OFFER-KULTEN: Rektor Hamid och Sverige

Publicerades den 23 okt 2020
Antisemitism och homofientlighet präglade ett anonymt användarkonto som styrdes av den folkkäre integrations-profilen “Rektor” Hamid Zafar, enligt ett stort avslöjande i Dagens Nyheter i veckan.
Hur reagerar det svenska samhället på missgärningar av uppburna mediaprofiler? Förekommer olika måttstockar för olika individer - och hur balanserar man egentligen fördömelse och förlåtelse? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
01:38 - Offer-kulten
03:34- Fallna Änglar
08:24 - Frälsningens Förbannelse
13:03 - Idealens Felbara Representanter
15:21 - Utfrysning & Förlåtelse
20:28 - Outro
KÄLL-LÄNKAR:
-------------
Hamid Zafars sommarprat:
sverigesradio.se/avsnitt/1319495
DN:s avslöjande om Hamid Zafar:
www.dn.se/sverige/rektor-hamid-attackerade-judar-under-pseudonym-pa-natet/
Soran Ismails sommarprat:
sverigesradio.se/avsnitt/116679
Sorain Ismail anklagas för våldtäkt:
www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Qp39R/kand-komiker-anklagas-for-flera-valdtakter
Paolo Robertos sommarprat:
sverigesradio.se/avsnitt/371369
Paolo Roberto grips för sexköp:
www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/dOVEyJ/paolo-roberto-bekraftar-greps-for-sexkop

Kommentarer

 • Har väl erfarenhet av människoffer på lokal nivå, blev populär då jag jobbade väldigt hårt och startade ett bibliotek från scratch det väckte tydligen avund. Och jag är inte ens känd på lokal novå. Dr W. G. Hills böcker hade iofs redan förvarnat mig. Jag klarade mig hyffsat men är ännu sedan 2003 totalt fatwad i kommunen. Någon skickade porr till mig över internet och jag visste inte vad jag skulle göra. Blev avskedad på stående fot. Alla prisade mitt arbete men efter mitt misstag är jag för evigt bannlyst, hatad, utstött och föraktad. Folk blev avundsjuk på mitt arbete och de ville ha det, men de kunde inte göra jobbet. Men så må då folk hålla på så då, det klarar dom ju i alla fall av.

 • Tack för att du tar dig tid! Det är intressanta videos, men samtalen om såna här ämnen borde få bli mycket längre och jag hoppas att alla som tittar kan fortsätta det arbetet på egen hand - nyanserat och med eftertanke. Det är intressant att framburna svenskar straffas hårdare än de i bakgrunden (och vanligt folk), förlåtelse är lättare när det är färre som ska förlåta och när maktpositionen inte när längre än ens boplats och vänskapskrets. Ju högre man klättrat desto hårdare blir fallet, men alla borde få en chans till försoning (beroende på fall, såklart). Hur väger vi handlingarna av Dan Eliasson, Fredrik Federlay vs någon som begått ett direkt brott, Paolo? Kan jag tänkte mig lyssna på Michael Jacksons musik eller köpa Paolos krossade tomater? Jag tror ändå det ligger ett stort värde i förebilder och att få hylla dessa som moraliska väktare, vi vet att de har brister men det är inte lika stärkande. Eller är det? Det kanske även handlar om synen på förebilder generellt i vissa fall. Dock känner jag i nuläget att det är förståeligt att folk faller hårdare ju högre man klättrat, eller, ju fler personer som haft förtroende för en. Offras? Jag vet inte om jag vill skriva under på den värderingen.

 • Svenskarna har väldigt dåligt minne... 🤔Alla glömmer efter ett tag... Vem pratar om bostadsförtur till politiker, svenska läkemedels företags mörka sidor, stora fallskärmsavtal genom tiderna, politiker som glömmer att de har en etisk skyldighet mot sina väljare och gör bort sig, gång på gång..? Alla glömmer efter ett tag..! 😒Om man istället kommer ihåg och lär av gamla misstag, då gör man inte samma misstag igen. Det kallas utveckling!

 • Varför tar du bort kommentarer?

