POLARISERINGS-PROCESSEN: Om vänsterns dubbla måttstockar

Publicerades den 29 jan 2021
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson klargjorde i veckan utan att skräda orden att han är beredd att göra upp med Sverigedemokraterna i de frågor där man är överens. Beskedet mottogs av många med bestörtning, och har följts av en storskalig och serie - faktiskt helt påhittade - angrepp på hela det konservativa blocket.
Vad är skillnaden på folkvilja och populism? Är det befogat att anklaga moderaterna för nazistsympatier, kristdemokraterna för abortmotstånd och Sverigedemokraterna för att vara anti-demokrater? Och vad riskerar egentligen resultatet att bli om man accepterar en vulgarisering av samhällsdebatten där rimlig kritik blandas med överdrifter och ibland rena lögner?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry

STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:23 - Plurium Interrogationum
04:53 - Folkvilja & Populism
09:19 - Engagemangs-eskalation
12:05 - Halmgubbarnas parad
20:25 - Polariserings-processen

Kommentarer

 • Enkelt svar om svenska politiker...dom är bara intresserade av makt och rikedomen. By the way...är inte KD för kristendomen? Jag vet om att det finns kristna som är mot aborter.

 • Jag ser att du har en sosse rossymbol på kavajen...

 • Till och med Pelle;Jönsson vet nog att SD inte gillar den västerländska typen av humanistisk demokrati

 • HYCKLERI! Sossarna och deras anhängare ANKLAGAR Kristersson för att tillta "olämpliga" medel för att gripa makten... MEN LÖFVEN, HUR var det med den FULLSTÄNDIGT ABSURDA eftergiftspolitiken åt ett fyrprocentsparti för SAMMA syfte?! (?!) S har JU FRÅNGÅTT sig själva genom att ge MP HELT OPROPORTIONERLIGT inflytande för att sitta KVAR VID MAKTEN... HAHA, så djävla motsägelsefullt politiskt MAKTSPEL så man blir LESS...

 • Förhoppningsvis bildar M, Kd och SD regering

 • Tack Henrik för ett mycket belysande inlägg av självgodhet och intolerans av de s.k. etablerade. Vem kan någonsin lita på dessa lögnare.

 • Det är verkligen vidrigt. Helt sinnessjukt är det. Precis allt är sinnessjukt och vidrigt nu. Det är inte SD som ställer folk mot varandra. Det är S som ställer folk mot varandra, och splittrar Sverige och man kan inte hYckar över att han försvara INVANDRARE ÄN SITT EGEN SVENSK MEDBORGARE, och 100% RÄTT! Avsätt Stefan Löfven NU och lägg till detta S är terroristerna i detta land

 • När ska Svea Rikes politiker se en "spade" varande en "spade" ! Folket som röstar (om deras röster ÄRLIGT räknas) SKA VARA STYRANDE !!!!

 • Det bästa du levererat.

 • För att säga det direkt ut, så är det vänsterfacism.

 • Jag fattar inte hur det kan vara så kontroversiellt att vara abortmotståndare. Det är inte abortmotståndet som är läskigt. Det som är läskigt är att 40.000 svenska kvinnor tar sina egna ungar av daga varje år, år ut och år in. Det, om något, är extremt.

 • N O R D I S K M O T S T Å N D R Ö R E L S E N. NORD FRONT.SE

 • Det torde vara tydligt för alla att vulgariseringen av debatten tog fart i och med att SD kom med i det politiska landskapet.

 • Jag tycker de är en väldigt relevant och viktig frågeställning du tar upp här Henrik, tack för att du gör dig hörd. Dock så vill jag ge lite feedback angående citerande klipp som finns med, de är väldigt uppklippta och förkortade, vilket jag kan förstå anledningen till men för att öka trovärdigheten, som skulle kunna förfrågas(eller bör förfrågas alldagligt i dagens moderna medievärld) så kanske man kan lägga lite länkar i videobeskrivningen till de oklippta källorna för citeringarna. De är min uppfattning att en trendande vänster-taktik i USA tex, där situationer och konversationer har tagits ur kontext genom att man klippt sönder intervjuer eller uttalanden för att vinkla innehållet. NU är vi inte USA men internet idag har stark internationell påverkan och Sverige har alltid haft ett vakande öga på USA och allt de gör. För att låta fri information och fria åsikter ligga i allas egna uppfattning så anser jag de nödvändigt att poängtera värdet av att ha möjlighet att enkelt följa upp information som tilldelas och diskuteras. Tack! Peace out!

