tester med frukter o annat visar att detta är en metod man valt med flit för att kunna få fram höga siffror ) allt detta enligt skaparen av PCR testet Dr Mullis ( som påpassligt nog dog strax innan denna " pandemi") Hongkong flunsan -68 tog kål på 1 miljon och som det ser ut nu så är vi inte ens i närheten ens uppe i 10% i världen av detta mao inte långt ifrån normala fluktuationer av årliga influensa mutationer över världen, utan ner stängningar eller liknande, är det nån som ens minns det ?? att sen didvidera om Norge eller sverige har "högre siffror är ganska patetiskt och ren svammel politik med "falska kort o laddade tärningar" Att sen sosse politikerna vrider på orden för att anpassa sig till den hårt pressande globalist median som till varje pris vill se lockdown och masker åt alla det är ren politiker dynga, men faktum är sök även på World freedom alliance videon (och även många andra forskare o läkare har påpekat detta för den delen att det finns ingen pandemi ) på olika sociala media så ser ni att forskning (som är censurerad från msm) (Doctors speaks the truth brandnewtube.com/v/75grLS så framgår klart att den normala immunitets spridningen är en MKT viktig del (för att skapa flock immunitet ) vilket är vad vad sverige har drivit , ni som kan lite historia vet vad som hände dom sydamerikanska Indianerna när spanjorerna kom en gång för länge sedan, som då varit isolerade från sådana sjukdomar som europerna bar med sig , nej isolering är ingen bra metod på en planet, dom andra svenska partierna hade velat se en tidig hård lockdown bla SD (Åkessons kommentar i en Jönsson video) , just sådana visade ju sig inte fungera alls då flera länder som haft just detta har när dom öppnat upp lite mer istället fått en kraftig ökning av influensa, och därmed ogjort ärende, masker likaså är ett bevisat falsarium när det kommer till att stoppa virus och kan tom skapa andra bakterie och CO2 relaterade andnings problem . och "sprutan " ska vi inte tala om ,, För dom som ännu inte fattat det ännu att detta är enbart en skapad panik snarare än pandemi och är en förevändning för the "Great reset" som WEF World economic forum nu pushar hårt , deras egen reklam video därm man propagerade bla för att "man ska inte längre heller somprivat person äga något " etc fick hårt bakslag och togs snabbt bort av dom själva men finns fortfarande på vissa siter, jag är förvånad att detta inte tas fram här istället tjafsar man om vem som har mer eller mindra flunsa fall , tragiskt och ett tecken på att dom verkligen lyckats väl med sin smoke and mirror show ! www.bitchute.com/video/9msmLcN0oFTr/

 • En moralisk människa är billig för samhället. En sådan behöver inte en statsapparat för att göra gott utan blir en frivillig resurs för samhället tack vare en inre längtan att göra gott mot sin nästa. Genuina andliga väckelser har i vissa tider på olika platser i världen förändrat skaror av människor genom Guds Ande till bättre människor. Sverige och västvärlden behöver ett sådant ingripande idag. Det personliga mötet med den uppståndne förändrar allt.

 • Imponerande arbete. Måste ta en rejäl tid att hitta alla klipp.

 • Takk! Jeg har fulgt deg siden Mars 2020.. Da du la ut første episode om Covid-19. Etter det har jeg fått ett helt annet bilde av Sverige. Jeg var helt satt ut i våres når Sverige startet sitt enorme pr kampanje om hvordan dem skulle håndtere korona. "sverige har en større tiltro til myndigheter osv" og alle andre land har blitt populistiske og diktatur osv.. Jeg advarte da til alle jeg kjente i Sverige at dett blir ikke til å gå bra. At dem må ta hånd om seg selv, for Sverige blir ikke til å gjøre det..

 • Träffsäker... som alltid!

 • Nu är jag bara nyfiken; hur skulle "krisen" eller "pandemin" hanteras då? Som i Tyskland, UK, Nederländerna?

  • @Kvicksilverpuman Genom att stänga ner landet? Som Norge gör nu igen pga en ny variant?

  • som t.ex. Syd-Korea, Taiwan, Nya Zeeland, Danmark, Finland, Norge.

 • Tack för att du arbetet du gör Henrik - det uppskattas!

 • Om något parti vill återinföra tjänstemannaansvaret så får det min röst. Oavsett vilket parti det gäller.

 • Nog skryter den här typen om sin tvivelaktiga förmåga alltid

 • Håller inte med om tjänstemannnaansvaret. Anledningen att det togs bort var för att tjänstemannen skall våga agera utan att bli personlig ansvarig. Ansvaret skall istället hamna på den direkta chefen. Dvs läraren skall kunna flytta på en störande elev, en polis skall kunna göra ett ingripande utan att kastas under bussen. Jämför med ansvarig utgivare. Ansvaret skall hamna på rektorn, befäl i polisen. Hos högsta chefen stannar givetvis ansvaret. Kom ihåg att tjänstemannaansvaret var för tjänstemän dvs de som jobbar på golvet, inte politiker.

 • Fakedemi då en förkylning görs till farsot... Hur många svår säsongsinfluensor har vi inte genomgått utan någon form av hysteri... Det finns andra orsaker till detta Henrik det borde du se.

 • "Trots det är risken för allmän smittspridning fortsatt låg. Det menar Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten" Vad berodde det uttalandet på? Lögn för att inte skapa panik i samhället eller vad? Han kan ju inte ha trott på det där själv?

  • @Pierre Stone Fast då hade smittan redan tagit fart i varje land den kom till.

  • Kinaägda WHO gick ut med desinformation i början som sverige genast svalde.