 • Mycket bra video en riktig folkbildare

 • Hej Henrik! Du är en intelligent och kul människa som jag uppskattar! En litet tillägg. Din text ur 3 Mosebok kan verkar hård och kärlekslös. Och att ”det snälla” Nya Testamentes version av uppdateringen av riktlinjen är mer human. Men allt måste ses i sin kontext. Tredje Mosebok skrevs för ca 5-6000 år sedan. De kulturer som fanns om kring Israelerna var grymma och offrade människor. I allmänhet så rådde en idé om att om du hugget handen av någon så kom ett raseri utbrott som kunde falla på hela förövarens familj. Det Gud ger i sin download till Mose är alltså en ofantlig generositet och en i dåtidens ögon rent löjlig förlåtelse till förövaren. -Du får nöja dig med att bara göra samma sak som förövaren gjorde. Alltså inte skena iväg i vredesmod och döda alla som finns i den stammen eller familjen. När Jesus väl dyker upp, så är downloaden fullständig. Älska varandra, respektera varandra, ta inte utan ge. Idén om att så länge vi ser till att alla andra får det bra och Litar på Gud att han tar hand om Oss, så står vi inte i vägen för oss själva. Guds ofantliga kärlek, kommer fylla de luckor och hål som vi aldrig kommer kunna fylla. Att ge upp sitt liv och sina rättigheter, för att få dem tillbaka när vi behöver dem, om vi behöver dem är själva gigget. Sjukt märklig tanke i vår västerländska kultur, men en frihet som skakar mig på djupet och gett mig en galen kärlek och värme, ljus och hopp. Som en perfekt mix av BeeGees och AC/DC! Kämpa på bror! Sluta inte söka! Du är älskad, viktig och har ett syfte som du snart kommer få små glimtar av i ditt letande! Ber för dig att du ska vi vishet, kraft och bli fylld av villkorslös kärlek och glädje i ditt liv och din familj! Jesus kommer skymta förbi i ögonvrån då och då. Stanna då upp och bara chilla. Fråga honom om vad som helst, och han Kommer svara! Stay Metal!!! Urban

 • Sjukt klarsynt, som vanligt. Intellektualism med internationell klass, dvs utan klassisk svensk bismak.

 • Har bara en sak att säga HELT JÄVLA UNDEBART!!

 • Jag måste ställa en fråga. Är Henrik uppvuxen i kristet hem? Man måste nästan vara någorlunda insatt kristen, som jag är, för att förstå alla skämt. Det känns som det är återkommande.

 • Kontenta av det hela: prata aldrig som sommarvärd i P1

 • Bra program. "Kungakocken Stefano Catenacci stängs av från Operakällaren". Ännu en fallen skapelse. Och vissa väntar med stor spänning på nästa fall och nästa.....

 • senewss.info/slow/rY-tfJN6n7rSg8Q/video påminner om det här,

 • Fyfarao vad bra! Henrik

 • Soran Ismail är född i Irak inte Iran.

 • Gäller måttstocken olika för olika personer? Absolut! Se bara på hur vi hyllar Jan Myrdal. Att JM var en begåvad författare är det ingen dispyt om, men hans glorifiering av kommunisternas framfart, och kanske framförallt, förnekelsen därefter ställer frågan på sin spets.

 • Detta är det första avsnitt jag tittar på. Jag vill börja med att säga att jag är djupt imponerad. Du är enormt vältalig, du ser jävligt bra ut och du är jävligt intressant att lyssna på. Keep it up, så kommer jag kolla varje gång!

 • Väldigt intressant och bra analys av detta fenomen. Jag tycker dock att reaktionen på Rektor Hamids ord både här och i media överdrivs. Att kritisera sionism är inte att kritisera judar, vilket den tidigare gruppen oftast vill mena av uppenbara skäl. Andra inlägg är förvisso något homofobiska men siktar mest in sig på Svenska Kyrkans syn på homosexualitet och deras moralfilosofi. Efter att läst några av Rektor Hamids anonyma inlägg ät det tråkigt att han hamnar i frysboxen då han redan för 15 år sedan uttryckte sig klarsynt om Sveriges invandrings och integrationsproblematik. Jag tycker också att det blir väldigt tydligt i detta fall att många av de som brukar ropa om konsensuskultur, politisk korrekthet och åsiktskorridor helt plötsligt blir oförsiktiga med stenar inne i glashuset då det handlar om judar/sionism. Varför är det då inte längre ok att uttrycka ett färgstarkt språk eller obekväma åsikter, precis som du Henrik beskrev i en av dina tidigare videor så svänger samtalet av och blir en metadiskussion om ordval, eller när det handlar om ämnet i fråga snarare stängs locket direkt. För det Hamid uttryckte hade i flera fall en tydlig poäng som inte var rasistisk, även om språket för vissa kanske var något stötande. Ytterligare en intressant sidodiskussion kring detta finns i hur någons anonyma åsikter (behöver inte ens vara det) på internet ska påverka det offentliga. Har dessa åsikter överhuvudtaget påverkat hans jobb? Ett jobb som han enligt uppgift gjort bra. Högst aktuell fråga även tidigare med tanke på Expressens och Resecrhgruppens Stasilika jakt på tankebrottslingar.