 • "Fiender till staten". Känns det igen?

 • Jomentjenare! När man har suttit vid makten i femtio av sjuttio år, och inte har ansvar för att polariseringen ökar...🙄 Deras läromästare måtte vara stolta, när de ser hur det svenska folket förs bakom ljuset.

 • Det är så bra att få en saklig beskrivning av det politiska spelet som pågår inför våra ögon.

 • Vad är det för herpes du har på munnen???

 • Finns det något värre ä n dubbelmoralens mästare S . Det finns inte ideologi i vänstern. Framför allt i sossarnas Diktatur politik. Löfven poliser jurister övrigt folk i samhället CHEFER? I toppen av landet sitter det ovasett politisk tillhörighet som fuskar med allt. Det är vårat gäng som gör hur de vill. S måste inse att er tid är över. Ni som byggde förorterna S V kan väl flytta dit så ni blir en gemenskap i samhället. LO borgen kan ni fortsätta att sitta och flina i.

 • Mycket bra 😀

 • Besviken över att du inte valde "Är du bögen i buren?". Då detta är ett mer folkligt uttryck vi alla (iaf män) känner igen oss i.

 • Tack Henrik, fantastiskt gjort! Utbildande.

 • Som vanligt en mycket bra video. Även mäkta imponerad av att ditt hår alltid är så on point, en riktig silverfox. Tack för ditt goda arbete, Henrik.

 • Jag lyssnade på "den sista måltiden" där Henrik medverkat lite och samtalet handlade om vad konservatism är idag. Om konservatism är något oföränderligt som handlar om att återföra samhället till som det såg ut förr, eller om konservatism handlar om att bevara samhället som det idag. Från vänstern verkar ju det föga förvånande vara självklart att konservatismen givetvis är för alltid gammalmodig, dammig och tråkig, för att inte säga i någon slags risk att trilla över till att bli reaktionär. Ärligt talat anser jag inte att det finns en motsättning mellan att vara liberal eller konservativ längre, eftersom skiljelinjerna legat mellan vänstern och högern så länge, trots att de ursprungligen låg mellan liberala och konservativa. Det finns skiljelinjer i alla meningsskiljaktigheter, men man får välja sina strider, vad är viktigast så att säga. Jag skiter, högaktningsfullt, i vad vänstern tycker om ett samarbete mellan M, KD och SD. S har retat gallfeber på mig länge nog med sin arrogans, inte för att M är så värst annorlunda när de sitter i regering. Även om jag inte gillar Liberalerna just nu, så har jag mer förtroende för Nyamko framför någon representant för de övriga partierna i JÖKen.

 • En mängd lögner. Spretigt och desperat. Definiera gärna folkvilja. Och förkasta gärna föraktet mot vänstern någon gång om du nu är den stora demokrat som du gärna utser dig själv till ständigt.

 • Lögn i Sverige är inte längre dödssynd utan en färdighet! Finns det mera förljugna land än Sverige? Man nästan drunknar i skiten!

 • Vad en person tänker är omöjligt att ta reda på, det man däremot kan göra är titta på vad en person gör/säger och försöka derivera något slags princip ur det hela. Moral kan beskrivas som regler och principer för handling som människor anser att det är deras plikt att leva efter. Enda som krävs av politiker är att vara principfasta personer, eller visa något form av etik utöver det vanliga. Vi röstar inte efter ett mandat utan innan. Vi som väljare kan bara hoppas på att det som utlovas också följs upp. Att stå inför Hédi Fried, lova någonting för att sedan fullständigt skita i det visar brist på principer. Detta verkar inte vara något bekymmer här. Det som är problemet är "vänstern är taskiga mot oss".

 • Den politiska miljön vi har idag är snuskig. Hela grejen med politik är väl för fan att kompromissa, hitta lösningar, våga testa och komma överens?? Tycker det borde ställas MYCKET högre krav på politiker att kunna föra bra och saklig kommunikation för drama hör då inte dit ALLS. Om något så hade det behövt en släng självdistans och lätthet istället för det "allvarliga" trams det är nu. Svensk politik är ett skämt för demokratin.

 • Förlorar hellre med sanningen ja... Sån hederlighet finns det inte mycket av.

 • Folklig konservatism och ett konservativt block? Vore intressant, men vilka då? SD går bort, för de är i likhet med Trump radikaler. Men att jämföra SD och Trump vore att missförstå Republikanernas långa kris. Att Palin var VP-kandidat 2008 är bara ett symptom. Och jämfört med M och KD är SD ganska ointressanta. Under pandemin har Åkesson faktiskt varit ganska cool. Vad vi har sett från KD är tal om "quislingar" bara för att C och L inte ville bilda regering med dem. "Berått mod", trots att KD är med och styr i flera regioner. Och så den där husaffären. Detta klarar ju M av med på sitt sätt, för Kristersson skaffade ju den där lägenheten som tillhör Ersta Diakonisällskap. Att borgerliga i allmänhet är usla på kommunikation är inget nytt. Men KD och M gör det hela till en skön konstform. (Jag måste erkänna att SDs senaste valkampanj var faktiskt riktigt mysig. Kanske lika bra.) Att som Busch och Skyttedal kalla allt man inte gillar för "fritidsgård". Riktigt clever av dem. American Soundbiting 101, vilket inte riktigt passar i Sverige. Jönsson, detta är något som aldrig lär ske. Men om du någonsin skulle få en förfrågan från KD och M om att hjälpa dem med kommunikation, fly från dem om de inte ger minst ett sjusiffrigt belopp. Du kommer helt enkelt att bränna ut dig - även om du skulle hålla med dem i alla sakfrågor. För de saknar helt enkelt vilja att bli bättre. Kristersson sköter sig relativt bra. Men Buschs mun skriver checkar kroppen saknar täckning för. Om det å andra sidan vore t.ex. Vänsterpartiet eller Flamman som frågar samma sak, tacka ja till det även om du inte håller med dem i någon sakfråga eller betalningen är så hög. ;-)

 • Visst vore det underbart om det är Nyamko Sabuni som bjuder in Jimmie i värmen?

 • Så lågt av dig att sätta ansiktet på Jimmie på en vänsterradikal i USA!

 • Vad menar ni med alla likas världa ni pratar inte med Sd ni är så lika barnsiga som småbarn🤮👹👹🤮

 • och tack själv Henrik för dina, alltid, eleganta, sanningsenliga och lärorika "program". ALLTID lika roliga att lyssna och titta på!

 • Ge alla politiker var sitt par med boxhandskar och kasta in kräken in en MMA ring och låt dem gå loss på bästa sändningstid. Jag skulle betala Pay per view för att se det. Då förstan fyller politiker sin första egentliga mening! Modernt gladiatorspel!

 • Vilken avklädnad av den sittande regeringen, tackar.

 • Det vore intressant att beskåda vänsterns ryttare göra en undersökning om hur många Sverigedemokrater som faktiskt vill ha något annat än en representativ/ direkt demokrati. Efter det kan de hålla igen pajhålet om "hot mot demokratin" och "fascism" tycker jag

 • Jag skulle ge allt för se detta avsnitt sändas på SVT (oklippt) under bästa sändningstid! SD är produkten av polariseringen, MPs public service och Wolodarskis DN är orsaken

 • Vet egentligen inte var jag ska börja. Jag var politiskt aktiv inom S i början på 90talet. Jag vill hävda att det vi ser ifrån dom idag är frukterna ifrån vad detta parti har sått sen mycket lång tid tillbaka. Titta bara på vad ministrar av idag har för bakgrund. Det är människor som levt inom ”partiet” sen dom lämnade mammas tutte. In i SSU vid tidiga tonår för att skolas in i det ”rätta tänket”. När man vet hur det fungerar inuti så är allt som nu sker inte speciellt förvånande även om det är väldigt sorgligt. Dessa människor är 100% indoktrinerade och tror till fullo på att dom har rätt i sak. Konsekvensanalyser som kommer upp till ytan finns inte då de i fall de kommer på tal att de ska göras är det ingen som gör det objektivt då de vet att lägga fram denna kritik innebär slutet på karriären inom partiet. Kan skriva mycket mer men det räcker så.