 • Lögnen har alltid problem, därför att de inte kan tala Sanning. När Lögnen själv pekar på andras Lögner, pekar den dem därför att Lögnens fader vill att, att alla okunniga skall ta de ord som är Lögn, som om det vore Sanning! Det ögonblick som Lögnen finner Lögnens kommenterare, har Lögnen nått sitt mål. Nästa mål är redan planerat: 'Sannings-Lögnen' går till nästa person, lika okunnig, och repeterar Lögnen, och får den andre att komma överens om det med ett instämmandet! Lögnen hade nått till nästa nivå: En Andlig Lag, som Lögnens fader (Satan) känner till men inte de fåkunniga: 'Om två av er, här på jorden kommer överens'. Och så ett par till: och snöbollseffekten är i gång! Nu är det ju mycket lättare, när man med InterNet kan på några minuter nå, massor av folk som Satan har kunnat 'bevara' helt utan kunskap! Och så jublar man att man har nu nått 100 000 andra okunniga! När nu någon kommer med Sanningen, så uppstår en storm mot Sannings-sägaren: 'Vad har du druckit?' Efter några veckor, har villfarelsen nått till nivåer som får även andra 'sömniga' individer att reagera och nu gäller det att börja attackera dessa, som man tycker, är helt ute och cyklar, vad dessa 'snö-dröjare' inte förstår är att de själva gör exakt samma sak, som den förste och de två första, och Djävulen jublar, ty nu är det gång på riktigt! Men å andra sidan, Lögnen har bara människans kraft! Och även om den har några saker som kan förlänga 'hotet', för det är alltid hotet från det 'främmande' som de fåkunniga inte kan förstå, som får dem att bilda grupper med likasinnade. Och de vapen som hotar de okunniga, är ju bara för att, 'några få' som tror sig vara 'smartare' skall kun-na visa sin överlägsenhet. Nu finns det bara en stor svaghet med dessa vapen, oavsett hur effektiva eller skrämmade de ser ut att vara, och det är att ett Sanningens Ord får dem att smälta till atomer! Ett Sanningens Ord, och det är slut med såväl hotet som hotaren! Han, Sanningen, som ser alla människors barn, han har ett oerhört tålamod, eftersom han inte önskar att någon skall gå evigt forlorad. Men när människornas ondska har nått den nivå där det finns ingen återvändå, då förgås de. Alla hade de haft dessa gränslösa möjligheter men de sprang efter massmedian och i sina 'smartphoners' ledning. Och eftersom de inte kunnde tänka så mycket att ställa en enkel fråga åt sig själv: Vem ger informationen, vem är den till och varför? Vad är syftet med infot och kan någon tänkas ha nytta av det? Vad är syftet? Vem gymmar det? Är detta information emot någon/något? Nej! Det kommer en ny uppdatering snart? Mer information! Och så fortsätter man, vecka efter vecka efter … vänta lite: 'Vad har hänt den...'? Har du set honom? Undrar vart han har tagit vägen...? Jaså är han död! Albert Einstein sade en gång: Det finns två saker som är gränslösa: Universum och människans dumhet, men Jag är inte helt säker på det förstnämda!

 • Vilken otroligt bra analys, kul med bibelord också!

 • Blinkar du aldrig?

 • Fan det här var bra Henrik. Henrik, kan du inte göra en podd/youtube kanal med cancellerad personer som Biro, Virtanen, Soran, Paolo mfl där de får en second chans? Jag skulle lyssna!

 • De flesta av dina videos delar jag men denna är lite ensidig. Det som du missar är storleken på lögnen. Om Jag ljuger eller felar inför mig själv så är det egalt för andra. Om Jag ljuger eller felar inför andra ibland så blir de vana och några tröttnar på mig. Om Jag alltid ljuger eller felar så blir jag ensam. Om Jag är falsk och alltid ljuger och felar i smyg så är jag en Orm med delad tunga och då är det enda botemedel att skilja huvudet från kroppen. Det är Falskhet vi som samhälle reagerar på. Människor som ljuger och felar kan vi själva välja bort. Falskhet går inte att värna sig emot. Det har alltid varit de Falska profeterna som har avrättats genom världshistorien.

 • Ett alldeles extra bra inlägg av Henrik denna gång!