 • Sossarna är mästare på nidbilder, lögner, halmgubbar, dubbla måttstockar, hyckleri, polarisering och odemokratiska beteenden. Sossarna sysslar inte med politik längre utan mobbing och maktmissbruk. Jag tycker det är dags att ta tag i sossarnas beteende med juridiska verktyg. Vi kan inte ha ett regeringsparti som beter sig som ett gäng skurkar.

 • Spot on Henrik! 👏

 • Så länge meningsmotståndare uttrycker sig med järnrör så anser jag det helt legitimt att försöka hindra dem från att uttrycka sig.

  • Man ska straffa ett helt parti för vad ett par medlemmar i partiet gjort alltså. Medlemmar i andra partier har ju aldrig begått hemska brott...

 • Detta påvisar bara det demokratiska akilles hälen. När ett parti länge dominerat och blivit sömndrucken på makt. Kommer det inte bara lämna den. Entiteten är beroende av den och kommer dö utan makten vid sin sida. I sin desperation att bibehålla makten som glider ifrån kommer den gripa till varje medel. Desperationen slutar inte bara i deras nederlag, utan allas.

 • Låt dem skrika sig hesa, vevandes med armarna som små barn. Hela det senaste årtiondet har varit ett bevis på att folk inte köper skiten som sossarna, vänstern, de stora tidningarna och samlingen kändisar med fina värderingar säger. Låt dem gny tills de inser att det inte hjälper eller fram tills dess att det inte längre är någon kvar som orkar lyssna.

 • Bra Henrik, Blåslampan på våran ytterligt inkompetenta och oförskämda regering, en ren skam för Sverige . Värsta gäng med lallare i historien.

 • hej jag undrar om du också förnekar den propaganda som sossarna drever är du preses vad greve kalergi planen är både i sverige och USA parti står för agendan = 2030 avtalet och FN konpackt fördraget detta är rasism i dess linda

 • tack Henrik där slog du ner spiken med ett slag.....

 • Varför gestikulerar du ett citattecken när du säger att socialdemokraterna representerade folkviljan på 1900-talet? Ren historierevisionism! Om du vill övertyga någon annan än de redan frälsta får du nog försöka hålla dig till fakta.

 • Är det någon som kan visa sanningen när det stod att SD ville ändra abortlagstiftningen, vad som egentligen var deras egna ord innan tidningarna skrev det på sitt sätt?

 • Mycket bra och informativ video!

 • Såå galet! Svensk politik asså... Önskar det fanns en skaka på huvudet smile här...

 • Jätebra video som alltid! Borde visas i skolorna! ;)

 • Hej Henrik! Har du tips på tre framstående böcker som inspirerat dig? Sommar nalkas.

 • Det är nog tyvärr inte många dagar kvar nu tills du antagligen försvinner från SEnewss. Så mycket sanning som det sägs i dina videos så är dom väldigt hotfulla mot makten. Jag hoppas att du även har andra plattformar.. Backa upp Henriks videos! Det gör jag!

 • Kom nu de flesta kristna är emot abort.

 • Skriver detta till Samtliga Alternativkanaler: Det har med stor sannolikhet förekommit "Sprängningar" exakt på platsen där de flestas hem står idag - Men Tveklöst Inte Så Många "BOMBDÅD"..! Vänstern använder ORD som "N@zister", "F@schister", "Höger3xtrema" osv. vad gäller alternativmedia och Även SD inkl. ÅKESSON så fort de ges chansen. Om högern fortsätter att vaddera in ord i lullull istället för att Kalla En Spade - Just En Spade När Ni/De Pratar I Media Samt Riksdag, Så Är Det Ett Erkännande Av Svaghet Och Nederlag.! Skärpning! Sprängningar sker på byggarbetsplatser / BOMBDÅD Sker *Planerat Att Orsaka Skada Och Förödelse*.

 • "För att dämpa detta mycket oroliga känsloliv" fick mig att skratta högt! :) Så här blir det tyvärr när partiet och partiets överlevnad väger mer än själva landet och dess kultur. Partiet först...det där känner jag igen. Det som enar folket är ju LANDET! Folket, kulturen, traditioner. Det är där vi ska enas. Att attackera någon i överhuvud taget som värnar och arbetar för att vilja bibehålla kulturen och landets traditioner, är helt absurt. Det är sjukt. Det är som att du skulle bli uthängd som en "hitler" kopia om du värnade om ditt företag, och dess anställda först och främst. Vill man inte värna om sitt land, kultur och traditioner, ja då tror man ju inte på iden om länder. Då förstår man inte hur människan funkar alls. Det är ju rotat i biologi. Tänker dessa vänster folk överhuvudtaget på framtiden om landet och dess invånare? Eller bryr dom sig enbart om partiets överlevnad? Fler bör se detta klipp. Bra jobbat Henrik!

 • Problemet för KD har varit att de har flera politiker som är med i religösa sekter som livets ord mm och vi alla vet hur de religösa ser på abort. De är iofs bra att de rådande politikerna står fast vid abortlagstiftningen (annars hade de troligvis inte funnits kvar)

 • Så Lars Aduktusson är helt okänd KD politker www.expressen.se/nyheter/lars-adaktusson-rostade-mot-abort-22-ganger/

 • Alltför få Svenskar som har sett denna videon. Borde ses av minst halva befolkningen.

 • Grymt!

 • Ja, eftersom SD vägrar att erkänna min existens som svensk och same så är det enda rätta polariserat motstånd. Man kan inte diskutera med sådana människor för jag kan inte bevisa min existens. Karl Popper skriver dessutom i sin bok the open society and its enemies, att man inte kan tolerera intolerans i ett tolerant samhälle.

 • Du behöver söka tandvård...

 • Det latinska ordet "interrogationum" uttalas (enligt svensk tradition) som "-ga-tsi-o-num" (med betoning på "o"). Dvs., inget sje-ljud.

 • Ulf Kristersson Han är partiledare för Moderaterna sedan 2017. Han var Sveriges socialförsäkringsminister åren 2010-2014 då aset ville att CANCER SJUKA svenskar skulle stå till arbetsmarknadens förfogade denna PSYKOPAT skulle få Hitler att rodna detta är en kappvändare falskheten personifierad en landsförrädare ABSOLUT !.....

 • Juno Blom var duktig för 20-25 år sedan när hon arbetade i Svenska kyrkans studieförbund, men nu när hon hamnat bland rikspolitikerna så har hon börjat svamla o prata skit se intervjun i agenda eller var det var senast.

 • Det är INTE VÄRDIGT politiska partier o politiker på vänsterkommunistiska sidan att anklaga o prata skit om sina motståndare i intervjuver o debatter. HÅLL SAMTALEN RENA ! Vänsternkommunisterna har miljoner o åter miljoner mördande av sina egna folk. Nu senast se på våra egna gamla medborgare med vård o hemvård.

 • En lysande vikarierande landsfader, dyker upp i nödens tid. Se upp så du inte blir anställd på heltid.

 • Hej Henrik, Du gör mkt intressanta och informativa videos, tack för det! Däremot är det i ofta raljerande kring vänsterns betéenden vilket blir smått tröttsamt. Även om du samtidigt påpekar att högern gör ”liknande fel” som vänstern(som i denna video) så är det alltid vänsterns exempel som du driver. Är det medvetet? Jag menar på inget sätt att det är fel, jag efterfrågar bara transparens. Att du är oberoende, antar jag att du menar på att ditt ord är fritt, och inte ägs/styrs av någon institution osv. Men att du är libertarian, betyder det att du lutar mot höger? Utöver det så har jag önskemål om framtida content. 1. Skillnaden mellan vänster, libertarianism och höger, i både ideologi samt praktiska exempel hur dessa tre skiljer sig i sakfrågor. 2. Jag litar inte längre på någon, som inte öppet även vrider och vänder på sina egna argument och är transparent med vad som går att kritisera, vart risken är osv. Det däremot driver förtroende på en helt annan nivå. Hur kan vi få till mer sånt i samhället? Kan du reflektera över detta och ge mig/oss ditt perspektiv?

 • Tack Henrik för ytterligare en video jag skall lägga in i www.vgframtid.se>Dokument>VÅR GEMENSAMMA FRAMTID>2.2.2 Politiseringen.

 • timbro.se/smedjan/socialdemokraterna-har-aldrig-gillat-den-liberala-demokratin/ Vem skrev detta?