 • Tack för video

 • Vad har man gjort på pengarna. (Se och lysna på detta video i Engelska språk från 2010) senewss.info/slow/ganHl9eZm7LYnsw/video

 • Svenkar brå ljuga hittar på saker bara fälla folk. Aftonbladet. Experessen varför letar efter andras flaasbak

 • Jag tycker det är jättemärkligt att du tar upp Paolo i och med detta. Hamid var folkkär och folk trodde inte detta om honom. Att Paolo var en festknarkande horknullare var det ju redan massor av prat om. något som väldigt många visste, där var det snarare "innocent until proven guilty" i folkets ögon, medans Hamid's fall kom som en chock för många. Men det fanns ju tusentals människor som visste om att Paolo egentligen växt upp som en riktig bråkstake, men hans varumärke var ju sålt på falska baser. Men medans Hamid faktiskt kunde ses som en fallen ängel, var Paolo snarare en förlåten demon. Och jag vet inte vad jag ska säga om Soran egentligen.. jag vill påstå att han inte var folkkär, han var bara en bra komiker, som var hatad av rasister, och när metoo hände, blev han hatad av flera. Han var heller inte samma gestal som Hamid, för Hamid hade även stöd väldigt långt ut på högersidan just pga sina resultat.

 • Alltså.. historien om människooffer bland pre-coloniala amerikanska kulturer är extremt dramatiserad här. Nej det finns ingen som helst forskning som pekar på att 20k människor blev offrade per år. Det skulle alltså innebära en tredjedel av en miljon döda under samma tid det tog för en människa att växa upp. Det fanns inget som helst sätt för en stenålderskultur att ens hantera den nivån av massgravar effektivt, för att förhindra smittspridning. Historiker är exempelvis överens om att förintelsen hade tagit decennier att genomföra utan maskineriet som tillät de att effektivisera mördandet och föra bort kroppar. När man hittar massgravar är det oftast etnisk rensning eller krig som ligger bakom dessa. Men ett samhälle som ännu inte börjat använda järn, klarar inte av logistiken att offrar 300000 människor under 15 år, de kan inte göra sig av med kropparna, och det skulle kräva enormt mycket mer effektiv föda för att se till att ha så många soldater igång för att få ruljangs. Majoriteten av människor var bönder, av den enkla anledningen att innan industriella och kemiska revolutioner så behövdes så mycket människor för att driva arbetet för att föda hela samhället, med en sådan stor dödssiffra skulle samhället ha dött ut. Det skulle vara jämförelsevis som om Hitler hade avrättat 12 miljoner politiska dissidenter under 1936-1937, det hade aldrig startat ett krig utanför Nazityskland, för deras ledare hade blivit lynchad. Det är viktigt att komma igång att källor kring Amerikanska pre-col kulturer är extremt svaga, och man har tyvärr bara arkeologi att luta sig emot (något som inte är riktig historik)

 • Det är tråkigt att så många inte vågar stå för sina åsikter.

 • Y ewtube vill ha mångfald för europa och Sverige, men inte för Israel. m.senewss.info/slow/Z9W1pZqWaNu1n7qU/video

 • Så bra Henrik, att en EKONOMISK tribut, till Dig, garanterar att man inte missar ett veckobrev som: - Berättar att du släpper ett nytt klipp varje lördag exakt 08:00 ... Hmm ;)

 • Att jämföra muslimska antisemiter med Paulos snesteg är lite magstarkt, annars en som vanligt påläst och berikande video.

 • Gettin’ good Henke☝🏽

 • Det bror på vilken nivå det hela har eskalerat till. Dessa som du just har refererat till är invandrare och ska tillhöra " de intellektuella " alltså hjärnpoolen. Integrerade, tillhör svensk kutym och i uppförande svensk. Så är bevisligen inte fallet. Om det finns ett politiskt hjärnsläpp som tror anovesare, bevisar detta hur fel han har.

 • Vi borde uppta den av Inkas kutym, speciellt offrande av höga politiker.

 • "Utan er som bidrar hade jag inte kunnat fortsätta göra dom här aktuella videokrönikorna varje vecka"... Nä, hemska tanke. Då hade du helt plötsligt fått göra som miljontals andra SEnewssrs, tillverka innehåll gratis och utan tanke på pengar... Dessutom tjänar du nog en liten slant härifrån redan som det är.

 • Den enda anledningen till att det blev så stort om Paulo, är för att han är känd anti-feminist och varit en stark röst. Inget hördes om Soran i media. Det var mer än 20 olika artiklar om Paulo på en vecka i aftonbladet

 • Farligt, mycket farligt att sommarprata och bli utnämnd till "Årets svensk"!

 • Årets svensk antisemit och homofob 👌

 • Moralsolen lyser över det politiskt korrekta svenska dårhuset.🙄🙄🤔🤔

 • Jag gillar samordnanedet av svensk media etc... men är helst utan allt jesus svammel eller andra citat ur svemmelböcker som koranen och andra bibliska skrifter.