 • Tack Henrik. Allt du tar upp om debattklimatet i Sverige har funnits sedan Palme kom in i makten. Illvilja och smutskastning, det är vänsterns strategi i alla lägen. Jag var ung på 70-talet men förvånades över hur vuxna människor kunde ljuga och baktala andra på det viset Palme gjorde. Det hela har bara blivit värre och värre. Vänstern har blivit desperat och tar till villka fulheter som helst. Vinterkylan behöver vi inte heller bry oss om för det finn hur många offerkoftor som helst. Tvi för dagens Sverige. Sorry en liten urladdning bara.

 • Henrik Du är fenomenal att uttrycka Dig på ett logiskt sätt. Jag beundrar Dina sakliga program och hoppas att många svenskar börjar titta på dom samt förstå att det är har gått mycket långt med dom lögner som sossarna samt dom andra vänster partierna sprider. Vakna svenskar för klockan står nära 5 min. i 12.00.

 • Är det bara jag (lyssnar på avsnitten utan att kolla på skärmen) som tror att det är reklam som kommer upp varje gång en ny del i avsnittet presenteras och det kommer upp något slags rymdljud som hade passat som en start av en hetsig casinoreklam? Stor glädje när man börjar inse att det faktiskt är videon som fortsätter och man slipper plocka upp telefonen för att trycka på ”Skip ad”! Tack för fina videos utan den hemska youtube-reklamen, stor hjälte!

 • Mycket viktigt ämne! Kuslig utveckling i Sverige nu.

 • Kanske en video som alla borde se eller iallafall lyssna på.

 • Mycket bra program , tack 👌👌👌

 • Håller med.

 • Nu återstår det att se om KD och M låter S bestämma över vilka samarbeten de kommer att ingå i.

 • Tack Henrik. Vilken analys. Det var verkligen sanningens ord.

 • Jag tror att man kan hindra händelser likt dem i USA om man faktiskt gör det som politiker bör göra pratar med varandra och slutar pajkasta dom man inte håller med

 • Undrar ibland varför det är okay att skola använder begreppet Marxist Analys mm? Kunde man inte byta namn på detta?

 • Det var aldrig folkviljan till massinvandring i någon form.konservatismens intåg har skett hand i hand med islam.

 • Konservativa är numera grisar! Anklaga dina fiender för vad du gör och är som det gammla ordspråket säger

 • KD, M och SD borde köra med förtal domstol eftersom de inte har något att gå på som bakar upp deras "fakta"

 • Politik har ju alltid gått ut på smutskastning, känns som att du bara blundar för det faktumet att detta pågått så mycket längre än SD's framåtmarsch. Och det var en tid innan SD's mediala existens där alla klagade på att alla partierna började mötas i mitten, det jag försöker säga är att alla klagar på allt alltid och politiken kommer aldrig kunna lösa det, så det är ingen ide att debattera för eller emot något då ingen lyssnar på någon utan enbart förstärker sina redan existerande åsikter igenom att enbart välja att lyssna på den som de redan håller med.

 • Det som är stora felet i allt detta är -- alla media är samordnat oseriösa. Att politiker (och deras media) ljuger är inget nytt. Det gör de i alla länder. Problemet är att ingen vågar skratta åt detta. Om KD är antiabortmotståndare för att pressen kan hitta någon som tidigare kan beskrivas som att ha haft den åsikten -- hur många inom Socialdemokratin (och övriga regeringsunderlaget) kan man hitta som haft antisemitiska åsikter? Till exempel har SSU i Skåne och Uppsala inte uteslutits, vilket bara det är _minst_ hundra gånger värre än en enstaka KD:are... (Sen kan man komma in på hur detta inte tas upp när ministrar brunsmetar hela oppositionen.) Av detta kan vi lära att _alla_ mainstream-media har helt olika måttstockar för KD och regeringsunderlaget. Ungefär som i Ryssland, Turkiet och andra s.k. "bruna" länder... Är ett land med regeringstrogna mainstream-media en demokrati?

 • Alltid lika bra och slagfärdig !!!

 • Vilka hotar demokratin? De som förföljer, sparkar och censurerar alla kritiska röster eller de som är beredda att ta debatten och försöka hitta lösningar?

 • Sossarna släppte in hela Nazistiska armen i Sverige.

 • Apropå bank-konton: Jag blev nekad att öppna ett konto på Länsförsäkringar Bank - när jag fick reda på varför tyckte jag det var lika bra det, och gick till en bättre bank. Det är nämligen så att har man pengar på Länsförsäkringar får man inte använda dem till att betala för pornografi (och det gäller tydligen, åtminstone enligt den banktjänsteman jag talade med, även andra småbanker som är i samma "kartell". Alltså: Är du en sån som betalar för någon form av pornografiskt material någonsin rekommenderar jag att du inte nämner det hos Länsförsäkringar om du vill ha konto där. Ännu bättre att byta bank tycker jag, men de påstår sig ha nöjda kunder, så du kanske är en av dem.

 • Bra video. Tack.

 • Det går ju att svara "jag har aldrig slagit min fru", men det är oerhört tröttande i längden att hela tiden behöva hålla på att svara på frågor på det viset, och förr eller senare trillar man dit på något.

 • Så Ulf Kristersson är makthungrig när han vill samarbeta med partier som tycker likadant, men Löfven är det inte när han ger efter i stora frågor hans parti INTE håller med om, bara för att få behålla makten?

 • Alltså Nazi har socialism i namnet och grund iden är att staten styr företag nazisterna tog inspiration från demokraterna på 30-40 talet alltså dom är ju tekniskt sett ute på extremvänsterskalan med samma ras ideologier som dom amerikanska demokraterna hade på 20-60 talet. Nazisterna tyckte demokraternas "1 drop Rule" var för rasistisk så dom begränsade det till "3 generationer". Demokraterna stödde öppet KU KUX Klan fram till 60 talet. Konsensus politiken vänsterblocken i Sverige vill ha är exakt samma som Nazisterna ville ha i Tyskland fattas väl bara att man får en brand i regeringshuset så man har en ursäkt att lagstifta om det exakt som Nazi-Tyskland gjorde. 😂

 • 11:38 nån som har koll på vilket program detta är ifrån, och när det sändes? Svårt att veta exakt vad som påstås utan mer kontext men om andemeningen är densamma med kontext tänker jag fanimej anmäla till Granskningsnämnden. (inte för att man kan lita på att vänstermänniskor kommer granska andra vänstermänniskor men man kan ju hoppas att det finns nån vettigt människa där.) Att journalister och ministrar beter sig idiotiskt på nätet/i tv är en grej, men att publicera service ska kräva ut skatt för det, där går gränsen.

 • senewss.info/slow/bs3FgdemmMaqibY/video

 • Tack...............

 • Men Henrik. Du pekar ju bara på de fall där vänstern kritiserar högern eller, för att använda dina egna ord, smutskastar högern. Men motsatsen då? Dvs när högern kritiserar, smutskastar vänstern? Vilket sker minst lika ofta om inte t.o.m oftare. Det tar du inte upp särskilt ofta. Eller jag har faktiskt inte hört att du tar upp det alls. Ta alla personangrepp som haglar över Stefan Löfven tex. Är det helt ok och legitimt att häva ur sig sån dynga? För det är ren dynga och rena personpåhopp. Det är helt ok att tycka att Löfven är kass. Det är en åsikt och åsikter får man ha i en demokrati. Det är liksom just det som skiljer en demokrati från en diktatur. Men personliga påhopp och mobbning det är inte ok. Inte under några omständigheter. Nu kanske du tycker att jag tillämpar whataboutism. Och ja det gör jag kanske i detta fallet. Vilka är det som står för den största vulgariseringen av samhällsdebatten egentligen? Där rimlig kritik blandas med överdrifter och ibland rena lögner? Du kallar dig själv en oberoende libertariansk entreprenör och samhällsdebattör. Fast det låter mer som att du är en högerkonservativ libertariansk entreprenör. Med all respekt för din person Henrik. Vi ser nog lite olika på saker och ting. Ha de gott!

 • Men gränsen passerades när de gjorde det mot SD inte nu bara för att M får smaka på samma medicin. M stod själva på den odemokratiska sidan med Reinfeldt, nu när de kommer för att ta M så är det plötsligt ett problem; bara SD som försvarar yttrandefrihet och demokrati. Även nu försvarar M censuren och de anti-demokratiska vindarna i USA. Jag tycker faktiskt M förtjänar det.