 • Hej Henrik! Som jag tidigare förnummit så förefaller du vara intresserad av tecknade serier som bland annat South Park. Det finns ett fantastiskt avsnitt i säsong 12 vid namn Britney's New Look (avsnitt nr. 2) där de oskuldsfulla barnen utforskar de vuxnas obergripliga offerkultur. Det är mer fokus på själva offerceremonin än i din video och jag kan inte annat än se uppenbara kopplingar mellan Aztekernas offergåvor, Britney Spears paparazziangrepp, Paolo Robertos bojkottning och kanske även den folkkära Ebba Busch lilla partaj med tillhörande bilfärd eller vad det hela nu handlade om... Har du ej redan sett avsnittet och ör någorlunda intresserad av genren så rekomenderar jag det starkt, går att se på deras hemsida här: www.southparkstudios.nu/episodes/3cgswn/south-park-britney-s-new-look-season-12-ep-2 . Tack för att du gör dessa välproducerade videos, det uppskattas stort!

 • *Så; "lätt fånget, lätt förgånget"* *ar vad Henrik sammantaget säger!*

 • Utan att ha kontexten på SSU-klippet, upplys mig om jag missat något: Vet inte om jag håller med dig om att "Leve Palestina, krossa sionismen" i sig är ett antisemitiskt slagord. Snarare så att man tagit ställning för palestiniernas sak? Sionism är en ideologi från 1800-talet medan judar funnits (mycket) längre än så. Låt oss vara sakliga i vår språkanvändning så att vi inte urvattnar de grövsta orden, vi behöver ha dem kvar.

  • Jovisst, rent teoretiskt har du rätt. Palestina och sionism är kopplade till varandra. Så just detta exempel var lite olycklig, ja. Det är bara det att i praktiken är prat om antisionismen en bekväm täckmantel för antisemitismen. Det är tex en offentlig hemlighet att de våldsamma antisemitiska stämningarna i Malmö, kommer inte för de högerextrema, utan från muslimska invandrare, i viss mån understödda av deras svenska vänner på vänsterkanten... Och de som häromåret försökte bränna ner det judiska församlingshemmet i Göteborg(?), med ungdomar i, var palestinier som fick asyl här. Man fick visserligen tag bara i ett par av dem, men det är inget som säger att de andra kom från andra grupperingar.

 • Varför "rektor" i citationstecken? Han HAR ju varit verksam som rektor, inte minst, exakt under tiden när han skrev dessa anonym hatinlägg.

 • Henrik, varje vecka säger du att du inte kan göra videos utan stöd, men dina suits är ju inte billiga. Klart du kan göra det utan stöd, så var ärlig. ”Vill du stötta mig gör det här.”

 • En tänkvärd film. En grov förenkling är att påstå att motståndare till sionismen därmed också är antisemitiska.

 • nu låter det lite som Paolo är lite på väg in i värmen igen, då t o m hans ex verka vilja ha honom kvar i sitt liv som vän... Men sanningen är, vi bör alla dömmas efter samma måttstock, inte som nu efter kön, hudfärg, eller sexualitet.

 • Lysande analys.

 • En av de bästa från Henrik! Delar!

 • Jag tycker att den här poängen för ovanlighetens skull har vissa brister. Det drabbar även etniska svenskar som exempelvis Virtanen. Jag tror att ett större skäl till avståndstagandet är att man helt enkelt profilerat sig så högt och när sanningen kommer fram så känner sig folk lurade och bedragna.

 • Denna högstadieuppsats får knappt godkänt. Libertarianen Jönsson tror visst att alla människor är lika mycket värda, något som inte stöds av empiriska fakta. Ett moraliskt samhälle SKA medföra att stora skitstövlar (våldtäktsmän, religiösa fundamentalister) behandlas som skit, medan små skitstövlar ges en andra chans. Listan på "fallna änglar" (för övrigt en barnslig överdrift) som Jönsson känner sån sympati med -- det räcker nämligen inte att säga "Jag försvarar dem inte" när man i praktiken gör ett helt avsnitt som förminskar deras avskyvärda handlingar -- fick MINDRE än de förtjänade. Och amatörantropologen Jönsson, om antika offerkulter, bör skicka tillbaka sitt diplom till hitte-på-universitetet varifrån han beställde det. Jag menar, hur mycket självförakt döljs inte bakom hans raljeri att 'Sverige försöker frälsa världen, fy på oss svenskar'? Och slutligen, när argumenten börjar bli allt för motsägelsefulla drar Jönsson till med "Trots rasifiering befinner de sig allra högst i den maktanalytiska [sic] hierarkin". Innehållet: offentliga personer drabbas av rubriker när de begår allvarliga brott. Alla utom Jönsson: Eh, ja. So what?

 • Jag håller med dig i din analys om hur kändisskap används som en form av samhällsfostran genom våra kära medier. Just därför arbetas det för att få en mångfald i offentlig sektor så att "alla folkgrupper i samhället känner sig representerade". Den manipulationstekniken kanske fungerade när folk saknade Internet och bara hade tillgång till SVT. Idag ser läget annorlunda ut. Idag finns det hundratusentals människor i svenska förorter som känner sig allt annat än representerade. Då hjälper inte hudfärgs- eller åsiktskvotering längre.

 • det är inte antisemintism det är antisioninism , Läser man Thoran så skall den judiska befolkningen erhålla sitt land den dagen messiah återvänder dvs jesus. och” landet utan folk skall befolkas av folket utan land”. Vad jag vet så var landet palestina inte utan folk och jag hoppas inte att jesus har återfötts då såväl Islam som Judendomen har i sina heliga skrifter att jesus återkomst är början på jordens undergång. Jag har judiskt påbrå, är gift med en man med palestinskt påbrå och jag är personligen står bakom antisionism men absolut inte antisemitism. sv.wikipedia.org/wiki/Sionism

 • Jag trodde i min enfald att man i processen till att växa upp till en normalt funtad vuxen individ, med förmåga att tänka själv och att skilja på sak och person. Man kan och bör starkt vända sig mot felaktigt och brottsligt uppförande, men se personen bakom. I svensk yttrandefrihet och åsiktsfihet kommer även ett ansvar för konsekvenserna av det man har gjort/yttrat/underlåtit sig att göra. Fan jag trodde att man som vuxen person kan skilja på sak och person.

 • Man må känna den man hyllar innan man ovetande hyllar någon form av ondska. Men det är väl som vanligt - Sverige införde en moral som uppmanar till distans och socialt överställer sig alla "omoraliska" handlingar. Så länge någon man inte känner uttrycker sig moraliskt, så kan man lita på dem - i alla fall tills det visar sig att de har en annan sida. Det lokala och "kännande" måste bli en aktiv "reparations-fas" för Sverige. Annars kommer detta landet falla sönder till och för lömska idioter. *A.K.A - Mindre "Virtue Signaling"*

 • Skönt att höra att det finns svenskar som har kapacitet till självkritik. För ni verkligen är ett extrem folk. Och ja... jag fick smaka på den svenska specialiteten; utfrysningen. För att jag inte stannade inom åsiktskorridorens ramar.

 • Foucou säger inte att nån ska göra nånting. Han ger ett nytt perspektiv. Sen finns det en maktdimension i alla realtioner. Betyder inte att relationer ENDAST är makt.

 • Är det automatiskt antisemitism att vara emot israels ockupation av västbanken?

  • Om du är noga med att nyansera; tex Det är illa att de ockuperar västbanken, men det är berömvärt att de är duktiga på u-hjälp och hjälper små fattiga länder med kunskapsutveckling. Eller: Det är illa hur de kan misshandla palestinier, men Hamas är inte bättre, även de kan vara hemska, både mot palestinier och mot judar. Då är du på det torra. Kritiserar du ENBART Israel för deras misstag, måste du finna dig i att man tror att du är egentligen antisemit.

 • "Folkkär", nä det är bara en, av gammelmedia, uppburen terrormänniska! När dessa nu styr, så hittar de på för att manipulera.

 • Varför talar Jönsson som om han pratar med efterblivna?

 • Sensmoralen är prata aldrig med Sveriges Radio!

 • Så fort du skaffar dig etablissemangsvidrig kunskup om vad sionism är och har varit, samt förväntas innebära, inser du att det blir ett problem att se vad du ser, eftersom du nu blivit antisemit. Antisemiter är vi alla, med tillräcklig information. Go find out.

 • Denna analys måste vara den bästa och viktigaste om den IMAGINÄRA HUMANITÄRA STORMAKTEN, så jäkla bra, och må den få en stor spridning.

 • Klok analys som vanligt! Tack för en till fantastisk video!

 • Suverän! En riktig höjdare! Din bästa hittills Henrik Jönsson, hälsar Henrik Pålsson.

 • Jag gillar verkligen infallsvinklarna med associationer till Maya-folket, Gamla och Nya Testamentet och annat. Det ger en extra dimension åt hela videon som så smart demonstrerar en verkligt fundamental reaktion i vår konforma kultur. Utomordentligt!

 • Lysande video Henrik. Klarsynt & pedagogiskt men ett väldigt härligt språk. Fortsätt med dessa videos. Hjälper med spridningen så gott jag förmår du det är en underbar kontrast till den tradionella media bilden av Moder Svea!

 • Kollade på ”My next guest needs no introduction”, Dave Chappele var gäst och kommenterade rasproblemen med att säga ”När man talar om något viktigt så måste man lämna plats för försoning. Ju mer rum för försoning desto ärligare kan folk vara”. Säger inte alls att övergrepp ska förlåtas men vi måste kunna diskutera problem, det går inte om det är två läger som dömer varandra. Om den svenska självbilden gör att ”vi” sätter människor på piedestal så kommer vi fortsätta med detta beteende. Vi är alla mer komplexa personer än vi medger för andra! Bra analys Henrik

 • Skarpaste analysen som vanligt. Finns ingen bättre samhällsanalytiker i Sverige idag. Har inte hört någon bättre iaf.

 • Azteka indianerna låg i framkant av att kontrollera solen (Klimatet)

 • Fortsätt ditt samhällsdebatterande din röst behövs. Var hittade du diagrammet i inslaget?

 • "Kakan" har uttryckt förakt för de mördade poliserna, de som mördades i Malexander. ACAB var ett vanligt uttryck för hennes motvilja för poliser, lite i största allmänhet. Hon är med i årets säsong av På spåret. Apropos de dubbla måttstockarna.

 • De var inte älskade av folket . Roberto har utsatts för orättfärdig bedömning av media och svenskar . Hans privatliv är inte prata intresse de flesta har dolda synder som de inte gjort upp med.

 • Väldigt bra sagt! Fortsätt med det du gör!

 • Att förespråka lika regler för alla när man är en vit, rik medelålders man kommer tyvärr inte att övertala någon från vänstern. Nog är det rimligt att tycka att vi alla ska vara likvärdiga inför lagen, men vänstern kommer bara argumentera att herr Jönsson bara vill rädda sina överklasskamrater från den hårda dom de "förtjänar". I Sverige är det förbjudet att vara duktig och lyckas med saker. För det ska man straffas.

 • Henrik, jag är en (oftast) glad pensionär och jag måste säga att du är fantastiskt bra. Du manar till reflektion samtidigt som du utbildar och utmanar i dina färska och oerhört intressant videor. Tom jag lär mig alltid nya saker av dina inslag. Ett tips (möjligen) vore väl att du någonstans hade en ordlista för jag tror långt ifrån alla hänger med bland alla adekvata ord du använder dig av. Inte alltid jag heller :). Men som sagt jag (och säkerligen många fler lär oss och utvecklas!) Stort tack för ditt arbete. Ett litet bidrag kommer givetvis!

 • Amen, till en skarp predikan! Min pappa är kantor och jag har tillbringat oräkneliga timmar i kyrkbänkar, så har stort jämförelsematerial. Du gjorde tydligt hur religiöst det svenska sekulära folket beter sig. Skam, skuld och botgöring.

 • Det är den låga intellektuella kvalitén på våra journalister proffstyckare och politiker som är orsaken till att det har blivit så fel

 • Hi Henrik. Here's a another interpretation of 'turn the other cheek': turn the other cheek only to see if they hit again. If not, then most likely it was an accident and should be forgiven. But if they hit you again, then you KNOW their malintent and the former passage applies.

  • Caveat: this is only an alternative interpretation. I personally don't subscribe to either until I know better. Thank you for setting the gold standard for social debate.

 • Jag fick nyligen sparken från ett åkeri i Umeå. På mycket lösa grunder. Allt handlande om jag bara råkade lista ut / såg vad som höll på att ske Och det var jag som skulle bli offret. Och detta råkade jag berätta för en kund, och detta kröp till slut ända upp till ledningen. Och då tog detta hus i helvete. Men nu har min jurist tagit tag i detta. Och ledningen kan komma att få sina fiskar varma 🤭.

 • Extra extra! Känd högerextrem mediapersonlighet kallar sydamerikanska kulturer "groteska"!

 • Några säger att det räcker att åka tunnelbana i Stockholm en gång för att bli svensk - men det stämmer nog inte. Jag har arbetat hela mitt liv med den svenska kulturen, och blir fortfarande rådlös ibland - jag är både ledsen och glad att jag inte längre bor i riket.

 • Att få ”sommarprata” i P1är ungefär samma symboliska upphöjelse och erkännande som antikens romerska triumfer kunde tilldelas en framgångsrik härförare.

 • Briljant! 👍

 • Individen är cellen medan kollektivet (partiet) är organismen. Cellens brister, tillkortakommanden och död är organismens livskraft. Dessa ord har jag lånat från O’Brien i George Orwells ”Nineteen eighty four”.

 • Vad har motstånd mot sionism med antisemitism att göra?

 • Snyggaste Slipsen!

 • Tack Henrik!

 • En poddradiokanal med Sveriges historia som tema där Hamid medverkar i varje program har lagts på is.

 • Tack Henrik för dina videos som alltid tar upp ett aktuellt ämne.

 • I dagens Sverige brukar Herman Hednings moralbestraffning gälla. Huvud för öga, hand för tand..

 • 'Den som är utan synd kaste första stenen ...'

 • Vad heter filmen i början med inka-folket som blev offrade till solguden?

 • hej Henrik jag skulle bara säga att maya och inka offrade inte på samma sätt som aztekeran. inkas offrade genom att strypa och slå ihjäl offer och seda görde dem till mumier.maya om de skulle döda någon gjorde dem det med halshuggning, dock den vanligaste formen av blods offer var att kungen/hövdingen stack sig i kronjuvelerna typ en gång i månaden. det var bara aztekerna som slet ut hjärtat på sina offer, och det gjorde dem minst en gång om dag. enligt legenden när aztekerna invigde det stora templet i Tenochtitlan offrade dem inte mindre en 20000 personer. och om du undrar varför dem gjorde det så titta på den här filmen .senewss.info/slow/j8yRoKd_oKfHrNQ/video . det var allt för mig ha en trevlig dag och fortsätt med det dina bra filmer

 • Nebukadnessars dröm håller på att gå i uppfyllelse, mitt framför våra ögon. Men ingen ser det. Läs här.... Daniel 2... Det fjärde riket skall vara starkt som järn: liksom järnet krossar och slår sönder allt skall det riket krossa och bryta sönder alla de andra. Fötterna som du såg, delvis av krukmakarlera, delvis av järn, betecknar ett söndrat rike, med bara något av järnets fasthet; du såg ju att järnet var blandat med lera. Tårna, delvis av järn och delvis av lera, betecknar ett rike som är både starkt och svagt. Att järnet du såg var blandat med lera, det innebär att man trots blodsband inte kan hålla samman - liksom järn aldrig kan blanda sig med lera. Daniel 7.... Det fjärde djuret betecknar ett fjärde rike som kommer på jorden, ett som skiljer sig från alla andra riken; det skall sluka hela världen, förtrampa den och krossa den. De tio hornen innebär att tio kungar som härstammar från detta rike skall träda fram och efter dem ytterligare en, en som är olik de andra och bringar tre kungar på fall. Han skall höja sin röst mot den Högste, fara hårt fram mot den Högstes heliga och vilja ändra på högtider och lagar, och de heliga skall vara utlämnade åt honom under en tid och två tider och en halv tid.

 • Nu består väl SSU av etniska svenskar... hyckleri!

 • Klok video. Om alla bedömdes med lika måttstock så hade detta inte varit ett problem. Nu äter pk-ismen sina egna barn. Ännu en svänsk revolution?

 • Så det är okej att låta folkvalda politiker och offentliga personer bara fortsätta som vanligt när dom uttrycker hets mot folkgrupp eller utför andra olagligheter som våldtäkt. SD gapar utvisning jag nöjer mig med att slippa se dom i rutan eller i partiet.. Är du offentlig så får man fan hålla sig i skinnet. Speciellt om man är folkvald politiker som jag betalat med skattepengar. Då ska man va en förebild.. Våldtar du nån så självklart bort från offentligheten oavsett ursprung eller religion för jag har i alla fall förlorat respekten.....

 • Jag skulle gärna vilja se in i din hjärna och förstå hur du tänker. Du gör en video om att Svenskar offras, och har bara människor med utländskt påbrå. Du anser att dessa människor får det värsta tänkbara straffet - utanförskap. Alltså att man inte får synas i media för att man brutet grova lagar. Och DOM är offer? Att man som rektor sitter och skriver massa saker om homosexuella och utlänningar är väl inte så lämpligt? Att visas i media som en man som bryr sig om människors rättigheter samtidigt som man köper trafficing tjejer. För mig är det sunt förnuft. För dig är dom tydligen offer för en kultur där man använder sunt förnuft. Sen plockar du fram massa historia för få fram dina åsikter, men dom passar ju inte in i sammanhanget. Där är ingen koppling för hur man offrade folk förr. Det är ingen som offras nu, det är folk som i förtroendevalda poster uppmärksammas göra saker som inte passar sig i den rollen. Dina vinklingar till gamla och nya testamentet, ja du kan ju försöka hitta på precis vad du vill för att sprida propaganda. Inget verkar stoppa dig. Om en dagislärare knullar en 8 åring. Om man följer din retorik i denna video så anser du att han är ett offer om han förlorar jobbet?